LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2021 10:52

“Νέο χέρι, νέα ζωή” για 26χρονο μέσω… αλληλεγγύης (εικόνες)

Η κοινωνική προσφορά από δωρητές και η “αγκαλιά” που άνοιξε για τον μετανάστη που είχε χάσει το ένα του χέρι,  του προσέφερε μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή. 

Χουράμ - Μετανάστης - Χέρι

Ένα νέο χέρι στη θέση αυτού που τού στέρησε ένα εργατικό ατύχημα στη χώρα του απέκτησε, χάρη στην κινητοποίηση πολλών ανθρώπων, ο 26χρονος Χουράμ από το Πακιστάν, ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ήταν στα τέλη Μαΐου, όταν μια ομάδα ανθρώπων αγκάλιαζε τον νεαρό, θέλοντας να τού προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Ήταν οι άνθρωποι του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, στη Θεσσαλονίκη, που γνωρίζοντάς τον μέσα από τις εθελοντικές τους δράσεις κι έχοντας εντυπωσιαστεί από τη διάθεσή του για προσφορά ξεκίνησαν μια καμπάνια crowdfunding με τίτλο «Second Hand, Second Life/Νέο χέρι, νέα ζωή».

Η καμπάνια πέτυχε και ο 26χρονος «τώρα μπορεί να ονειρεύεται, να αισθάνεται σίγουρος και να πετυχαίνει τους στόχους του», όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που τον βοήθησαν στο ευχαριστήριό τους προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη του ονείρου για τον Χουράμ, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να χαμογελάει πλατιά, να κρατά σφιχτά με τα δυο του χέρια πλέον το τιμόνι του ποδηλάτου και να κάνει όλα όσα είχε στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Χουράμ - Μετανάστης - Χέρι

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας για τις δωρεές σας αλλά κυρίως για την αγάπη που δείξατε στον Χουράμ. Είστε όλοι και όλες καταπληκτικοί/ες. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους και όλες που κάνατε το όνειρο του πραγματικότητα», αναφέρουν οι άνθρωποι του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και ο 26χρονος στη σελίδα που φτιάχτηκε για την καμπάνια στο facebook.

Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τον περασμένο Μάρτιο, ο Χουράμ είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στο Πακιστάν έχοντας χάσει το ένα του χέρι. «Μέσα στο σπίτι εισέπραττα αγάπη από τους δικούς μου και ήμουν προστατευμένος, έξω όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, ένιωθα άσχημα», έλεγε, εξηγώντας πώς πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα δυόμισι χρόνια πριν και να ζητήσει άσυλο.

«Ένα νέο χέρι θα με κάνει να νιώσω καλά και θα μού δώσει αυτοπεποίθηση ώστε να παλέψω για το μέλλον μου», τόνιζε και πλέον, με το νέο προσθετικό μέλος που απέκτησε χάρη σε όλους όσοι έσπευσαν να συμβάλουν στην απόκτησή του, μπορεί και πάλι να ονειρεύεται. 

Χουράμ - Μετανάστης - Χέρι

Ειδήσεις σήμερα:

Φολέγανδρος: Ομολόγησε το έγκλημα ο 30χρονος

Κορονοϊός: μάνα και κόρη στην ΜΕΘ

Κεφαλονιά: 40χρονος πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο