LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Ιουλίου 2021 09:36

Μπακογιάννης: Ό,τι είναι στο Μεγάλο Περίπατο πάει σε γειτονιές της Αθήνας

Ο δήμαρχος Αθηναίων στον ΑΝΤ1 για τα έργα ανάπλασης και τις παρεμβάσεις στην Αθήνα. Οι αλλαγές στην πλατεία Συντάγματος.

Κώστας Μπακογιάννης - Καλοκαίρι Μαζί

Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο της Αθήνας και τις αλλαγές στο τοπίο της πρωτεύουσας μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Εισαγωγικά τόνισε ότι λειτουργούν τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες τις μέρες του καύσωνα, έτοιμες να φιλοξενήσουν ευάλωτες ομάδες, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων.

Αναφορικά με τη συμβολή του δήμου στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού είπε πως προς το παρόν ο Δήμος μεταφέρει ανθρώπους στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ από Δευτέρα ξεκινά και ο κατ’οίκον εμβολιασμός.

Εμβολιάστηκαν επίσης οι φιλοξενούμενοι σε δημοτική δομή άστεγοι χρήστες στο σύνολό τους (60 άνθρωποι), ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο Πολυδύναμο κέντρο φιλοξενίας αστέγων, δυναμικότητας έως 400 ατόμων.

Κώστας Μπακογιάννης - Καλοκαίρι Μαζί

Ο δήμαρχος μίλησε για τα έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, σημειώνοντας πως:

  • Έχουν φυτευτεί πάνω από 1500 δέντρα
  • Γίνεται ανάπλαση στο Λυκαβηττό και στην Ακαδημία Πλάτωνος
  • Ασφαλτόστρωση 1150 δρόμων
  • Αντικατάσταση 400 πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά
  • Αποκατάσταση 30 συντριβανιών
  • Ανάπλαση επτά πλατειών
  • Δημιουργία pocket parks και dog parks

Ειδικά για τα αδέσποτα, αναφέρθηκε στον «πολιτισμένο χώρο φιλοξενίας» που λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων, ενώ παράλληλα λειτουργεί πρόγραμμα υιοθεσίας και υπηρεσία δρόμου που φροντίζει τα αδέσποτα.

Αναφορά έκανε ο δήμαρχος και στη «νέα φιλοσοφία» σχετικά με την καθαριότητα σημειώνοντας ότι, έχει ανανεωθεί  ο εξοπλισμός και «η Αθήνα έχει ξεβρωμίσει».

Για την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος και το Μεγάλο Περίπατο, είπε πως «ολοκληρώνουμε τη βραβευμένη μελέτη του 2004 για την πλατεία Συντάγματος», η οποία προβλέπει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην κάτω πλευρά.

Σύνταγμα - ανάπλαση - πλατεία Συντάγματος

«Στόχος να συνδέσουμε την κάτω πλατεία με την Ερμού χωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στην κυκλοφορία», είπε, τονίζοντας ότι, «δεν πατάμε άσφαλτο. Όσο πατήσαμε, πατήσαμε».

«Ξέρουμε ότι μετά το πρώτο σοκ στο Μεγάλο Περίπατο, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, έχουν μειωθεί οι ρύποι», σημείωσε αναφερόμενος στα δέντρα και τα σιντριβάνια του κέντρου.

Σχετικά με τα παγκάκια του Μεγάλου Περιπάτου, ανέφερε πως «όπως είχαμε εξ αρχής πει, τα παγκάκια και όλα αυτά που είναι στο Μεγάλο Περίπατο, φεύγουν και μεταφέρονται σε γειτονιές».

«Έχει μελετηθεί και συζητηθεί όσο κανένα έργο ο Μεγάλος Περίπατος», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κορακάκη: Σε τροχιά πρόκρισης στον τελικό των 25 μ. σπορ πιστόλι

Φωτιά στην Αχαΐα - Δήμαρχος Ερυμάνθου στον ΑΝΤ1: Κάηκαν σπίτια και ποιμνιοστάσια (βίντεο)

Πακιστάν: Νεκρή μητέρα και παιδί από τις πλημμύρες (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο