LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021 21:46

Ιταλία: Καύσωνας και πυρκαγιές στον νότο

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία λόγω μεγάλου κύματος καύσωνα. Φωτές στην ευρύτερη περιοχή του Παλέρμο και της Κατάνης.

Πυρκαγιές - Σαρδηνία

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ιταλική Πολιτική Προστασία λόγω του μεγάλου κύματος καύσωνα που από το βράδυ της Παρασκευής θα ανεβάσει αισθητά της θερμοκρασίες, κυρίως στον ιταλικό νότο, αλλά όχι μόνον.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και να δημιουργήσει προβλήματα στο Παλέρμο και στην Κατάνη της Σικελίας, στη βόρεια πόλη της Τεργέστης, στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας και στο Μπάρι της Απουλίας. Στις περιοχές αυτές η επιφυλακή είναι ύψιστη, στο “κόκκινο”.

Παράλληλα, σε “πορτοκαλί” επίπεδο επιφυλακής βρίσκονται η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Μπολόνια και η Ανκόνα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το θερμόμετρο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αγγίξει τους 47 βαθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και τους 46 στην Σικελία και στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Στη Σικελία, την ίδια ώρα, το μεγάλο κύμα ζέστης ευνοεί και το ξέσπασμα πυρκαγιών. Οι πυροσβέστες, η Πολιτική Προστασία και άνδρες της Δασικής Υπηρεσίας τις τελευταίες ώρες επιχειρούν στην περιοχή του Παλέρμο και της Κατάνης.

Στη συνοικία Φόσα Κρέτα της Κατάνης, δεκάδες οικογένειες αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Σε σειρά μεγάλων δρόμων της πόλης η κυκλοφορία διακόπηκε, ενώ οι φλόγες κατέστρεψαν και την οργανωμένη πλαζ “Λε Καπανίνε”. Οι εστίες, στην Κατάνη και στα περίχωρά της, είναι συνολικά 14.

Για να διευκολυνθεί το έργο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου “Φονταναρόσα” της Κατάνης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – ΠΟΥ: η παραλλαγή Δέλτα είναι μια προειδοποίηση

Ηρακλής Κωστάρης: αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Μπακογιάννη

Ντούσκος για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο: ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθήνα: Τριπλάσια αυτοκίνητα από όσα αντέχουν οι δρόμοι - Η καθημερινή ασφυξία που κατέγραψε ο Τάσος Τέλλογλου22:44Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, "φωνάζει" ο Άρης22:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:16ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα19:20Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα19:06Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο