LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2021 13:23 | Ανανέωση: 23 Νοεμβρίου 2021 13:34

Δίκη “ψευτογιατρού”: Διακοπή - ισχυρίστηκε ότι έχει κορονοϊό

Η Πολιτική Αγωγή κάνει λόγο για «παρελκυστική τακτική» του κατηγορούμενου.

Ψευτογιατρός
Είκοσι τέσσερις μέρες πριν από την αποφυλάκιση του 48χρονου «Δόκτορα Κόντου», λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου προφυλάκισης, η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δράση του ίδιου και των συγκατηγορουμένων του φαίνεται να μην μπορεί να προχωρήσει καθώς ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης δεν μπορεί να παραστεί καθώς δήλωσε πως νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό και οι συνήγοροί του δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραστούν στο δικαστήριο.
Η δεύτερη ημέρα της δίκης του «Dr Kontos» και των 16 συγκατηγορουμένων του δεν εξελίχθηκε ομαλά από την αρχή καθώς το δικαστήριο υποχρεώθηκε να περιμένει επί μιάμιση ώρα μία εκ των ενόρκων, που άργησε να προσέλθει, για να ξεκινήσει την συνεδρίαση.
Με την έναρξη της διαδικασίας ήταν και πάλι απών από το εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του «Dr Kontos», ο εντολέας τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό, όπου, όπως είπαν, εισήχθη το Σάββατο και έτσι οι ίδιοι αδυνατούν να λάβουν εξουσιοδότηση για την παράστασή τους.
Είπαν επίσης στο δικαστήριο να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο ώστε να τους επιβεβαιώσει την εισαγωγή του εντολέα τους.
Έτσι πρότειναν να διακοπεί η δίκη μέχρι να αναρρώσει ο ασθενής καθώς τόνισαν πως ο κατηγορούμενος επιθυμεί να παραστεί στη δίκη του.
Η τοποθέτηση της υπεράσπισης προκάλεσε σφοδρή αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής που κάνει λόγο για «παρελκυστική τακτική» του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά ασθενών.
Ψευτογιατρός - ανακριτής - ΑΝΤ1
«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό», τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.
Το δικαστήριο ωστόσο δεν έχει μόνο αυτό το πρόβλημα να λύσει, καθώς και σήμερα οι συνήγοροι έθεσαν το θέμα του χώρου όπου διεξάγεται η δίκη. Οι δικηγόροι στην υπόθεση διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για το γεγονός ότι η εξαιρετικά μικρή σε χωρητικότητα αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους εν μέσω μάλιστα και της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τονίζοντας πως παραβιάζεται ο νόμος καθώς στη συγκεκριμένη αίθουσα δεν επιτρέπονται πάνω από 30 άτομα: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» είπαν στο δικαστήριο. Η πρόεδρος τους απάντησε πως έχει υποβάλει αίτημα στην διοίκηση του Πρωτοδικείου.
Το δικαστήριο διέκοψε για τις 3.00 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να κρίνει στη συνέχεια το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η δίκη.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρούμπιο: Παραγωγικές οι συζητήσεις στη Φλόριντα - Μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει23:59Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στην Καλλιθέα (εικόνες)23:47Στις Βρυξέλλες αύριο ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ23:34Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Θεαματικό ντέρμπι για... γερά νεύρα και επικράτηση της Ένωσης23:20Λακωνία: Εξερράγη φιάλη υγραερίου σε καφετέρια στη Νεάπολη (βίντεο)23:06Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ δύο ανδρών και μιας γυναίκας (εικόνες)22:52Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Φλόριντα για το Ουκρανικό - Συμφωνία στα τελικά σημεία του σχεδίου θέλουν οι ΗΠΑ22:38Ηλεία: Σοβαρό τροχαίο στη Γαστούνη - Στο Νοσοκομείο δύο γυναίκες (εικόνες)22:24Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας οι αγρότες – Απαιτούν την απελευθέρωση των συναδέλφων τους 22:10ΠΑΟΚ: Τεράστιο "διπλό" με ανατροπή και 10 παίκτες21:56Κινητοποιήσεις αγροτών – Λάρισα: Στα δύο "κόπηκε" η Ελλάδα21:42"Δύο στα δύο" και κορυφή για την Εθνική21:28Έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο: Μήνυμα στήριξης από τον πατέρα του Ραφαήλ στον 39χρονο21:14F1: Παράταση στην αγωνία, μετά το θρίαμβο του Φερστάπεν στο Κατάρ21:10Ο αντιπρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Λάρισας στον ΑΝΤ1 - Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε21:00Επιστροφή Ενοικίου: Viral το βίντεο του Νίκου Ρογκάκου στο Tik Tok του ant1news20:46Τραγωδία στην Αρτέμιδα: Είχε προκαλέσει και άλλο τροχαίο ο 29χρονος20:32ANT1 Sports: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 20:18Λάρισα - Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο νοσοκομείο δύο άτομα έπειτα από επεισόδια με την αστυνομία (βίντεο)20:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο