LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2021 09:36

Αφρική: πέταξε την κόρη της από φλεγόμενο κτήριο (βίντεο)

Από τύχη, με θαύμα και τη βοήθεια περαστικών γλίτωσε η ζωή ενός κοριτσιού δύο ετών, όταν η μητέρα του το πέταξε από τα παράθυρο.

Νότια Αφρική - μητέρα - παιδί - φλεγόμενο κτίριο

Ένα κοριτσάκι δύο ετών επέζησε χωρίς να τραυματιστεί καθώς η μητέρα του στην προσπάθειά της να δραπετεύσει με την κόρη της από ένα φλεγόμενο πολυώροφο κτίριο στην νοτιοαφρικανική πόλη Ντάρμπαν την πέταξε από ένα παράθυρο σε μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν από κάτω.

Η μητέρα, η 26χρονη Ναλέντι Μανγιόνι δήλωσε στο Reuters χθες Τετάρτη ότι βρισκόταν στον 16ο όροφο όταν ξέσπασε η φωτιά την Τρίτη. Έτρεξε να βγει από το κτίριο κατεβαίνοντας τις σκάλες μαζί με την κόρη της.

Η Μανγιόνι κατόρθωσε να φτάσει σε ένα περβάζι παραθύρου πάνω από το δρόμο και πέταξε το μικρό παιδί σε μια ομάδα ανθρώπων που βρισκόταν από κάτω, καθώς περαστικοί φώναζαν πανικόβλητοι.

«Αφού την πέταξα, κρατούσα το κεφάλι μου σοκαρισμένη, αλλά την έπιασαν», αφηγήθηκε η 26χρονη μητέρα έξω από το κτίριο κρατώντας στους ώμους της την κόρη της. «Εκείνη συνέχιζε να λέει ‘Μαμά με πέταξες εκεί κάτω’ Η?ταν τρομαγμένη».

«Αυτό που ήταν σημαντικό ήταν η κόρη μου να ξέφευγε… Δεν μπορούσα να διαφύγω μόνη μου και να την αφήσω πίσω», είπε η Μανγιόνι καθώς το κορίτσι, ντυμένο με ένα κόκκινο παλτό και κουκούλα, μουρμούριζε και χτυπούσε τα χέρια της.

Οι δυο τους στεκόντουσαν στο δρόμο μπροστά από πυρπολημένα και λεηλατημένα καταστήματα. Η Νότια Αφρική βιώνει μια από τις χειρότερες ταραχές στην μετα-απαρτχάιντ εποχή, που πυροδοτήθηκαν από τη σύλληψη του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα την περασμένη εβδομάδα.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξέσπασαν το Σάββατο στην επαρχία ΚουαΖούλου-Νατάλ, τόπος καταγωγής του Ζούμα, γρήγορα μετατράπηκαν σε μαζικές λεηλασίες, εμπρησμούς και ταραχές στις επαρχίες Ντάρμπαν και Γιοχάνεσμπουργκ, το εμπορικό κέντρο της Νότιας Αφρικής.

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχουν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τελικοί ΝΒΑ: Οι Μπακς ισοφάρισαν τους Σανς

Κορονοϊός - Πέτσας: Το νέο κύμα πανδημίας θα πλήξει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία

Μενέντεζ σε Μπάιντεν: Ζητεί κυρώσεις στον Ερντογάν για τα Βαρώσια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Συλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:07Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο