LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 09:26 | Ανανέωση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 09:51

Πλεύρης: “Βολές” κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Για «φθηνή αντιπολιτευτική υστερία» έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας.

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή όσα υποστήριξε η Κουμουνδούρου περί δικαίωσης μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με COVID-19.

«Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπεί με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και δυναμιτίζοντας την εθνική προσπάθεια για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού», υπογραμμίζει ο Υπουργός Υγείας.

Απαντώντας στην «ανέξοδη ανακοίνωση που έγινε για λόγους εντυπωσιασμού και “φτηνής” αντιπολίτευσης», ο κ. Πλεύρης επεσήμανε:

«Το Υπουργείο Υγείας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, από τον Φεβρουάριο του 2021 συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Κοινής Προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων, και μάλιστα σε όλες τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των φαρμακευτικών εταιριών. Επόμενως η Ελλάδα παρακολουθεί πλήρως και συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες προμηθειών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα.

Η βασική συνισταμένη χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι η κάλυψη έναντι των επικρατέστερων μεταλλάξεων του ιού στην εκάστοτε χώρα, σε συνδυασμό βεβαίως με τις γνωματεύσεις του αρμόδιου Οργανισμού Φαρμάκων.

AP - Κορονοϊός - Εργαστήριο

Η χώρα, όπως επιτάσσει η διεθνής πρακτική, ανέμενε αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τα οποία δημοσιεύτηκαν μόλις τον Αύγουστο του 2021, και υποδείκνυαν ότι η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων μπορει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να βελτιώσει την επιβίωση σε υψηλού κινδύνου μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19. Επιπρόσθετα, με βάση αποτελέσματα κλινικών μελετών φάσης ΙΙΙ που δημοσιεύτηκαν στις 3 Αυγούστου, υπήρξαν θετικά αποτελεσματα στις μεταλλάξεις του ιού συμπεριλαμβανομένης και της Δέλτα.

Τα αποτελέσματα αυτά, καθιστούν πλέον τη θεραπεία αυτή, ως πιθανη επιλογή για την Ελλάδα, με βάση την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί, ως μια ωστόσο θεραπεια που δεν εχει λαβει έγκριση και επομενως πρεπει να διατίθεται υπό αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ ασθενείς, έγκειται στην παντελή επιστημονική άγνοια ότι η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς που απαιτούν υψηλή ροή οξυγόνου, αλλά σε ασθενείς που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου.

ιατρικό εργαστήριο - ιός

Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19, που λόγω του ότι δεν έχουν λάβει εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα και η επάρκεια τους είναι περιορισμένη, θα είναι διαθέσιμες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως πιλοτική διαδικασία, άμεσα και όταν κριθούν ενδεδειγμένες βάσει των διεθνών κανόνων.

Η Κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της για την αντιμετώπιση της πανδημίας με βάση την επιστημονική έρευνα και την Ευρωπαϊκή πρακτική και όχι με γνώμονα τον καιροσκοπισμό των εντυπώσεων που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Προς τούτο το υπουργειο Υγείας ήδη έχει επεξεργαστεί  διάταξη που θα ορίζει τους ακριβείς ορους και προϋποθέσεις προμήθειας και διάθεσης αυτών των θεραπειών, με γνώμονα τις επιστημονικές εισηγήσεις, τις εγκριτικές διαδικασίες και οχι την φθηνή αντιπολιτευτική υστερία.

Πρέπει να καταστεί σαφες οτι η πιλοτική εφαρμογή και σε στάδιο που δεν έχει λάβει έγκριση θεραπεια των μονοκλωνικων αντισωμάτων σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστά την μόνη μέχρι σήμερα δυνατότητα αντιμετώπισης της πανδημίας που ειναι ο εμβολιασμός και οι επιστημονικά ανυπόστατες και πολιτικά καιροσκοπικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζουν αυτην την προσπάθεια.» 

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Αρνιακός: Φθινοπωρινή “παρένθεση” με βροχές και καταιγίδες (βίντεο) 

Αρνητές κορονοϊού - Δημητρακόπουλος: θεσμική ντροπή οι προσαγωγές εκπαιδευτικών (βίντεο)

Δένδιας: Επαφές με Άραβες για επενδύσεις και Τουρκία (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά19:52Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54Ουκρανία: "Γελοίο" το βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα για τη δήθεν επίθεση στην κατοικία του Πούτιν18:40Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για… 1.50018:26Παραμένει η κυκλοφοριακή ρύθμιση στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας18:12To Σίδνεϊ της Αυστραλίας γιόρτασε την έλευση του 2026 με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων17:58Μητσοτάκης: Να υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους17:44Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή της προφοράς και το 202517:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο