LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2021 22:26

Χριστούγεννα: Έτοιμος ο Άγιος Βασίλης για το ταξίδι στον κόσμο (εικόνες)

Το μήνυμα του Άγιου Βασίλη προς όλα τα παιδιά που τον περιμένουν σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ροβανιέμι -  Άγιος Βασίλης

Περίπου οκτώ χιλιόμετρα από τη φινλανδική πρωτεύουσα της Λαπωνίας, το Ροβανιέμι, βρίσκεται το χωριού του Άγιου Βασίλη, πάνω στην κορυφή του Αρκτικού Κύκλου.

Αυτήν την εποχή ο ήλιος δεν ανατέλλει πριν από τις 11:00, αυτό όμως, δεν εμποδίζει τον Άγιο Βασίλη και τα έμπιστα ξωτικά του να κάνουν όλες τις προετοιμασίες για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά εργάζονται σκληρά, ενώ ο Ρούντολφ κάνει τις διακοπές του, διαβεβαιώνει, ωστόσο, πως ο τάρανδος θα είναι έτοιμος για τα Χριστούγεννα.

«Πιστεύω ότι το 2021 ο κόσμος ήταν πολύ καλός, ιδιαίτερα τα παιδιά», δηλώνει ο Άγιος Βασίλης, που πλέον έχει έτοιμη τη λίστα των καλών και των άτακτων παιδιών.

Συμβουλεύει δε τον κόσμο να κάνει πράγματα μαζί, κάτι που έχει βοηθήσει με τα lockdown και να μην κάθεται ο καθένας μόνος του.

Πάνω από μισό εκατομμύριο κόσμου επισκέπτεται τα Χριστούγεννα το Ροβανιέμι για να δει από κοντά τον Άγιο Βασίλη και να μπει στο πνεύμα των ημερών, ενώ τον περισνό χρόνο μόλις 11.000 τουρίστες έφτασαν εκεί, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Γι’ αυτους, πάντως, που δεν μπορούν να δουν από κοντά τον Άγιο Βασίλη, υπάρχει πάντα και το παραδοσιακό ταχυδρομείο, αφού τα ξωτικά έχουν αναλάβει τα χιλιάδες γράμματα που φτάνουν εκεί από όλο τον κόσμο.

Άλλο μισό εκατομμύριο γραμμάτων φτάνει εκεί με τις λίστες των ευχών των Χριστουγέννων, ενώ στις μέρες με πολλή δουλειά τα γράμματα μπορεί να φτάσουν και τις 30.000 ημερησίως.

«Πέρυσι τα Χριστούγεννα, ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας  μου είχε το ‘ελεύθερο να κυκλοφορήσω, παρά την απαγόρευση και θα το πάρω και φέτος, για να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο. Γι’αυτό παρακαλώ, να μείνουν όλοι στα κρεβάτια τους, να κοιμούνται, για να μπορώ να φέρω τα δώρα», είπε ο Άγιος Βασίλης.

Έχοντας διαβάσει όλα τα γράμματα, με τα δώρα έτοιμα σε πακέτα, ο Άγιος Βασίλης κατευθύνεται προς το δάσος, να βρει τον έμπιστο τάρανδό του, τον Ρούντολφ.

Μαζί με το έλκηθρό τους, έχουν «ένα μακρύ ταξίδι, όπου πολλά, καλά παιδιά» τους περιμένουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: έδειρε την γυναίκα του γιατί έφτιαξε ψαρόσουπα, ενώ ήθελε πατάτες τηγανητές

Κρεμλίνο: Πούτιν – Μπάιντεν δεν είναι φίλοι

Τιτανικός: έκθεση με αντικείμενα και άγνωστες ιστορίες (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο