LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2021 06:59 | Ανανέωση: 15 Δεκεμβρίου 2021 06:57

Κολομβία - Έκρηξη σε αεροδρόμιο: νεκροί αστυνομικοί και ο “βομβιστής” (εικόνες)

Τι ανακοίνωσαν οι Αρχές για το περιστατικό, που έγινε στην περίμετρο του αεροδρομίου.

AP - Κολομβία - έκρηξη - αεροδρόμιο

Δύο αστυνομικοί και ο φερόμενος ως δράστης σκοτώθηκαν χθες Τρίτη το πρωί όταν πυροδοτήθηκαν εκρηκτικά στην περίμετρο του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης Κούκουτα, στη βόρεια Κολομβία, ενημέρωσαν οι Αρχές.

Όταν άγνωστος πέρασε τον φράκτη του αεροδρομίου και πλησίασε τις πίστες αποπροσγειώσεων σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να διασκορπιστούν ανθρώπινα υπολείμματα στον χώρο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Κάνοντας αναγνώριση στη ζώνη κατόπιν, οι πυροτεχνουργοί μας εντόπισαν βαλίτσα» που επίσης εξερράγη, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς, είπε στα ΜΜΕ ο Γιοβάνι Μαδαριάγα, ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας στην Κούκουτα.

AP - Κολομβία - έκρηξη - αεροδρόμιο

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο ανεστάλησαν με το που ακούστηκε η πρώτη έκρηξη.

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, η οποία, όπως πάντα, είχε στόχο την αποσταθεροποίηση» της χώρας, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Διέγο Μολάνο, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως η επίθεση ενδέχεται να σχεδιάστηκε στο έδαφος της Βενεζουέλας, η οποία, κατ’ αυτόν, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο από οργανώσεις κολομβιανών ανταρτών. 

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι στην Κούκουτα και στα περίχωρά της, περιοχή που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα, δρουν ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), καθώς και αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). 

Οι οργανώσεις αυτές «σχεδιάζουν και χρηματοδοτούν (...) συχνά τις επιθέσεις τους από το έδαφος της Βενεζουέλας και επιδιώκουν να τις διαπράττουν δυστυχώς στο έδαφος της Κολομβίας», είπε ο υπουργός σε κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο. 

Στην περιοχή έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις μέσα στη χρονιά, ανάμεσά τους αυτή με τουφέκια εναντίον ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε, συνοδευόμενος από υπουργούς του, στο αεροδρόμιο της Κούκουτας, την 25η Ιουνίου. Ούτε ο αρχηγός του κράτους, ούτε κάποιος άλλος από τους επιβάτες τραυματίστηκε. 

AP - Κολομβία - έκρηξη - αεροδρόμιο

Στα μέσα Ιουνίου, έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες τραυμάτισε 44 στρατιωτικούς. Τον Αύγουστο, άλλη επίθεση με εκρηκτικά εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη τραυμάτισε 14 ανθρώπους, αστυνομικούς και πολίτες. Την 11η Σεπτεμβρίου, πέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε παρόμοια ενέργεια στην Κούκουτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Νόρτε δε Σαντανδέρ. 

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν έκτοτε ενισχύσεις. Περίπου 13.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί προσπαθούν να «εξουδετερώσουν και να εξαρθρώσουν τις ομάδες των εγκληματιών», διαβεβαίωσε χθες ο κ. Μολάνο. 

Πέρα από τους αντάρτες του ELN και τους αποστάτες των FARC, στην περιοχή, όπου παράγονται μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, δρουν επίσης συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά. 

Η Μπογοτά κατηγορεί συχνά την κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας, του Νικολάς Μαδούρο, πως προσφέρει καταφύγιο, προστατεύει και υποστηρίζει παράνομες κολομβιανές ένοπλες οργανώσεις, κάτι που το Καράκας διαψεύδει. Η Κολομβία και η Βενεζουέλα διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ιβάν Ντούκε, τον Αύγουστο του 2018· οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών με κυβερνήσεις ιδεολογικά αντίπαλες συνεχίζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βροχές, χιόνια, βοριάδες και κρύο την Τετάρτη

Σεισμός στο Αίγιο

Κορονοϊός - Γερμανία: 1 θάνατος κάθε 3 λεπτά την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο