LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2021 08:46

Μακρή για Σταυρούπολη: δεν μιλάμε για ιδεολογική αντιπαράθεση

Τι είπε για τις ενέργειες των αρμόδιων εκπαιδευτικών Αρχών και πως "απάντησε" στον ΓΓ του υπ. Παιδείας που έκανε λόγο για "ιδεολογική αντιπαράθεση".

Ζέττα Μακρή - Καλημέρα Ελλάδα

Για τα επεισόδια έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την ένταση που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η Υφυπουργός Παιδείας.

Όπως είπε η Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1, «Η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να πιστωθεί την κατάσταση», τονίζοντας με νόημα ότι «μέσα σε μια νύχτα δεν δημιουργείται τέτοια υποδομή για τέτοιες ενέργειες. Δεν θα επιτρέψουμε ως Υπουργείο Παιδείας την συγκάλυψη. Το οτιδήποτε από το ελάχιστα σημαντικό έως το πιο σημαντικό, προφανώς δεν θα μείνει αναπάντητο».

Όπως σημείωσε, αναφορικά με τις αντιδράσεις και τις μομφές για ολιγωρία των τοπικών εκπαιδευτικών Αρχών και του Υπ. Παιδείας, «ήδη από την προηγούμενη ημέρα, την πρώτη που έγιναν επεισόδια, εκτός των αιθουσών και της αυλής του σχολείου, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρει, ο διευθυντής του σχολείου και ο περιφερειακός διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημέρωσαν την Αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές».

Μάλιστα, όπως ανέφερε με έμφαση «μέχρι και χθες το απόγευμα, το σχολείο λειτουργούσε κανονικά, παρά τα εκτεταμένα επεισόδια τα οποία έγιναν», ενώ απαντώντας στα σχόλια των δημοσιογράφων της εκπομπής ότι «παιζόταν ξύλο» μέσα στο σχολείο εν ώρα μαθήματος, απάντησε «δεν αναιρώ την εικόνα που έχετε, άλλωστε υποστηρίζεται από τηλεοπτικές εικόνες», προσθέτοντας πάντως ότι «από ην πρώτη στιγμή διατάχθηκε ΕΔΕ και συγκλήθηκε το εκπαιδευτικό συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί και γονείς. Διοικητικά και εκπαιδευτικά έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αναμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ για το αν υπήρξαν ευθύνες»

«Δεν μπορεί κανείς να χρεώσει ανοχή στον φασισμό σε αυτήν την Κυβέρνηση, που έβαλε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή», είπε η κ. Μακρή, ενώ παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο ΓΓ του Υπ. Παιδείας, είπε «προφανώς δεν είναι ιδεολογική αντιπαράθεση, αν ειπώθηκε έτσι από τον ΓΓ του Υπ. Παιδείας, προφανώς δεν είναι ιδεολογική αντιπαράθεση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός - Γκίκας: πιθανή η απαγόρευση των παρελάσεων (βίντεο)

myDATA: εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στην πλατφόρμα

Conference League – ΠΑΟΚ: κρίσιμη αναμέτρηση με την Σλόβαν Μπρατισλάβας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53Επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Μπέβερλι 19:40Πάτρα: Νταλίκα έπεσε πάνω σε φορτηγάκι και το διέλυσε (εικόνες)19:26Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απέτρεψε κλοπή μηχανών από ανήλικους19:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο