LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 09:26 | Ανανέωση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 09:51

Πλεύρης: “Βολές” κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Για «φθηνή αντιπολιτευτική υστερία» έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας.

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή όσα υποστήριξε η Κουμουνδούρου περί δικαίωσης μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με COVID-19.

«Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπεί με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και δυναμιτίζοντας την εθνική προσπάθεια για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού», υπογραμμίζει ο Υπουργός Υγείας.

Απαντώντας στην «ανέξοδη ανακοίνωση που έγινε για λόγους εντυπωσιασμού και “φτηνής” αντιπολίτευσης», ο κ. Πλεύρης επεσήμανε:

«Το Υπουργείο Υγείας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, από τον Φεβρουάριο του 2021 συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Κοινής Προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων, και μάλιστα σε όλες τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των φαρμακευτικών εταιριών. Επόμενως η Ελλάδα παρακολουθεί πλήρως και συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες προμηθειών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα.

Η βασική συνισταμένη χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι η κάλυψη έναντι των επικρατέστερων μεταλλάξεων του ιού στην εκάστοτε χώρα, σε συνδυασμό βεβαίως με τις γνωματεύσεις του αρμόδιου Οργανισμού Φαρμάκων.

AP - Κορονοϊός - Εργαστήριο

Η χώρα, όπως επιτάσσει η διεθνής πρακτική, ανέμενε αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τα οποία δημοσιεύτηκαν μόλις τον Αύγουστο του 2021, και υποδείκνυαν ότι η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων μπορει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να βελτιώσει την επιβίωση σε υψηλού κινδύνου μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19. Επιπρόσθετα, με βάση αποτελέσματα κλινικών μελετών φάσης ΙΙΙ που δημοσιεύτηκαν στις 3 Αυγούστου, υπήρξαν θετικά αποτελεσματα στις μεταλλάξεις του ιού συμπεριλαμβανομένης και της Δέλτα.

Τα αποτελέσματα αυτά, καθιστούν πλέον τη θεραπεία αυτή, ως πιθανη επιλογή για την Ελλάδα, με βάση την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί, ως μια ωστόσο θεραπεια που δεν εχει λαβει έγκριση και επομενως πρεπει να διατίθεται υπό αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ ασθενείς, έγκειται στην παντελή επιστημονική άγνοια ότι η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς που απαιτούν υψηλή ροή οξυγόνου, αλλά σε ασθενείς που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου.

ιατρικό εργαστήριο - ιός

Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19, που λόγω του ότι δεν έχουν λάβει εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα και η επάρκεια τους είναι περιορισμένη, θα είναι διαθέσιμες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως πιλοτική διαδικασία, άμεσα και όταν κριθούν ενδεδειγμένες βάσει των διεθνών κανόνων.

Η Κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της για την αντιμετώπιση της πανδημίας με βάση την επιστημονική έρευνα και την Ευρωπαϊκή πρακτική και όχι με γνώμονα τον καιροσκοπισμό των εντυπώσεων που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Προς τούτο το υπουργειο Υγείας ήδη έχει επεξεργαστεί  διάταξη που θα ορίζει τους ακριβείς ορους και προϋποθέσεις προμήθειας και διάθεσης αυτών των θεραπειών, με γνώμονα τις επιστημονικές εισηγήσεις, τις εγκριτικές διαδικασίες και οχι την φθηνή αντιπολιτευτική υστερία.

Πρέπει να καταστεί σαφες οτι η πιλοτική εφαρμογή και σε στάδιο που δεν έχει λάβει έγκριση θεραπεια των μονοκλωνικων αντισωμάτων σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστά την μόνη μέχρι σήμερα δυνατότητα αντιμετώπισης της πανδημίας που ειναι ο εμβολιασμός και οι επιστημονικά ανυπόστατες και πολιτικά καιροσκοπικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζουν αυτην την προσπάθεια.» 

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Αρνιακός: Φθινοπωρινή “παρένθεση” με βροχές και καταιγίδες (βίντεο) 

Αρνητές κορονοϊού - Δημητρακόπουλος: θεσμική ντροπή οι προσαγωγές εκπαιδευτικών (βίντεο)

Δένδιας: Επαφές με Άραβες για επενδύσεις και Τουρκία (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο