LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2021 09:10 | Ανανέωση: 12 Οκτωβρίου 2021 10:12

Λέρος: στο εδώλιο γονείς για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα όσα έζησαν τα τρία παιδιά στα χέρια των ίδιων των γονιών τους!

βιασμός - παιδιά

Σοκάρει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης τριών παιδιών από τους γονείς τους, 52 και 47 ετών, στη Λέρο.

Οι κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 και 14 έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε αποπλάνηση παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 και 14 έτη, κατά μόνας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια σε κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση κατά συρροή και για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας, κατά συρροή.

Το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στην μητέρα και απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στον πατέρα. Εχει επιβληθεί στον 52χρονο ποινή κάθειρξης 24 ετών και στην 47χρονη ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Η υπόθεση θα αναβιώσει την 1η Νοεμβρίου 2021 στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωεδεκανήσου.

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Οι κατηγορούμενοι είναι σύζυγοι και κατοικούν στην περιοχή Πλάκα Λέρου, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους, (γεν. στις 17.10.2004) και (γεν. στις 24.12.2008), καθώς και τον ενήλικο υιό, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση. Σε μη επακριβώς προσδιορισθείσες ημερομηνίες, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2015 έως τις 26.5.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος ενήργησε επανειλημμένα σε βάρος της ανήλικης κόρης του (γεν. στις 17.10.2004) ασελγείς πράξεις περισσότερες της μιας φορές και συγκεκριμένα είτε της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα είτε την εύρισκε γυμνή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο και εν συνεχεία την θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα.

Σε άλλη δε περίπτωση, σε μη εξακριβωθείσα ημερομηνία, αλλά τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του έτους 2017, ο πρώτος κατηγορούμενος επιχείρησε να έλθει σε παρά φύσιν συνουσία με την ανήλικη μετά από μπάνιο, χωρίς να επιτύχει τον σκοπό του λόγω της αντίδρασής της, που αρνήθηκε να υποστεί την ολοκλήρωση της ασελγούς πράξης από μέρους του και αποχώρησε. Άλλωστε, όπως προέκυψε, σε μη προσδιορισθείσα ημερομηνία, αλλά εντός του χρονικού διαστήματος από 1.1.2018 έως τις 26.5.2018, στις ασελγείς πράξεις εις βαρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της. Με εντολή, προτροπή και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου, η ανήλικη κόρη τους, αφαίρεσε τα ρούχα της και η μητέρα της, δεύτερη κατηγορούμενη, την θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα προς ικανοποίηση της γενετήσιάς τους επιθυμίας.

δικαστήριο - δικαστικοί - δικαστική αίθουσα - εφετείο

Περαιτέρω, όπως προέκυψε, ο πρώτος κατηγορούμενος σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, σε κάθε περίπτωση όμως κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι 26-5-2018, επιχείρησε ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου υιού του. Επιπρόσθετα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσες ημερομηνίες και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από την 1.1.2015 έως την 26.5.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος ενεργούσε ασελγείς πράξεις, με άγνωστο αριθμό επαναλήψεων, και εις βάρος του ενήλικου υιού του, ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση και ήταν για το λόγο αυτό ανίκανος να αντισταθεί. Κατά το ίδιο δε χρονικό διάστημα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, η δεύτερη κατηγορούμενη επιχείρησε και η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, πρώτο κατηγορούμενο, ασελγείς πράξεις εις βάρος του ψυχικά πάσχοντος υιού της.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε τις ανωτέρω πράξεις στην προανακριτική απολογία του, ενώ με την απολογία του κατά την κύρια ανάκριση ανεκάλεσε εν μέρει την προηγούμενη ομολογία του ως προς ορισμένα περιστατικά και κυρίως ως προς τη συχνότητα τέλεσης των ως άνω πράξεων, ισχυριζόμενος ότι ομολόγησε τα παραπάνω υπό καθεστώς πίεσης από τους προανακριτικούς υπαλλήλους. Όπως προκύπτει από την απλή ανάγνωση της προανακριτικής απολογίας του, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις εν λόγω πράξεις του εξαιρετικά λεπτομερώς και μάλιστα τοποθετώντας αυτές σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, δηλαδή ανέφερε στοιχεία που ήταν άγνωστα στους προανακριτικούς υπαλλήλους και συνεπώς τα όσα ανέφερε δεν θα μπορούσαν να αποτυπωθούν καθ’ υπόδειξη ή πίεση των τελευταίων. Αντίθετα, προκύπτει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε αυθόρμητα τα όσα περιλαμβάνονται στην προανακριτική απολογία του. Τα εν λόγω συμπεράσματα ενισχύονται και από τα όσα αναφέρονται σε έκθεση πραγματογνωμοσύνης ψυχιάτρου.

Σε ομολογία των πράξεων που αποδίδονται στην ίδια προέβη και η δεύτερη κατηγορούμενη στην προανακριτική απολογία της. Ωστόσο, στην απολογία της κατά την κύρια ανάκριση δήλωσε ότι αρνείται ορισμένες εκ των ανωτέρω πράξεις, με τρόπο όμως αόριστο. Υπέπεσε δε σε αντιφάσεις όταν απάντησε σε ερωτήσεις της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Κω ως προς τα γεγονότα που έχουν συμβεί.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο πρώτος ομολόγησε αρχικώς μια πράξη ασέλγειας εις βάρος της κόρης του, υποστήριξε ότι βοηθούσε το άλλο του παιδί σε μικρή ηλικία καθ’ υπόδειξην παιδιάτρου ανοίγοντας το μόριό του για να μην υποβληθεί σε επέμβαση φίμωσης και αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται. Η μητέρα από την άλλη, ομολόγησε μια πράξη με θύμα την κόρη της, ενώ αρνήθηκε τις υπόλοιπες, τονίζοντας ωστόσο ότι τελούσε υπό τον φόβο του συζύγου της.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πιερρακάκης: έρχεται η ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων

Κορονοϊός: Θετικός ο Γιάννης Μπουρνούς

Γκεοργκίεβα: στήριξη από το ΔΝΤ παρά τις κατηγορίες για παρατυπίες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκάλυψη ΑΝΤ1: Κατατίθεται η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Τι θα γίνει με τα ονόματα των θυμάτωνΣήμερα 19:10 | Ειδήσεις

Ο Παναγιώτης Στάθης αποκαλύπτει τι προβλέπει η νέα τροπολογία.

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: "Στα συρτάρια" ο κανονισμός του ΟΠΕΚΕΠΕΣήμερα 20:08 | Ειδήσεις

Τι λένε οι ειδικοί στον ΑΝΤ1 για την Πολιτική του ΟΠΕΚΕΠΕ και το «ασυμβίβαστο».



Τέμπη: Διεκόπη για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεοΣήμερα 20:40 | Ειδήσεις

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτημα αναβολής, το οποίο απορρίφθηκε, με τη δίκη να διακόπτεται προσωρινά.

Μητσοτάκης από Αττικό Νοσοκομείο: Το 2026 θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάταξη υποδομών υγείαςΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Στο Αττικό βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια του Ογκολογικού κέντρου «Αθηνά Ιωαν. Μαρτίνου» στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΕΣΥ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισραήλ: Η Χαμάς θα παραδώσει δύο σορούς ομήρων απόψε21:28Κρήτη: Αγοραπωλησία αεροβόλου σε σχολείο 21:13Διπλό έγκλημα στη Φοινικούντα: Το παζλ που συνδέει τα πρόσωπα20:58Τέμπη: Διεκόπη για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο20:43Αποκάλυψη ΑΝΤ1: "Στα συρτάρια" ο κανονισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Κατατίθεται η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Τι θα γίνει με τα ονόματα των θυμάτων20:00Μειώσεις τιμών: Ασπιρίνη στην ακρίβεια, λένε οι καταναλωτές (βίντεο)19:46Παναθηναϊκός: Ετοιμάζεται να ντύσει στα πράσινα τον Ανδρέα Τεττέη και τον Παύλο Παντελίδη19:32Πακιστάν – Αφγανιστάν: Συμφωνία για προσωρινή κατάπαυση του πυρός19:14Ισημερινός: Εκρήξεις σε δύο γέφυρες - Συνεχίζουν οι εντάσεις18:58Γάζα: Συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και "ένοπλων φατριών"18:44Ινδονησία: Φωτιά κατά την επισκευή δεξαμενόπλοιου - Αναφορές για νεκρούς18:30Εργατικό ατύχημα στη Λάρισα: 51χρονη έχασε το χέρι της σε εκκοκκιστήριο 18:16ΗΠΑ: Ο Τραμπ απείλησε την Βοστώνη ότι θα μεταφέρει την έδρα των αγώνων του Μουντιάλ18:02Το Ισραήλ παρέδωσε στη Γάζα τα λείψανα 45 ακόμα ανθρώπων17:48Γάζα: Τη διαχείριση του συνοριακού περάσματος στη Ράφα ζητάει η Παλαιστινιακή Αρχή17:34Formula 1: Το 19ο Grand Prix στο Όστιν των ΗΠΑ έρχεται την Κυριακή 19/10 ζωντανά αποκλειστικά στο ANT1+17:20Ράλλυ Ακρόπολις: Ανακοίνωση για την νέα έδρα 17:06Ιράν: Φυλακισμένοι πραγματοποιούν απεργία πείνας κατά των εκτελέσεων (βίντεο)16:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο