LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2021 07:16

Γάζα: Νέα αεροπορικά πλήγματα από το Ισραήλ

Μπαλόνια με εκρηκτικά εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, με αεροπορικές επιθέσεις «απάντησε» το Ισραήλ.

Ισραήλ - Γάζα

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε  αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων ισλαμιστικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς οι οποίοι προκάλεσαν πυρκαγιές στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η ισραηλινή ΠΑ έπληξε εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Σε αντίδραση στα εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εγκατάσταση όπου κατασκευάζονται όπλα που ανήκε στη Χαμάς», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Χθες, εκδηλώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές στο Ισραήλ εξαιτίας των αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού πυροσβεστικού σώματος.

«Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Εσκόλ», κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η πυροσβεστική, προσθέτοντας ότι πραγματογνώμονες συμπέραναν πως η αιτία ήταν «εμπρηστικά μπαλόνια».

Οι φωτιές μικρής έκτασης κατασβέστηκαν γρήγορα, κατά την ίδια πηγή.

Τη 18η Ιουνίου, η ισραηλινή ΠΑ είχε επίσης βομβαρδίσει θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς προς το Ισραήλ.

Επρόκειτο για τη δεύτερη σειρά πληγμάτων αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, την 21η Μαΐου, με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος 11 ημερών με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, φτωχό παλαιστινιακό θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.

Από τη 10η έως την 21η Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη, κατά την αστυνομία και τον στρατό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ διεμήνυσε χθες Πέμπτη, μιλώντας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής, ότι το Ισραήλ «δεν χαίρεται να πολεμά» αλλά όταν το κρίνει «αναγκαίο», «δεν θα διστάσει» να δώσει «μαζική και ισχυρή απάντηση».

Ειδήσεις σήμερα

Επίδομα αναδοχής: καταβλήθηκε για πρώτη φορά σε όλους τους ανάδοχους γονείς

Προολυμπιακό τουρνουά: Η Ελλάδα συνέτριψε την Κίνα

Καιρός: Καύσωνας με μπόρες και βοριάδες την Παρασκευή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο