LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021 21:46

Ιταλία: Καύσωνας και πυρκαγιές στον νότο

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία λόγω μεγάλου κύματος καύσωνα. Φωτές στην ευρύτερη περιοχή του Παλέρμο και της Κατάνης.

Πυρκαγιές - Σαρδηνία

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ιταλική Πολιτική Προστασία λόγω του μεγάλου κύματος καύσωνα που από το βράδυ της Παρασκευής θα ανεβάσει αισθητά της θερμοκρασίες, κυρίως στον ιταλικό νότο, αλλά όχι μόνον.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και να δημιουργήσει προβλήματα στο Παλέρμο και στην Κατάνη της Σικελίας, στη βόρεια πόλη της Τεργέστης, στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας και στο Μπάρι της Απουλίας. Στις περιοχές αυτές η επιφυλακή είναι ύψιστη, στο “κόκκινο”.

Παράλληλα, σε “πορτοκαλί” επίπεδο επιφυλακής βρίσκονται η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Μπολόνια και η Ανκόνα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το θερμόμετρο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αγγίξει τους 47 βαθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και τους 46 στην Σικελία και στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Στη Σικελία, την ίδια ώρα, το μεγάλο κύμα ζέστης ευνοεί και το ξέσπασμα πυρκαγιών. Οι πυροσβέστες, η Πολιτική Προστασία και άνδρες της Δασικής Υπηρεσίας τις τελευταίες ώρες επιχειρούν στην περιοχή του Παλέρμο και της Κατάνης.

Στη συνοικία Φόσα Κρέτα της Κατάνης, δεκάδες οικογένειες αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Σε σειρά μεγάλων δρόμων της πόλης η κυκλοφορία διακόπηκε, ενώ οι φλόγες κατέστρεψαν και την οργανωμένη πλαζ “Λε Καπανίνε”. Οι εστίες, στην Κατάνη και στα περίχωρά της, είναι συνολικά 14.

Για να διευκολυνθεί το έργο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου “Φονταναρόσα” της Κατάνης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – ΠΟΥ: η παραλλαγή Δέλτα είναι μια προειδοποίηση

Ηρακλής Κωστάρης: αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Μπακογιάννη

Ντούσκος για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο: ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο