LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2021 21:52

Φωτιά στη Σταμάτα: Ανακρίνεται μελισσοκόμος

Προσήχθη μελισσοκόμος για την πυρκαγιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο. Ελεύθερα αφέθηκαν τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Προσήχθη απόψε από υπαλλήλους της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ένας μελισσοκόμος, ο οποίος εξετάζεται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο προσαχθείς έχει μελίσσια στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Νωρίτερα, είχαν γίνει από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος οι τέσσερις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες μελισσοκόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τους σχετίζει με την έναρξη της πυρκαγιάς.

Οπως εκτιμάται, η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από μελίσσια, ενώ σε όλα τα σημεία πριν από λίγες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμό κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων.

Σε ύφεση η πυρκαγιά

Όσον αφορά τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον πλήρη έλεγχο της.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα επίγειες και εναέριες δυνάμεις, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Σημείωσε ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης

«Εστάλησαν», όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «δύο SMS στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους».

112 - μήνυμα - φωτιά - Σταμάτα - Διόνυσος - Εκάλη

«Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη», συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Στάχη έγιναν σπίτια και αυτοκίνητα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κλεφτάκης, Πρόεδρος της κοινότητας Ροδόπολης σημείωσε πως έχουν υποστεί ζημιές περίπου 20 σπίτια, ενώ κάηκαν πολλά αυτοκίνητα. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως η κατάσταση το απόγευμα είναι λίγο καλύτερη από τις προηγούμενες ώρες, αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως απέδωσε η τεράστια κινητοποίηση των Αρχών και η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων. Επεσήμανε πως τις επόμενες ώρες θα γίνει αποτίμηση των καταστροφών και θα κριθεί εάν θα επιτραπεί σε κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Δραματικές μαρτυρίες κατοίκων στον ΑΝΤ1

Η κάμερα του ΑΝΤ1 κατέγραψε σκληρές εικόνες από το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Αρκετοί κάτοικοι απομακρύνθηκαν άρον-άρον από τα σπίτια τους και άλλοι με ό,τι μέσα διέθεταν, έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Μας είπαν από νωρίς να εκκενώσουμε το σπίτι, να φύγουμε…», λέει ένας κάτοικος Διονύσου, αναφερόμενος στη μεγάλη κινητοποίηση για την προληπτική εκκένωση των περιοχών που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από τις φλόγες.

Ένας άλλος σημειώνει πως έχουν υποστεί ζημιές πολλά σπίτια και συμπληρώνει: «Κρίμα γιατί προερχόμαστε από έναν δύσκολο χειμώνα, που είχαμε μείνει 12 μέρες χωρίς ρεύμα…».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Προφιλακιστέος ο ηθοποιός

Φωτιές: Πέντε Περιφέρειες στο “κόκκινο” την Τετάρτη

Παρίσι: Ληστής με πατίνι άρπαξε λεία 2 εκ. ευρώ από κοσμηματοπωλείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο