LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2021 16:27

Ληστής έστησε μαγαζί με... κλεμμένα αυτοκίνητα! (εικόνες)

Πως δρούσε η σπείρα με την μεγάλη λεία, που είχε ρημάξει την Αττική. Με ποιο "κόλπο" έκλεβαν τα ΙΧ και που άλλου τα διοχέτευαν.

ΚΛΟΠΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 5-11-2021 στους Θρακομακεδόνες, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 41 ετών, μέλη της οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερο μέλος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας κινούνταν συνήθως απογευματινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής προς αναζήτηση οχημάτων. Όταν τα εντόπιζαν, με την χρήση ειδικού τεχνικού εξοπλισμού, τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία.

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού αυτά δεν είχαν ανευρεθεί από τις Αστυνομικές Αρχές τα μετέφεραν σε έτερα σημεία (καβάτζες) όπου φρόντιζαν για την περαιτέρω διάθεσή τους.

ΚΛΟΠΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Από τα ανωτέρω κλαπέντα οχήματα, άλλα διοχετεύονταν σε κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με σκοπό την διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών και άλλα είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν οχήματα με υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των οχημάτων με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Ένας μάλιστα εκ των συλληφθέντων, είχε συστήσει επιχείρηση εμπορίας οχημάτων.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τα 170.000 ευρώ.

Από την διενέργεια έρευνας στις οικίες, τα αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των δραστών και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι
  • 2 αεροβόλα
  • 20 φυσίγγια
  • 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια
  • 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια-πολυεργαλεία
  • 9 εγκέφαλοι αυτοκινήτων
  • 10 ραδιόφωνα αυτοκινήτων
  • 9 οθόνες αυτοκινήτων
  • 7 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας
  • πλήθος κλειδιών αυτοκινήτου
  • εξαρτήματα αυτοκινήτων
  • 5 κινητά τηλέφωνα
ΚΛΟΠΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όσο και για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.

ΚΛΟΠΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Κούγιας: Σώθηκα από έναν ελιγμό - Θα είχε πολτοποιηθεί ο συνοδηγός  (βίντεο)

Κηφισιά: θρίλερ με πτώμα σε παρκάκι

Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο