LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2021 08:50

“The 2Night Show” - Τριανταφύλλου: Το τροχαίο, η ζωή με το αμαξίδιο και η ξιφασκία

Ο χάλκινος παραολυμπιονίκης ξιφασκίας περιέγραψε τις δυσκολίες της καθημερινότητας του και αποκαλύπτει τον επόμενο υψηλό στόχο του.

THE 2NIGHT SHOW - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Στην παρέα του «The 2Night Show» βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης και ο Πάνος Τριανταφύλλου. Ο χάλκινος παραολυμπιονίκης ξιφασκίας του Τόκιο, σε μια συζήτηση καρδιάς, δίνει μαθήματα ζωής. Μίλησε για το τραγικό περιστατικό που τον καθήλωσε στο αμαξίδιο, αλλά και την πρώτη του αντίδραση όταν άκουσε ότι δεν θα περπατήσει ξανά.

"Ήμουν στην ανάνηψη, ήταν μια νοσηλεύτρια και μου λέει ωμά ότι δεν θα ξαναπερπατήσεις. Ήταν μεγάλο σοκ, ήξερα ότι δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου, αλλά έλεγα ότι θα κάνω ότι μου λένε οι γιατροί και θα τα καταφέρω. θα κάνω, το να το ακούς από έναν άλλο δεν είναι και το πιο ωραίο. Δεν ήταν σωστό επρεπε να το πει ο γιατρός μου. Εγώ θα το θεωρήσω ανοησία, όχι κακιά της νοσηλεύτριας" είπε.

Παράλληλα, μίλησε και για το ατύχημα. "Το αμάξι ήταν παλιό, έπεσα από γκρεμό 70 μέτρων. Δεν ήταν ταχύτητα, ήταν απειρία του οδηγού. Φόραγα ζώνη, καθόμουν πίσω, κανεις δεν κατάλαβε πως πετάχτηκα εκτός αυτοκινήτου. Ήμουν 18 χρόνων".


Ο Πάνος Τρανταφύλλου παραδέχτηκε πως δεν χρειάστηκε κάποια επαγγελματική στήριξη: "Δεν έχω πάει ποτέ ψυχολόγο, δεν έχω πει ποτε οχι, αλλά δεν είχα την ανάγκη γιατί ψυχολόγοι ήταν οι φίλοι μου, η σχέση μου, οι γονείς μου. Για να καταλάβω ότι αυτό που έγινε ειναι μόνιμο μου πήρε αρκετό καιρό. Όταν έβλεπα ότι δεν αλλάζει το πράγμα, γίνεται μονόδρομος μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Πολλές φορές ακούω ότι "α εγώ στη θέση σου θα το αντιμετώπιζα αλλιώς", αν δεν το ζήσεις δεν ξέρεις πως θα το αντιμετώπιζες".

Όπως είπε, πάντα ήταν αθλητικός τύπος, και πριν μπει η ξιφασκία στη ζωή του, έπαιζε μπάσκετ: "Πριν το ατύχημα δεν είχα δει ποτε ξιφασκία, αλλά μου αρέσε ο αθλητισμός. Πρώτα έκανα μπάσκετ σε αμαξίδιο. Ήμουν αρχηγός της Εθνικής ομάδα; μπάσκετ σε αμαξίδιο. Μου πρότειναν να ασχοληθώ με τη ξιφασκία επειδη έχω μακριά χέρια".

Πλέον έχει το βλέμμα του στραμμένο στους επόμενους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι: "Ο επόμενος στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες εύχομαι να τα καταφέρω και να πω στη Γαλλία. Οι αντίπαλοί μου με φοβούνται πιστεύουν ότι είμαι δυνατός αντίπαλος".

Ειδήσεις σήμερα:

Παιδιά 5 - 11 ετών: πως γίνεται ο εμβολιασμός από ιδιώτη παιδίατρο

Θεσσαλονίκη - Ψιλικατζίδικο: Ληστεία με κατσαβίδι

Κορονοϊός - Γερμανία: 1 νεκρός κάθε 3 λεπτά την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝεκρός ο άνδρας, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Γιώργου ΚαραϊβάζΣήμερα 00:07 | Ειδήσεις

Στην περιοχή βρεθεί και καμένο όχημα που εκτιμάται ότι είναι των δραστών.

Γκίλφοϊλ: Εξέφρασε την τιμή της για την άφιξή της στην ΑθήναΧθες 23:15 | Ειδήσεις

Το πρώτο μήνυμα της νέας πρέσβεως των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόϊλ από την Αθήνα.

Βεντέτα στα Βορίζια: Έξι από τους τραυματίες δεν σχετίζονταν με καμία από τις εμπλεκόμενες οικογένειεςΧθες 18:22 | Ειδήσεις

Το χωριό παραμένει αποκλεισμένο από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Πολλά εξαρτώνται από την πρόοδο που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ ΗΠΑ - ΚίναςΧθες 20:18 | Ειδήσεις

Τι είπε η πρώην Εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών και στενή συνεργάτιδα του Προέδρου Τραμπ για τη νέα εποχή στις Αμερικανο-κινεζικές σχέσεις. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νεκρός ο άνδρας, που είχε κατηγορηθεί ως εκτελεστής για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ00:11Συνάντηση Νίκου Δένδια – Κίμπερλι Γκίλφοϊλ23:59Ρόδος: Επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων – Τρεις μαθητές επιτέθηκαν σε 15χρονο23:43Γκίλφοϊλ: Εξέφρασε την τιμή της για την άφιξή της στην Αθήνα23:34Φονική πυρκαγιά σε σπίτι στον Μασταμπά: Εξετάζεται το ενδεχόμενο διπλής ανθρωποκτονίας23:21Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση23:07Φθιώτιδα: Κυνηγός χάθηκε από την ομίχλη στο όρος Καλλίδρομο22:52Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου22:38Super League: Παραλίγο «αυτόχειρας» ο Ολυμπιακός, κέρδισε 2-1 τον Άρη22:24“Ξαφνικός θάνατος” για τα ΕΛΤΑ22:10Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα παιδιά του 39χρονου θύματος για να μπορέσουν να τον κηδέψουν21:56Ρωσία: Παραδίδονται οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόβσκ21:42Χωρίς "φρένο" η άνοδος των τιμών21:27"Παγωμένη" νύχτα στα Βορίζια: Συγκλονίζει το βίντεο με τις κραυγές της συζύγου θύματος21:13Η πρώτη εμφάνιση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Αθήνα20:59Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Πολλά εξαρτώνται από την πρόοδο που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας20:45Ο Βόλος νίκησε με 1-0 και «τελείωσε» το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό20:31Βορίζια - Κατερινόπουλος στον ΑΝΤ1: Φοβάμαι ότι οι Ειδικές Δυνάμεις θα χρειαστεί να μείνουν εκεί μήνες και όχι μέρες20:17Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:03Βεντέτα στα Βορίζια: Έξι από τους τραυματίες δεν σχετίζονταν με καμία από τις εμπλεκόμενες οικογένειες19:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο