LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2021 12:48 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2021 13:17

Καταδίωξη στο Πέραμα: Το στοιχείο “κλειδί” στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι επτά αστυνομικοί κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και θα απολογηθούν την Τετάρτη. Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο Θεοδωρικάκος.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ - ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ - ΠΕΡΑΜΑ

Έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη στην καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου, διενεργεί η ΕΛΑΣ, ενώ η επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό θα πρέπει να αξιολογηθεί μέσα σε πέντε ημέρες, όπως ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ειδικότερα, ο υπουργός ζήτησε να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο αιματηρό γεγονός.

Στη διάρκεια του περιστατικού έπεσαν περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ τα όπλα των αστυνομικών έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολικών Ερευνών προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση.

Παράλληλα, "φως" στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν όλοι οι διάλογοι των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων, από τη στιγμή που ξεκίνησε η καταδίωξη, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι επτά αστυνομικοί, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωσή της για τον πειθαρχικό έλεγχο των ανδρών της ΔΙΑΣ μετά την συμπλοκή στο Πέραμα, αναφέρει ότι «ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητά πειθαρχικό έλεγχο – εξπρές για τους ήρωες της ΔΙΑΣ, αναφορικά με την συμπλοκή στο Πέραμα. Είναι πραγματικά «αξιοθαύμαστη» η σπουδή που δείχνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. όταν πρόκειται να τιμωρήσει ήρωες της πρώτης γραμμής, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις καταχραστών δημοσίου χρήματος, εγκληματικές οργανώσεις λευκών κολλάρων, δολοφόνους δημοσιογράφων κλπ. Η Ελληνική Λύση απαιτεί την άμεση απαλλαγή των ανδρών της ΔΙΑΣ, όπως θα είχε ήδη γίνει σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα».

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την στάση της στη δολοφονία του νεαρού Ρομά χθες στο Πέραμα, διατυπώνει με ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, στην οποία αναφέρει ότι: «'Ανδρες της ΔΙΑΣ γαζώνουν με 30+ σφαίρες και δολοφονούν άοπλο 20χρονο Ρομ, ενώ τραυματίζουν έναν ακόμα εξίσου άοπλο. Και η κυβέρνηση αν δεν συγχαίρει την δολοφονία βλ. @AdonisGeorgiadi, ασχολείται με τρικάκια ως το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο 'όπλο' κατά της ανθρωπότητας».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα - Ρομά: οργή για τον θάνατο του νεαρού πατέρα από τα πυρά της ΔΙΑΣ

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έγινε... κέρινο ομοίωμα (εικόνες)

Ινδία: Μαϊμού πέταξε τούβλο από τον 2ο όροφο και σκότωσε άνδρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης ΣκλήκαςΣήμερα 12:24 | Ειδήσεις

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Τσιάρας: Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότεςΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να πληρωθούν παράλληλα κι άλλα 178 εκ. ευρώ από το Μέτρο 23.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Που θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδεςΣήμερα 12:17 | Ειδήσεις

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα το μεσημέρι έως και το βράδυ της Τετάρτης. Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Ηγουμενίτσα: Τροχαίο με πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο φορτηγών (Εικόνες)Σήμερα 13:03 | Ειδήσεις

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας με επτά πυροσβέστες, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 13χρονος που λήστεψε νεαρό, αρπάζοντας ηλεκτρικό πατίνι15:52Βόλος: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες που πούλησαν αλκοόλ σε ανήλικη15:38Euroleague: Τιμωρήθηκε η Βιλερμπάν - Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν15:23Ολυμπιακός: Στόχος η πρώτη νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ στον αγώνα κόντρα στην Αϊντχόφεν 15:09Νεπάλ: 9 Νεκροί μετά από χιονοστιβάδα και χιονοθύελλες στα Ιμαλάια14:55Η Γκιλφόιλ επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στον Τασούλα (εικόνες)14:41Θεσσαλονίκη: 64χρονος ληστής προδώθηκε από το gps14:28ΗΠΑ: Πέθανε ο Ντικ Τσέινι14:14Τσιάρας: Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες14:00Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε δύο φορές τρένο λόγω βλάβης - Aποζημιώνονται οι επιβάτες13:46Ηγουμενίτσα: Τροχαίο με πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο φορτηγών (Εικόνες)13:33Θεσσαλονίκη: 13χρονος απείλησε με μαχαίρι και πήρε ηλεκτρικό πατίνι από 21χρονο13:19Μέτσοβο: Πήρε φωτιά η ... πυροσβεστική13:06Στήριξη Τραμπ στον Νετανιάχου για τη δίκη διαφθοράς: Δεν τον μεταχειρίζονται σωστά, είναι άδικο12:52Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Που θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες12:38Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας12:24Σεβίλλη: Τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα - Σε κίνδυνο ο Αλμέιδα12:14Χανιά: Ένταση κατά την άφιξη ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου (εικόνες)11:59Νέα Υόρκη: Σήμερα η πόλη θα εκλέξει τον νέο δήμαρχο της11:46Τροχαίο δυστύχημα στη Κυψέλη: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο11:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο