LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2021 08:04 | Ανανέωση: 21 Νοεμβρίου 2021 08:23

Αεροδρόμιο της Ατλάντα: Τραυματίες από εκπυρσοκρότηση όπλου

Σκηνές χάους και τραυματίες στο αεροδρόμιο της Ατλάντα. Πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο.

ΗΠΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΤΛΑΝΤΑ - ΕΠΙΒΑΤΕΣ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Οι αρχές αναζητούν έναν κάτοχο όπλου που τράπηκε σε φυγή όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε τυχαία μέσα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα, σπέρνοντας τον τρόμο σε ταξιδιώτες που πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν στον αεροδιάδρομο, διακόπτοντας για περίπου δύο ώρες τις πτήσεις χθες Σάββατο, σε μια μέρα με μεγάλη επιβατική κίνηση μεσούσης της εορταστικής περιόδου της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Τρία άτομα υπέστησαν μη απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα μετά τον πυροβολισμό που σημειώθηκε στις 13:30 τοπική ώρα στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Περίπου δύο ώρες αργότερα, αστυνομικοί έδωσαν το ελεύθερο και οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά, ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου με ανάρτηση στο twitter. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 42χρονο κάτοχο του όπλου, ο οποίος κατονομάστηκε από την αστυνομία ως Κένι Ουέλς. Ο άνδρας αναζητείται με κατηγορίες για μεταφορά κρυμμένου όπλου μέσα σε εμπορικό αεροδρόμιο, για κατοχή ενός πυροβόλου όπλου από έναν κατάδικο, για αποφόρτιση ενός πυροβόλου όπλου και ανεύθυνη χρήση όπλου, δήλωσε ο Ρέτζιναλντ Μόρμαν από το αστυνομικό τμήμα της Ατλάντα σε συνέντευξη Τύπου.

Η εκπυρσοκρότηση του όπλου έγινε όταν ένας εργαζόμενος στο χώρο ελέγχου ασφαλείας έψαξε μέσα σε μια τσάντα «λόγω ενός απαγορευμένου αντικειμένου που εντοπίστηκε από τις ακτίνες Χ», ανέφερε η TSA.

«Είπε στον επιβάτη να μην αγγίξει την τσάντα και καθώς ο εργαζόμενος άνοιξε τη θήκη που περιείχε το απαγορευμένο αντικείμενο, ο επιβάτης γράπωσε την τσάντα και άρπαξε ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο εκείνη τη στγμή εκπυρσοκρότησε», ανέφερε η TSA.

Ο κάτοχος του όπλου τράπηκε σε φυγή από το αεροδρόμιο, αν και «δεν του επετράπη να φύγει», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, Άντριου Γκομπέιλ.

«Επειδή βρισκόταν στο χώρο ελέγχου ασφαλείας, έχουμε όλα τα στοιχεία του», είπε ο Γκομπέιλ.

Ο άμεσος φόβος για ένα συμβάν με ένοπλο δράστη πανικόβαλε το πλήθος, το οποίο όρμησε έξω από τον τερματικό σταθμό, τρέχοντας στον αεροδιάδρομο. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν - ακούγονταν ουρλιαχτά», είπε η ταξιδιώτρια Έρικα Ζάιντλερ, η οποία έστειλε φωτογραφίες στο CNN που δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να ορμούν στον αεροδιάδρομο, μερικοί να τραβούν βαλίτσες.

Η αστυνομία είπε ότι ένα άτομο ζήτησε πρώτες βοήθειες αφού έπεσε από «το αίθριο του αεροδρομίου, το οποίο δεν βρίσκεται στον ίδιο χώρο του σημείου ελέγχου ασφαλείας, και δύο άλλοι παραπονέθηκαν για δύσπνοια».

Το Χάρτσφιλντ-Τζάκσον ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο το 2021, σύμφωνα με τον OAG, πάροχο αεροπορικών αναλυτικών στοιχείων. Το αεροδρόμιο της Ατλάντα αναμενόταν να έχει ιδιαίτερη μεγάλη επιβατική κίνηση κατά την εορταστική περίοδο της Ημέρας των Ευχαριστιών, και ταξιδιώτες σε όγκο προπανδημίας αναμένονταν να περάσουν από σημεία ελέγχου ασφαλείας από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, ανέφερε η TSA. «Οι αξιωματούχοι έδωσαν το ελεύθερο για το Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα και οι λειτουργίες επανέρχονται στο κανονικό», έγραψε στο Twitter η διοίκηση του αεροδρομίου στις 15:24 με ανάρτηση στο twitter.

Ένας αριθμός ρεκόρ πυροβόλων όπλων κατασχέθηκε σε σημεία ελέγχου των αεροδρομίων των ΗΠΑ μόνο μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2021, ανέφερε η TSA. Σε εθνικό επίπεδο, αξιωματούχοι της TSA εμπόδισαν 4.495 επιβάτες αεροπορικών εταιρειών να μεταφέρουν πυροβόλα όπλα στις πτήσεις τους, ξεπερνώντας τα 4.432 πυροβόλα όπλα που κατασχέθηκαν το 2019. Μόνο στην Ατλάντα, εντοπίστηκαν 450 πυροβόλα όπλα στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων το 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: οι ανεμβολίαστοι σε κάθε περιοχή (χάρτης)

Καναδάς: φονική κακοκαιρία με πλημμύρες

21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...Σήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον Κ. Φλώρο μεσα στην Βουλή. Η "πατριδοκαπηλία με την υποψηφιότητα Μπελέρη", οι εξορύξεις και οι συντάξεις έως 4.000 ευρώ.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο