LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2021 16:55

Όμιλος Ευρωκλινικής - Φυλακές Ελεώνα: δωρεάν εξετάσεις μαστού σε τρόφιμες

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προσέφεραν δωρεάν εξετάσεις μαστού στις τρόφιμες του Κέντρου Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Όμιλος Ευρωκλινικής - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - εξετάσεις μαστού - Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση:

«Ο Όμιλος Ευρωκλινικής στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, με μήνυμα #agkaliafrontidas και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, προσέφερε δωρεάν προληπτικούς μαστολογικούς ελέγχους στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Οι εξειδικευμένοι ακτινοδιαγνώστες και χειρουργοί μαστού, ακτινοτεχνικοί και νοσηλευτές της Ευρωκλινικής, καθώς και το ιατρικό προσωπικό από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία βρέθηκαν στο Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας για να πραγματοποιήσουν ψηφιακές μαστογραφίες, υπερήχους μαστών και κλινική εξέταση στις γυναίκες του σωφρονιστικού καταστήματος. Η δράση θα διαρκέσει συνολικά 4 ημέρες και θα εξεταστούν περισσότερες από 150 γυναίκες.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την προάσπιση της υγείας των γυναικών που φιλοξενούνται στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα, οι οποίες στερούνται πρόσβασης σε μαστολογικούς ελέγχους, λόγω έλλειψης πόρων και δυσκολιών μεταγωγής τους σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής ή της Αθήνας.

Όμιλος Ευρωκλινικής - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - εξετάσεις μαστού - Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με τη συνεισφορά του Κινητού Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τηρώντας στο ακέραιο όλα τα μέτρα πρόληψης για τον COVID-19.

H παραπάνω ενέργεια έχει σαν επιπρόσθετο σκοπό να διαδώσει το μήνυμα της σπουδαιότητας του προληπτικού μαστολογικού ελέγχου, καθώς ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, δήλωσε: «O Όμιλος Ευρωκλινικής υποστηρίζει ουσιαστικά το κοινωνικό σύνολο, χωρίς διακρίσεις και το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά στην πράξη προσφέροντας δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις στις τρόφιμες του Κ.Κ. Γυναικών Ελεώνα Θήβας. Οι προσπάθειές μας για ίση πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας στην υγεία συνεχίζονται με στόχο να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Όμιλος Ευρωκλινικής - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - εξετάσεις μαστού - Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Όμιλος Ευρωκλινικής - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - εξετάσεις μαστού - Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, δήλωσε: «Στα 15 χρόνια λειτουργίας των κινητών μονάδων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τρεις  φορές έχουμε επισκεφθεί τις φυλακές γυναικών, γιατί όλες οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Αυτή η επίσκεψη έγινε εφικτή χάρις στην ευαισθησία της Διοίκησης και του Προσωπικού (κυρίως το Κέντρο Μαστού) της Ευρωκλινικής. Γι' αυτό το λόγο οφείλουμε δημόσια να τους ευχαριστήσουμε. Ο αντικαρκινικός αγώνας χρειάζεται τη συμβολή όλων μας.»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο οικογενειακό επεισόδιο πάνω από τάφοΧθες 17:53 | Ειδήσεις

Άνδρας άρπαξε μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και χτύπησε την χήρα – και νύφη του – στο κεφάλι. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση20:22Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)20:09Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη19:55“Our Ocean Conference” – Γεραπετρίτης: Τα παρόντα κράτη δεσμεύτηκαν για μέτρα κόστους 11,5 δις δολαρίων, υπέρ της θάλασσας (εικόνες)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο