LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2021 07:49

Κορονοϊός - Λινού: Το εμβόλιο στα παιδιά είναι ασφαλέστερο

Απαντήσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών, την μετάλλαξη Όμικρον και τα fake news δίνουν Αθηνά Λινού και Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλο.

Καλημέρα Ελλάδα - Λινού - Ζαφειρόπουλος
Για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών, την μετάλλαξη Όμικρον και τα fake news μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού και ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος.

Η κ. Λινού χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί, ωστόσο τόνισε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση.

Μιλώντας για τα εμβόλια στα παιδιά 5 έως 11 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα για τα ραντεβού ανοίγει την Παρασκευή, η κ. Λινού τόνισε ότι «τα παιδιά τα εμβολιάζουμε από τους 6 μήνες» και πρόσθεσε ότι «έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια παιδιών» χωρίς να έχουν αποδειχθεί παρενέργειες.

Χαρακτήρισε «ασφαλέστερο το εμβόλιο στα παιδιά», καθώς όπως είπε τα προφυλάσσουμε από το σύνδρομο της μακράς covid, ενώ υποστήριξε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού και για παιδιά κάτω των 5 ετών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα fake news που διακινούνται από αντιεμβολιαστές, είπε ότι οι ψευδείς ειδήσεις ταξιδεύουν γρήγορα και διακινούνται από ανθρώπους που δεν έχουν γνώση και εμπειρία.

«Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και κανένα εμβόλιο δεν έχει δείξει παρενέργειες μετά από ένα ή δυο μήνες», υπογράμμισε η κ. Λινού.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, μιλώντας για την μετάλλαξη Όμικρον τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι έχει ήπια συμπτώματα. Περιμένουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα, σημείωσε καθώς, όπως είπε, αυτή την στιγμή οι εργασίες που υπάρχουν είναι ενδεικτικές

Αναφερόμενος στα εμβόλια τόνισε ότι δεν υπάρχει επιστημονική άποψη που να δείχνει ότι μετά από καιρό τα εμβόλια θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους. «Πρέπει να επιληφθεί ο εισαγγελέας για αυτούς που τα λένε αυτά. Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων», υπογράμμισε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το να συνδεθεί το εμβόλιο με θανάτους 2 ή τρεις μήνες μετά, απαιτείται επιστημονική μελέτη»

Για τα εμβόλια στα παιδιά είπε ότι «υπάρχει το ίδιο δίλημμα που υπάρχει και για τους ενήλικους, να αρρωστήσουμε ή να κάνουμε το εμβόλιο» και σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι πολύ καλά μελετημένο, ενώ είναι άγνωστο αν νοσήσω τι προβλήματα θα έχω στο μέλλον».

Ειδήσεις σήμερα:

Αμαλιάδα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο αμάξι του

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 189 σημεία

Ο Κομήτης Λέοναρντ πλησιάζει τη Γη - Πότε θα είναι ορατός στον ουρανό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”Χθες 20:37 | Ειδήσεις

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση. Πακέτο θετικών  μέτρων ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός.

Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγήΧθες 22:33 | Ειδήσεις

«Για μια Ελλάδα που δε θα μας πληγώνει και δε θα μας προσβάλει, για μια Ελλάδα που θα μας αξίζει, διότι αυτό είναι το μήνυμα της ‘Ιθάκης'", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

"Αποκαλύψεις": Η Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία κινήματος - Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτηςΧθες 16:20 | Ειδήσεις

«Μόνο του το κίνημα θα δείξει ποιον θέλει για αρχηγό. Δεν θέλουμε καμία συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδαςΧθες 22:13 | Ειδήσεις

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να απολογηθούν τα πρόσωπα που φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου23:59Ολυμπιακός – Βαλένθια: Κατάρρευση στην τελευταία περίοδο23:46Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:32Αγρότες: Την Πέμπτη στις Σέρρες η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων23:18Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή23:05ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας22:51Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι… άνθισε στην Πόλη22:37Ακινητοποιήθηκε τρένο στον Δομοκό - Τεχνικό πρόβλημα στο Intercity 5722:23Τράμπ: Ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος το βράδυ της Τετάρτης22:09Ηλεκτρικός: Χωρίς στάση θα διέρχονται οι συρμοί από τον σταθμό "Βικτώρια" μετά τις 22:0021:56Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:42Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Κυψέλη: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη σε σχολείο21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο