LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 20:33 | Ανανέωση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 20:52

Πυρόπληκτοι στην Εύβοια: Ευεργετικές ρυθμίσεις για τις εισφορές

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη στις ρυθμίσεις. Τι προβλέπεται για τη διαδικασία αποπληρωμής και το αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

φωτιά - Βόρια Εύβοια - Γούβες

Στο πλαίσιο της στήριξης, ανακούφισης και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων, που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ εξέδωσε το με Α.Π.: 374002/Σ.119983/27.9.2021 γενικό έγγραφο (δείτε ΕΔΩ), με το οποίο κοινοποιούνται οι πληγείσες περιοχές, οι απαιτούμενες ενέργειες, οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση εισφορών, που προβλέπουν οι ευεργετικές διατάξεις του ΦΕΚ 3744/ΤΒ΄/12.08.2021.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η με αριθμ: Δ.15/Δ΄/60167/12.08.2021 (ΦΕΚ 3744/ΤΒ΄/12.08.2021) απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναστέλλεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και ρυθμίζονται οι καθυστερούμενες κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων, εργοδοτών και μη μισθωτών ασφαλισμένων, που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2021, ανεξαρτήτως αν υπέστη ζημιά η επαγγελματική εγκατάστασή τους.

Ειδικότερα:

Α) Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους ή αγρότες, προβλέπεται:

  • Αναστολή για 6 μήνες της καταβολής των τρεχουσών εισφορών και δόσεων εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών, με ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (δηλαδή 1/8/2021) και έως και την 31η/1/2022, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.
  • Κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων εισφορών και των δόσεων εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών, μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα εκείνου που συνέβη η φυσική καταστροφή, με τα πρόσθετα τέλη, τόκους και λοιπές προσαυξήσεις της ίδιας ημερομηνίας, ήτοι με ληκτική ημερομηνία πληρωμής έως τις 31/07/2021.

Β) Για επιχειρήσεις-εργοδότες προβλέπεται:

  • Αναστολή της καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες - αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή - χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων, ήτοι 1/8/2021-31/1/2022.
  • Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων, μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα της φυσικής καταστροφής, ασφαλιστικών εισφορών, (μετά των προσθέτων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων), ήτοι έως τις 31/7/2021.

φωτιά - Βόρεια Εύβοια

Διαδικασία αποπληρωμής

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται, κατ΄ επιλογή του οφειλέτη, σε 12 έως και 24 ισόποσες δόσεις, της πρώτης καταβαλλόμενης έως τη λήξη του πρώτου μήνα, του επόμενου της λήξης της εξάμηνης αναστολής, ήτοι έως τις 28/02/2022, ενώ το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ορίζεται σε 50 ευρώ. Όσον αφορά στις εκπρόθεσμες δόσεις, αυτές επιβαρύνονται με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας

Επισημαίνεται ότι τα πρόσωπα που υπάγονται στις ανωτέρω ρυθμίσεις, θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμερα ως τηρούντα ενεργή ρύθμιση οφειλών και τους χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας δύο μηνών τόσο κατά το διάστημα της αναστολής, όσο και κατά το διάστημα της καταβολής των δόσεων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προαναφερόμενων όρων.

Τέλος, στις περιπτώσεις που ασφαλισμένοι των ως άνω πυρόπληκτων περιοχών έχουν ήδη λάβει ειδοποιητήρια για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών δύνανται να μην προβούν στην πληρωμή τους, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις, κάνοντας χρήση των ανωτέρω ευεργετικών διατάξεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός - Παπαδόπουλος: η Θήβα μας “προβληματίζει”, μετά την Κρήτη

Κορονοϊός: “έκρηξη” θανάτων και 2130 νέα κρούσματα την Δευτέρα

Ληστεία στην Μητροπόλεως: Συνελήφθη ο δράστης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Η Κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική στην πράξηΣήμερα 09:48 | Ειδήσεις

Τι είπε για το νέο ΕΣΠΑ και τα προγράμματα για κατάρτιση, επιδότηση και αντιμετώπιση της φτώχειας. Η δέσμευση του για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022.

Εμβόλιο κατά του καρκίνου: Έρχεται σε 2-3 χρόνια, εκτιμούν οι ιδρυτές της BioNTechΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε ασθενείς. Τι λένε οι επιστήμονες που πρωτοστάτησαν στην παραγωγή εμβολίου κατά το κορονοϊού.

Κυβέρνηση - ανατιμήσεις: “Δίχτυ ασφαλείας” για τα νοικοκυριάΣήμερα 08:20 | Ειδήσεις

Νέες παρεμβάσεις εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια.

Νέα Μάκρη: Τροχαίο ατύχημα στη Λ. Μαραθώνος (εικόνες)Σήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μοτοσικλετιστή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φυλακές Κέρκυρας: Το δέμα έκρυβε ένα ένοχο… μυστικό13:25Ηράκλειο: Φύτεψε δενδρύλλια κάνναβης σε αυλή σπιτιού13:12Νέα Μάκρη: Τροχαίο ατύχημα στη Λ. Μαραθώνος (εικόνες)12:57Κορονοϊός – Ρωσία: “θερίζει” η πανδημία12:42Κικίλιας: Οι τουριστικές επενδύσεις πρέπει να ενισχυθούν12:28Ηράκλειο: Άγριο ξύλο σε κρεοπωλείο12:15“Άγριες Μέλισσες” - Γιώργος Σουξές: Την έζησα την περίοδο της Χούντας και ξέρω...12:01“Ήλιος”: νέα επεισόδια με έναν φόνο και ένα μοιραίο τροχαίο (εικόνες)11:48Συρεγγέλα στον ΑΝΤ1: Έρχονται “χώροι φύλαξης βρεφών” σε ιδιωτικές επιχειρήσεις11:36“The Crown”: Ο Σπύρος Μπιμπίλας στον ΑΝΤ1 για την εμφάνιση ως Γιάννης Λάτσης11:22Ηράκλειο: Αναστάτωση σε κρουαζιερόπλοιο λόγω δύο ασθενών11:09Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους10:55Κίνα: Υπερηχητικός πύραυλος σε τροχιά - Αποκάλυψη FT για μυστική δοκιμή10:42Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος10:28Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη με πιστοποιητικό εμβολιασμού... άλλου10:15Πλακιωτάκης για μεταναστευτικό: Το Λιμενικό διέκοψε την ανεξέλεγκτη ροή από την Τουρκία10:01Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Η Κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική στην πράξη09:48“Άγριες Μέλισσες”: νέα επεισόδια με δολοπλοκίες και αποκαλύψεις (εικόνες)09:34Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ληστή με όπλο ρέπλικα09:20Εμβόλιο κατά του καρκίνου: Έρχεται σε 2-3 χρόνια, εκτιμούν οι ιδρυτές της BioNTech09:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο