LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2021 17:22 | Ανανέωση: 04 Οκτωβρίου 2021 17:23

Πέθανε η Βίκη Μαρκάκη

Αφήνει πίσω τον γιό της, που ειναι σπουδαστής, καθώς και τον αδελφό της, που ήταν και συνάδελφος της. 

Βασιλική Βίκη Μαρκάκη

Θλίψη στον ειδησεογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου Βασιλικής (Βίκης) Μαρκάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 63 ετών.

Η Βίκη Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Ήταν κόρη του αείμνηστου βετεράνου δημοσιογράφου Ανδρόνικου Μαρκάκη, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια, Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Αφήνει πίσω της τον αδελφό της, επίσης συνάδελφο επί 37 χρόνια, Στέλιο Μαρκάκη, όπως και τον γιο της, Ανδρόνικο - Νίκο Πιερσάντι, που σπουδάζει δημοσιογραφία στην Ιταλία.

Η Βίκη Μαρκάκη, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1980, στο ελεύθερο ρεπορτάζ, στη “ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ” και, ακολούθως, στην -τότε- ΕΡΤ. Στη συνέχεια, δούλεψε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά Μέσα, στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε επί σειρά ετών ανταποκρίτρια στη Ρώμη πολλών ελληνικών ΜΜΕ. Επί μια εξαετία και επί δύο κυβερνήσεων, μέχρι τη συνταξιοδότησή της, υπηρέτησε ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.

"Η Βίκη Μαρκάκη υπήρξε συνάδελφος με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και υπηρέτησε το λειτούργημα με ήθος, σοβαρότητα, αξιοπιστία, εγκυρότητα, απόλυτο σεβασμό στη δεοντολογία και πλήρη επίγνωση της σημασίας του για την ορθή και ακέραια διαμόρφωση της κοινής γνώμης" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ναρκωτικά από την Τανζανία έφθαναν στην Ελλάδα σε δέματα!

Προκαλεί η Τουρκία: Νέα παρενόχληση του Nautical Geo στην Κύπρο

ΚΙΝΑΛ: Για την ηγεσία λόγο έχουν τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο