LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2021 15:20 | Ανανέωση: 09 Δεκεμβρίου 2021 15:34

Πλεύρης -“VIP ΜΕΘ”: Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Τι αναφέρει ο Υπ. Υγείας, μετά τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, τον οποίο κατηγορεί για ψευδείς ειδήσεις. Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες.

Θάνος Πλεύρης - νέα μέτρα

Κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων στον Άρειο Πάγο κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου και παντός υπευθύνου "που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις"

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακου και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς» , όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπ.Υγείας.

"Πλέον, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Θάνος Πλεύρης - αναφορά - Μιχάλης Γιαννάκος - ΜΕΘ

Θάνος Πλεύρης - αναφορά - Μιχάλης Γιαννάκος - ΜΕΘ

Νωρίτερα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη για τις ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως θα υποβάλει αναφορά αξιοποίνων πράξεων για τον Μιχάλη Γιαννάκο προκειμένου να κληθεί από τη Δικαιοσύνη και να αποδείξει τα όσα καταγγέλλει ότι κρατούνται ΜΕΘ για VIP περιστατικά. Μάλιστα ο κ. Πλεύρης είπε πως για την ώρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «δεν έχει τολμήσει να αναφερθεί σε ονόματα για τα όσα υποστηρίζει. Αν το κάνει, θα του υποβάλω και μήνυση».

Εντατικη - ΜΕΘ

Τσίπρας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο

Την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ για ενδεχόμενο προτεραιοποίησης «VIP ασθενών» σε σχέση με τη νοσηλεία τους, εντός ή εκτός ΜΕΘ, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ζήτησε, μέσω δηλώσεων του από τα Γιάννενα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα. Πρώτα από όλα, πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ. Και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

ΚΚΕ: Ζητούνται απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα

«Αντί η κυβέρνηση κι ο υπουργός Υγείας να κουνάνε το δάκτυλο, θα πρέπει να απαντήσουν στα κρίσιμα ζητήματα:

Είναι fake news οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Είναι fake news η αναβολή χειρουργείων κι άλλων θεραπειών, γιατί δεν υπάρχει κάλυψη εντατικής και γιατί έχει φρακάρει το δημόσιο σύστημα Υγείας; Ή μήπως είναι fake news το ότι ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της Υγείας, αντί να επιταχθεί, αποτελεί από μόνος του ένα “VIP σύστημα υγείας” με τεράστια κέρδη ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας;» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τη δραματική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και τις Κλινικές ΜΕΘ».

Ορός - Νοσοκομείο - Εντατική

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Παράλληλα, στο "μικροσκόπιο" των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου περί κλειστών ΜΕΘ για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου οι επίμαχες καταγγελίες εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή καταγγελίες για θα θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Σε αυτή τη δικογραφία που βρίσκεται ανοιχτή προς διερεύνηση όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας εντάσσονται και οι πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ,προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Ο Γ. Γιαννακός ισχυρίστηκε ότι από τις 647 κλινικές ΜΕΘ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα για ασθενείς με κορονοϊό, οι 47 κρατούνται κενές με σκοπό να διατεθούν, εφόσον χρειαστεί, σε επιφανείς ασθενείς, την ίδια ώρα που, όπως ο ίδιος υποστήριξε, 114 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πήλιο: Απείλησε να σκοτώσει τη γυναίκα του για ένα... μπουκάλι λάδι

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για διπλό ισχυρό κύμα

ΗΠΑ: Αστυνομικός μπέρδεψε το τέιζερ με το όπλο και σκότωσε Αφροαμερικανό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο