LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2021 17:22

Πλαστά διαβατήρια με... δέμα από Κυψέλη σε Αγγλία

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. διακινητής μεταναστών μετά από σήμα των βρετανικών Αρχών.

Πλαστά διαβατήρια

Μέχρι και εξαγωγή πλαστών εγγράφων για νομιμοποίηση αλλοδαπών, έκανε ένας 50χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη προχτές στην Κυψέλη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της κατοχής και χρήσης διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ' εξακολούθηση.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 50χρνος δραστηριοποιείτο «κατ' επάγγελμα» με την διευκόλυνση και προώθηση αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, προσέγγιζε νεοεισερχόμενους στην Ελλάδα μετανάστες, τους οποίους απέκρυπτε έναντι αμοιβής σε διάφορα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθως οργάνωνε μαζί με συνεργούς του, την προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εφοδιάζοντάς τους με κλεμμένα ή πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εταιρειών και διεκπεραίωνε τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο.

Επιπρόσθετα, φέρεται πως δραστηριοποιούνταν και στην εμπορία εγγράφων με αποδέκτες διακινητές μεταναστών που δραστηριοποιούνταν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω άτομο έστελνε ύποπτα ταχυδρομικά δέματα προς το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα.

Μετά από συνεργασία των ελληνικών αρχών, με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (UKNCA), διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος είχε αποστείλει από την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο ταχυδρομικά δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων αμφιβόλου γνησιότητας.

Κατά τον έλεγχο που έγινε μετά την σύλληψη του στην οικία που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 16 διαβατήρια διαφόρων χωρών
  • 26 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών
  • 24 άδειες διαμονής και VISA ευρωπαϊκών κρατών
  • 13 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών
  • Αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και ταχυδρομικών αποστολών δεμάτων
  • Τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Όλα τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν τρίτων προσώπων, εκ των οποίων 15 είναι δηλωθέντα ως κλαπέντα ή απολεσθέντα στις ηλεκτρονικές βάσεις των EUROPΟL και INTERPOL.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Self test: τι αλλάζει στη διάθεση τους για τον μήνα Ιούλιο

Νίκαια: Ελεύθερος ο οδηγός που παρέσυρε την 7χρονη

ΕΛΤΑ: Μην ανοίξετε αυτό το μήνυμα - Απάτη μέσω sms και email

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο