LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2021 22:58

Νορβηγία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα με μαχαίρι (βίντεο)

Ο άνδρας άνοιξε την πόρτα του περιπολικού και επιτέθηκε σε ένστολους, ενώ νωρίτερα είχε αποπειραθεί να επιτεθεί σε ανυποψίαστους διαβάτες.

Νορβηγία - Περιπολικό - Μαχαίρι

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε πως στελέχη της πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα στο Όσλο έναν άνδρα, οπλισμένο με μαχαίρι, που αποπειράθηκε να μαχαιρώσει άλλους ανθρώπους, κατόπιν επιτέθηκε σε μια αστυνομική περίπολο που πήγε να τον συλλάβει.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης του άνδρα, ανέφερε η αστυνομία, η οποία δεν πιστεύει πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

«Δεν αποκλείουμε κανένα κίνητρο, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες σε αυτή τη φάση που να (μας) κατευθύνουν προς μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο επιθεωρητής Έγκιλ Γιέργκεν Μπρέκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν εντός της ημέρας την ταυτότητα του δράστη, όπως είχαν μεταδώσει τα ΜΜΕ: πρόκειται για έναν Ρώσο ηλικίας 33 ετών που είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2020 να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, έπειτα από μια επίθεση με μαχαίρι έναν χρόνο νωρίτερα στο Όσλο. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε βγει με άδεια από την ψυχιατρική κλινική, όπου νοσηλευόταν.

Σε βίντεο αυτόπτων μαρτύρων που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από νορβηγικά ΜΜΕ, διακρίνεται ο άνδρας, γυμνόστηθος και κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι, να παρασύρεται τουλάχιστον δύο φορές από ένα περιπολικό. 

Έχοντας καταλήξει πρώτα σε έναν τοίχο, ο άνδρας στη συνέχεια τρέχει προς το περιπολικό, καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα και να ορμήσει προς το εσωτερικό.

«Η αστυνομία προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει ενώ επιχειρούσε να μαχαιρώσει κάποιον. Τότε επιτέθηκε εναντίον της αστυνομίας με ένα μαχαίρι (…) και έπεσαν πυροβολισμοί», σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε για το περιστατικό ο επικεφαλής της επιχείρησης Τόρε Σόλμπεργκ.

Ο ένοπλος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κοινωνικό κομμωτήριο του Δήμου Αθηναίων: Δωρεάν υπηρεσίες σε πολίτες

Τουρκία: Κατέρρευσε κτήριο, δεκάδες εγκλωβισμένοι

“The 2night Show”: Τρίτη με εκλεκτούς καλεσμένους (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο