LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2021 12:42

Nations League: ξεκινάει το Final-4

Με τη συμμετοχή 4 εκ των κορυφαίων εθνικών  ομάδων της Γηραιάς ηπείρου, ξεκινάει το Final-4 που θα διεξαχθεί στην Ιταλία

Nations League

Τέσσερεις από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης θα διεκδικήσουν αυτήν την εβδομάδα τον τίτλο του Nations League.

Το Final-4 της διοργάνωσης φιλοξενείται στην Ιταλία (Μιλάνο και Τορίνο), με τα παιχνίδια να είναι «στρυμωγμένα» ανάμεσα σε μια εβδομάδα με Champions League και εγχώρια δράση και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, με υποσχέσεις πάντως για μερικές συναρπαστικές συναντήσεις.

Αύριο Τετάρτη (6/10), η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία αντιμετωπίζει την Ισπανία στο «Σαν Σίρο», σε μια επανάληψη του ημιτελικού του Euro 2020, διεκδικώντας μια θέση στον τελικό της Κυριακής, που θα διεξαχθεί επίσης στο Μιλάνο.

Μια ημέρα αργότερα (7/10), στο Τορίνο, η «χρυσή γενιά» του Βελγίου στοχεύει να βάλει επιτέλους τέλος στην αναμονή για ένα τρόπαιο, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές της Γαλλίας, εάν θέλει να προχωρήσει.

Η δεύτερη «έκδοση» της διοργάνωσης της UEFA είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, αλλά αναβλήθηκε μετά τη μετάθεση της τελικής φάσης του Euro 2020 κατά ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Δίχως άλλο οι αγώνες του Nations League παρουσιάζουν σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις διεθνείς αναμετρήσεις που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτήν την εβδομάδα (από Παρασκευή 8/10).

Η Ιταλία του Ρομπέρτο Mαντσίνι θα προσπαθήσει να «μιμηθεί» την Πορτογαλία, η οποία έδωσε συνέχεια στον θρίαμβό της στο Euro το 2016 κατακτώντας το «παρθενικό» Nations League εντός έδρας το 2019 (1-0 στον τελικό την Ολλανδία στις 9/6).

 Η ομάδα του Μαντσίνι βασίζεται στο ρόστερ που θριάμβευσε επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ τον Ιούλιο και, παρόλο που ο επιθετικός Τσίρο Ιμόμπιλε είναι εκτός, ο αριστερός εξτρέμ Λορέντσο Πελεγκρίνι, ο οποίος έχασε τον τελικό εξαιτίας τραυματισμού, επιστρέφει στους «ατζούρι».

Η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε, η οποία ηττήθηκε στα πέναλτι από τους Ιταλούς στο Λονδίνο, έχει μια καλή ευκαιρία να πάρει... εκδίκηση, αν και οι τραυματισμοί των μέσων Μάρκος Γιορέντε και Πέδρι βάζουν «εμπόδια» στα σχέδιά του Ισπανού τεχνικού.

Η Γαλλία είχε ένα απογοητευτικό Euro 2020, καθώς αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την Ελβετία, αλλά, παρόλο που ο προπονητής των «τρικολόρ», Ντιντιέ Ντεσάν, δεν θα έχει στην διάθεσή του τον μέσο Ενγκολό Καντέ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19, θα προσπαθήσει να «λάμψει».

 Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε επιστρέφει στην ομάδα του Βελγίου αφού έχασε τις αναμετρήσεις του Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι να αγωνίζεται πίσω από τους Εντέν Αζάρ και Ρομέλου Λουκάκου για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Το Βέλγιο και η Γαλλία συναντήθηκαν για τελευταία φορά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, με τους «μπλε» να επικρατούν 1-0 στα ημιτελικά, προτού νικήσουν (και) την Κροατία στον τελικό της Μόσχας.

Ενώ σίγουρα το τρόπαιο του Nations League, ύψους 71 εκατοστών και βάρους 7,5 κιλών, δεν έχει το «ειδικό βάρος» ενός κυπέλλου σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι Βέλγοι, οι οποίοι δεν έχουν κατακτήσει ποτέ έναν τίτλο, σίγουρα θα είναι πρόθυμοι να εκπληρώσουν επιτέλους την υπόσχεση της «χρυσής γενιάς» τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και πέναλτι, εκτός από τον αγώνα για την 3η θέση, όπου δεν υπάρχει παράταση σε περίπτωση ισοπαλίας, αλλά ο νικητής θα αναδειχθεί απευθείας από την διαδικασία των πέναλτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιαγιά που πυροβόλησε ληστή: “Ήμουν σε απόγνωση”, λέει στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Επίθεση με βιτριόλι – Λύτρας: η πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει

Αιτωλικό: Ιστοί αράχνης σκέπασαν τη λιμνοθάλασσα (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 19 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22Αυστραλία - Νέα Νότια Ουαλία: Πάνω από 50 πυρκαγιές μαίνονταν στην πολιτεία σήμερα 16:08Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουν15:12Ξάνθη: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων14:5817η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία14:44Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα14:30Φλόριντα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικάνων14:16Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες14:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο