LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2021 15:27

Αχτσιόγλου: Η Κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας

Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση με αφορμή την κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2022, από την αρμόδια Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.

μονάδα εντατικής θεραπείας

Έντονη κριτική για μείωση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ ασκεί η Έφη Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ», όταν «συμπολίτες μας διασωληνώνονται και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ» και ενώ «όπως έγινε γνωστό, πάνω από 130 ασθενείς, που θα έπρεπε να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Μιλώντας στον ρ/σ Realfm 97,8, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι «η κυβέρνηση κατάρτισε τον Προϋπολογισμό του 2022 βασισμένη στην παραδοχή ότι "τελειώνουμε με την πανδημία", το είπε ευθέως ο κ. Σκυλακάκης στη Βουλή». Αυτό, σημείωσε, «αντανακλάται και στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας». Επιπλέον υποστήριξε ότι η ΝΔ «δεν έμαθε από την πανδημία ότι πρέπει να ενισχύουμε σταθερά και στιβαρά το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε επιπλέον ότι ο Προϋπολογισμός του 2022 «αφαιρεί το σύνολο των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει ενσωματωμένη την κυβερνητική αντίληψη ότι δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και αν οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας χτυπούν την πόρτα».

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «επιβάλλει μία πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, της τάξης των 10 δισ. μέσα σε μία χρονιά, την οποία θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία». Επίσης την κατηγορεί ότι «επενδύει σε έσοδα από κατ' εξοχήν άδικους φόρους, που χτυπούν τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα». Τονίζει επίσης ότι ενώ η κυβέρνηση «προβλέπει ανάπτυξη 4,5% το 2022, η αύξηση εσόδων από ΦΠΑ θα είναι της τάξης του 10%».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της κοινωνίας από τις ανατιμήσεις, εκμεταλλεύεται την ακρίβεια ως μέσο αύξησης φορολογικών εσόδων», τονίζοντας ότι αυτή είναι μία «καθαρά αντικοινωνική πολιτική». Είπε ότι αυτό που θα ανακούφιζε ουσιαστικά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η «αναγκαία μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρξει σταθερή στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις, ενίσχυση των υποδομών και της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως προβλέπει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο ΕΣΥ», καθώς επίσης και ένας «εντελώς διαφορετικός σχεδιασμός για την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος, στο οποίο η κυβέρνηση έχει αποτύχει να πείσει τους πολίτες».

Ειδήσεις σήμερα:

Πεύκη: Διάρρηξη με λεία “μαμούθ”

Μινεάπολη: νεκρός 5χρονος από πυρά εφήβου

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: γέννησε διασωληνωμένη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο