LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2021 10:04 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2021 10:21

Λογαριασμοί ρεύματος: Τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για επανασύνδεση

Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να μην μεταφερθεί η ενεργειακή κρίση στα ελληνικά νοικοκυριά. Τι ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Οφειλές - ΔΕΗ - λογαριασμός


Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS - ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι τα νοικοκυριά θα καλούν τον αριθμό και άμεσα θα κινητοποιείται η διαδικασία, με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης και θα προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Τη Δευτέρα θα υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία η απόφαση που μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης 470 εκατ. ευρώ αντί για 400 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν ώστε να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος «για να μη δουν εκρηκτικές αυξήσεις». Δεν απέκλεισε η επιδότηση αυτή να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση.

«Τώρα ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα, αξιολογήσουμε θα δούμε πόσο έχει κυμανθεί η μέση τιμή χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειες σε επίπεδο μήνα Οκτωβρίου και εφόσον χρειαστεί και είναι αναγκαίο να αυξήσουμε την επιδότηση προς τα ελληνικά νοικοκυριά θα το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει πακέτα αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις οι οποίες ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να εκτείνονται σε πολλούς μήνες.

Από τα 470 εκατ. του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, τα 80 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης που φέτος υπερδιπλασιάζεται για να καλυφθεί μεγάλο μέρος της αύξησης της δαπάνης για πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.

Ειδικά για το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί οριζόντια έκπτωση 15% για όλους τους καταναλωτές, σε όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος που θα «περάσει» στους λογαριασμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: “O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε παράλληλη σχέση”

“Πρωινοί Τύποι” - Κουρεμπής: “φίλος” μου ζήτησε βοήθεια για να σκοτώσει την σύζυγο του (βίντεο)

Άλεκ Μπάλντουιν: αληθινές σφαίρες είχε το όπλο που του δόθηκε

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Διακοπές... και μεταγραφικά σενάρια στο ποδόσφαιρο20:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:08Θεσσαλονίκη: 70χρονη έπεσε θύμα απάτης - Παρέδωσε κοσμήματα και λίρες αξίας 100.000 ευρώ19:54Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά - Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του θανάτου τους19:40Αγρίνιο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε σοφίτα19:26Θεσσαλονίκη – Αλκοτέστ: Πέντε συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο19:12Φενέρμπαχτσε: Αφέθηκε ελεύθερος ο πρόεδρος της Τουρκικής ομάδας18:58Άνδρας πέθανε σε οικογενειακό τραπέζι - Πνίγηκε από πανετόνε18:44Ο Ολυμπιακός στις 100 πιο ακριβές ομάδες στον κόσμο 18:30Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Οδηγίες για προστασία της υγείας μας 18:16Αγρίνιο: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 23χρονο τα ξημερώματα των Χριστουγέννων18:12Πάτρα: Πήγαν για κάλαντα και βρέθηκαν στο... κρατητήριο18:02Καρδίτσα – ΠΑΟΚ: Απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του “Δικέφαλου”17:48Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι: Η έκκληση που κάνει ο αδερφός του 22χρονου οδηγού17:34Ρωσία: Οι ΗΠΑ αναβιώνουν την πειρατεία στην Καραϊβική17:20Α. Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε νοσοκομεία ανήμερα των Χριστουγέννων και κέρασε γλυκά τους γιατρούς (βίντεο)17:06Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Χάρις του Θεού να μας δώσει μια καινούργια χρονιά χωρίς προβλήματα, δυσκολίες και εμπόδια16:51Χριστούγεννα: γιατί τα γιορτάζουμε την 25η Δεκεμβρίου16:37Παναθηναϊκός: Έτοιμος να πετάξει για Ελλάδα ο μάνατζερ του Τετέ...μετά την πρόταση της Γκρέμιο16:24Σέρρες: Αγωνία για τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων που αγνοείται16:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο