LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2021 17:15

Ιταλία - Πτώση τελεφερίκ: Ένταλμα σύλληψης για τον παππού του 6χρονου επιζώντα

Το παιδί που έχασε την οικογένειά του στο δυστύχημα με το τελεφερίκ στην Ιταλία τον περασμένο Μάιο απήχθη από τον παππού του.

AP- Ιταλία - τελεφερίκ

Ιταλοί δικαστές εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απαγωγής εναντίον του παππού ενός Ισραηλινού αγοριού που ήταν ο μοναδικός επιζών ενός δυστυχήματος με τελεφερίκ τον Μάιο, ανέφεραν σήμερα οι εισαγγελείς.

Επισκεπτόμενος τον εξάχρονο στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο, ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Σμούελ Πέλεγκ, τον πήρε και τον έφερε μαζί του πίσω στο Ισραήλ χωρίς τη συγκατάθεση της θείας του από την πλευρά του πατέρα του με την οποία ζούσε μαζί, προκαλώντας μια διαμάχη μεταξύ των δύο οικογενειών για την κηδεμονία του.

Το αγόρι, ο Έιταν Μπιράν, πήγε να ζήσει με τη θεία του, Άγια Μπιράν, μετά τον θάνατο των γονέων, του μικρότερου αδελφού του και άλλων 11 ανθρώπων στο δυστύχημα με το τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία τον Μάιο.

Το ένταλμα σύλληψης θέτει στο στόχαστρο τον Πέλεγκ καθώς και τον Γκαμπριέλ Αμπουτμπούλ Αϊόν, ο οποίος φέρεται να τον βοήθησε με το σχέδιό του, ανέφερε η ανακοίνωση.

Δικαστές στην πόλη Παβία ζήτησαν την έκδοση των δύο ανδρών στην Ιταλία εφόσον συλληφθούν, ανέφερε η δήλωση.

Η αποφασιστικότητα της οικογένειας από την πλευρά της μητέρας να φέρει το αγόρι πίσω στο Ισραήλ έτσι ώστε να ζήσει μαζί τους ήταν "η πηγή του εγκληματικού σχεδίου που εκτελέστηκε με σαφή προμελέτη και σχολαστική οργάνωση από τους υπόπτους", αναφέρει.

Η πρώην σύζυγος του Πέλεγκ, Έσθερ Άθεν Κοέν, έχει τεθεί επίσης υπό έρευνα.

Ο Πέλεγκ και ο Άιον φέρεται να μετέφεραν το αγόρι οδικώς στην Ελβετία και στη συνέχεια ταξίδεψαν αεροπορικώς για το Τελ Αβίβ καταβάλλοντας 42.000 ευρώ για την ναύλωση ιδιωτικού αεροσκάφους.

Τον περασμένο μήνα, ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε πως το αγόρι πρέπει να επιστραφεί στους συγγενείς του στην Ιταλία, όπου έχουν δοθεί στη θεία δικαιώματα κηδεμονίας. Το αγόρι παραμένει στο Ισραήλ.

Δικηγόροι της θείας με τους οποίους επικοινώνησε το Reuters αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο δικηγόρος του Πέλεγκ στην Ιταλία δήλωσε στο Reuters πως κατέθεσε ήδη αίτηση αναίρεσης του εντάλματος σύλληψης.

Η οικογένεια του Πέλεγκ δήλωσε πως δεν έχει λάβει οιοδήποτε ένταλμα σύλληψης, αρνούμενη περαιτέρω σχόλια. Δικηγόρος του Άιον δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλάνδρι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο γιατρός - Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Πάτρα: Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για προϊόντα “μαϊμού”

Πέτρος Φιλιππίδης - Δημητρακόπουλος: δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο