LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2021 16:55

Όμιλος Ευρωκλινικής - Φυλακές Ελεώνα: δωρεάν εξετάσεις μαστού σε τρόφιμες

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προσέφεραν δωρεάν εξετάσεις μαστού στις τρόφιμες του Κέντρου Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Όμιλος Ευρωκλινικής - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - εξετάσεις μαστού - Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση:

«Ο Όμιλος Ευρωκλινικής στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, με μήνυμα #agkaliafrontidas και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, προσέφερε δωρεάν προληπτικούς μαστολογικούς ελέγχους στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Οι εξειδικευμένοι ακτινοδιαγνώστες και χειρουργοί μαστού, ακτινοτεχνικοί και νοσηλευτές της Ευρωκλινικής, καθώς και το ιατρικό προσωπικό από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία βρέθηκαν στο Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας για να πραγματοποιήσουν ψηφιακές μαστογραφίες, υπερήχους μαστών και κλινική εξέταση στις γυναίκες του σωφρονιστικού καταστήματος. Η δράση θα διαρκέσει συνολικά 4 ημέρες και θα εξεταστούν περισσότερες από 150 γυναίκες.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την προάσπιση της υγείας των γυναικών που φιλοξενούνται στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα, οι οποίες στερούνται πρόσβασης σε μαστολογικούς ελέγχους, λόγω έλλειψης πόρων και δυσκολιών μεταγωγής τους σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής ή της Αθήνας.

Όμιλος Ευρωκλινικής - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - εξετάσεις μαστού - Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με τη συνεισφορά του Κινητού Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τηρώντας στο ακέραιο όλα τα μέτρα πρόληψης για τον COVID-19.

H παραπάνω ενέργεια έχει σαν επιπρόσθετο σκοπό να διαδώσει το μήνυμα της σπουδαιότητας του προληπτικού μαστολογικού ελέγχου, καθώς ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, δήλωσε: «O Όμιλος Ευρωκλινικής υποστηρίζει ουσιαστικά το κοινωνικό σύνολο, χωρίς διακρίσεις και το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά στην πράξη προσφέροντας δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας. Οι προσπάθειές μας για ίση πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας στην υγεία συνεχίζονται με στόχο να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Όμιλος Ευρωκλινικής - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - εξετάσεις μαστού - Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Όμιλος Ευρωκλινικής - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - εξετάσεις μαστού - Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, δήλωσε: «Στα 15 χρόνια λειτουργίας των κινητών μονάδων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τρεις  φορές έχουμε επισκεφθεί τις φυλακές γυναικών, γιατί όλες οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Αυτή η επίσκεψη έγινε εφικτή χάρις στην ευαισθησία της Διοίκησης και του Προσωπικού (κυρίως το Κέντρο Μαστού) της Ευρωκλινικής. Γι' αυτό το λόγο οφείλουμε δημόσια να τους ευχαριστήσουμε. Ο αντικαρκινικός αγώνας χρειάζεται τη συμβολή όλων μας.»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο