LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2021 17:07 | Ανανέωση: 24 Δεκεμβρίου 2021 17:21

Βαρυποινίτες αποφυλακίστηκαν μετά από δεκαετίες, καθώς αποδείχθηκε πως ήταν αθώοι (βίντεο)

Έπεσαν θύματα δικαστικής πλάνης και υπέμεναν καρτερικά στη φυλακή, μέχρι που ήρθε η στιγμή της δικαίωσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤ1 - ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗΤΣ - ΑΘΩΩΣΗ - ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Μια ζεστή αγκαλιά περίμενε τον Ντιβόνια Ίνμαν, που ανέπνευσε ελεύθερος για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια κάθειρξης σε φυλακή της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ. Είχε καταδικαστεί για τον θάνατο μιας υπαλλήλου σε ταχυφαγείο το 1998. Επέμενε ότι είναι αθώος, παρά την ψευδομαρτυρία 4 μαρτύρων που ισχυρίζονταν ότι τον είδαν να τη σκοτώνει. Ακόμα και όταν οι μάρτυρες άλλαξαν τις καταθέσεις τους, ακόμα και όταν μη κερδοσκοπική οργάνωση απέδειξε ότι άλλος ήταν ο δολοφόνος, ο δικαστής δεν αποδέχτηκε την έφεση.

Μετά από το τεστ DNA, ανώτερο δικαστήριο απέρριψε την απόφαση και δικαιωμένος ο Ινμάν ξεκινά και πάλι τη ζωή του με χρηματική αποζημίωση από την πολιτεία της Τζορτζια.

Πριν ακριβώς από ένα μήνα, η κάμερα από ένα ελικόπτερο έδειχνε αφ’ υψηλού έναν άνθρωπο να βγαίνει από τη φυλακή, στο Κάμερον του Μισούρι, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Είχε τα μαλλιά ράστα κι ένα πρόσωπο σμιλεμένο από τον χρόνο και την οδύνη. Ο Κέβιν Στρικλαντ είχε καταδικαστεί το 1978 από δικαστήριο με λευκούς ενόρκους για έναν φόνο τριών ανθρώπων… που δεν διέπραξε ποτέ.

43 χρόνια αργότερα, ο καταδικασμένος σε ισόβια δεσμά, Κέβιν Στρίκλαντ, ξαναβρήκε την ελευθερία του. 43 χρόνια ένας αθώος καρτερούσε σε ένα κελί την ώρα της δικαίωσης. Και η ημέρα ήρθε. Όμοια όπως οι άλλες. Αλλά και τόσο λυτρωτική.

Ο Στρίκλαντ μπήκε 18 ετών στην φυλακή και βγήκε στα 62 του. Μια εισαγγελέας που είχε διαπιστώσει στρεψοδικία, αναψηλαφώντας την υπόθεση, έδωσε αγώνα για να δικαιωθεί ο άνθρωπος αυτός έστω και αργά. Για την τιμή της Δικαιοσύνης, που μπορεί να μην αποδείχτηκε τυφλή, ήταν όμως τυφλωμένη από ρατσισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαγνώστηκε θετικός

Κρήτη - Τροχαίο σε λαϊκή αγορά: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος (βίντεο)

Ναυάγιο στα Αντικύθηρα: Βίντεο από την διάσωση δεκάδων μεταναστών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, ο ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα (εικόνες)Σήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν γίνονταν τώρα εκλογές. Ποια η γνώμη τους για τον ανασχηματισμό. Όλα τα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1.

Ετοιμάζεται η Γκίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 19:48 | Ειδήσεις

Η πορεία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από τις ΗΠΑ... στην πρεσβεία της Αθήνας μέσα από ένα mini-docu του ant1news.gr.

Πάτρα - Αυτοψία ΑΝΤ1: Δημόσια υπηρεσία στο... “σκοτάδι” για πάνω από 4 μήνες (βίντεο)Σήμερα 21:31 | Ειδήσεις

Μεσαιωνικές οι συνθήκες που υπάρχουν σε δημόσια υπηρεσία της Πάτρας. Η μαρτυρία πολίτη και η εξήγηση των φορέων.

Χαλάνδρι: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στην Εθνικής ΑντιστάσεωςΣήμερα 21:39 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός στο Χαλάνδρι. Τι ερευνούν οι αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)22:42ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Κέρδισε η Ένωση... στον τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός22:28Πάτρα - Αυτοψία ΑΝΤ1: Δημόσια υπηρεσία στο... “σκοτάδι” για πάνω από 4 μήνες (βίντεο)22:14Γαλλία: Βρεφονηπιοκόμος σκότωσε μωρό 11 μηνών22:00Χαλάνδρι: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στην Εθνικής Αντιστάσεως21:46Ηράκλειο: Νεκρή μία γυναίκα σε τροχαίο21:33Πάσχα 2025: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Όλες οι αργίες της χρονιάς21:20Ηράκλειο: Ένοχος ο νονός που ασελγούσε στο ανήλικο βαφτιστήρι και την αδερφή του21:06ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται η Μπατζελή στην Επιτροπή δεοντολογίας20:52Greek Basketball League: Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ και των πλέι άουτ20:39Θεσσαλονίκη: Παιδάκι τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο20:26Παιδική πορνογραφία - Europol: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο20:12Ετοιμάζεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)19:59Καιρός: Βροχές, μπόρες και βοριάδες την Πέμπτη19:45Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, ο ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα (εικόνες)19:30ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης: Οι "Ομιλίτες" στον τελικό του Κυπέλλου19:20Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τα Τέμπη, η “συγκάλυψη” και η στάση της αντιπολίτευσης (εικόνες)19:05Χανιά: Συνελήφθη 37χρονος φροντιστής ΑμεΑ18:52Βόλος: Στις φυλακές ο 61χρονος που θώπευε ανήλικες αθλήτριες18:36Βουλή - Εξοπλιστικά: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, ο θόλος και οι αντιδράσεις των κομμάτων (εικόνες)18:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο