LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2021 11:33 | Ανανέωση: 20 Ιουνίου 2021 11:27

Ο Μπίλι Ζέιν στον ΑΝΤ1 για την Ελλάδα, την οικογένεια του και τα... γεμιστά (βίντεο)

Ο “κακός” από την ταινία “Τιτανικός”, μιλά για την καταγωγή από τα Κόκκινα Λουριά, την Πάρο και την ζωγραφική, τα ελληνικά φαγητά που μαγειρεύει και τον ξάδελφο του… Νίκο Ρογκάκο.

Μπίλι Ζέιν - Πρωινοί Τύποι

Αποκλειστική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τους «Πρωινούς Τύπους» έδωσε ο χολιγουντιανός σταρ, Μπίλι Ζέιν, ο οποίος βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην πατρίδα, για να δει καλούς φίλους, αν και αυτήν την φορά δεν επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής του, στην Μάνη.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στον «Τιτανικό», αναφέρεται στις ρίζες και την σχέση με την Ελλάδα, τα ελληνικά φαγητά που ετοιμάζει, την αγάπη του για την ζωγραφική και στέλνει ένα μήνυμα στον παρουσιαστή της εκπομπής, Νίκο Ρογκάκο, που είναι ξάδελφος του.

Είναι το πρώτο σας ταξίδι στην Ελλάδα μετά την πανδημία. Ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού σας; 

Μπίλι Ζέιν: Να δείξω ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή, για μένα αλλά και για τον κόσμο, γιατί την αγαπώ τόσο και ήμουν τόσο περήφανος από τον τρόπο που η Ελλάδα τα κατάφερε στα πρώτα στάδια της προετοιμασίας και ανταπόκρισης ,όσον αφορά όχι μόνο των πράξεων της κυβέρνησης αλλά και κυριως του κόσμου. 0051 όταν άκουσα ότι άνοιξε η σεζόν άρπαξα την πρώτη ευκαιρία να έρθω και ευχαριστώ που ήρθατε να μιλήσω για αυτό.

Γιατί διαλέξατε την Πάρο;

 Μπίλι Ζέιν: Η Σπάρτη είναι οι ρίζες μου και το πατρικό μου αλλά η Πάρος είναι το ησυχαστήριο μου. Είχα την ευχαρίστηση να ανακαλύψω αυτό το υπέροχο νησί το 1983 όταν ήμουν ακόμη έφηβος και επέστρεψα μετά από δέκα χρόνια και σχεδόν κάθε χρόνο μετά από αυτό , για να βλέπω τους αγαπημένους φίλους μου, που είναι από τους πιο παλιούς μου φίλους όπως ο Μάρκος Σιγάλας. ‘Ήρθα γιατί είχα διάλειμμα από μια ταινία. Ήμουν κοντά ήμουν στην Βουκουρέστι για γυρίσματα και είχα τέσσερις – πέντε μέρες και βρήκα τρόπο να φύγω, να έρθω στην Αθήνα και να δω τους φίλους μου όπως την Ειρήνη Βανταράκη και τον Γαβριήλ Πετρίδη που είναι φίλοι μου που είναι εδώ και ήθελα να δω πως είναι.

Ο κορονοϊός πήρε κάποιους δικούς μου ανθρώπους και έχασα τον μπαμπά μου πριν ένα χρόνο στις 14 Ιουνίου, οπότε ήταν καλό που ήρθα και του άναψα ένα κεράκι στην εκκλησία στην Πάρο και εδώ στην Αθήνα. Αυτό ήταν σημαντικό για μένα και αφού ήμουν στην Αθήνα και δεν μπορούσα να είμαι στο Σικάγο, στην επέτειο θανάτου του πατέρα μου, με τη μητέρα μου και την αδερφή μου, ένοιωσα ότι ήταν πολύ σημαντικό γι΄ αυτόν, γιατί αγαπούσε τη χώρα του.

Μπίλι Ζέιν - Πρωινοί Τύποι

Είστε τόσο καλός στη ζωγραφική, όπως και στην υποκριτική. Ζωγραφίζατε στην Πάρο;

Μπίλι Ζέιν: Απολαμβάνω αυτό το νέο τρόπο έκφρασης μέσω της ζωγραφικής. Το κάνω για τον εαυτό μου, το στιλ μου είναι αφηρημένος εξπρεσιονισμός, είναι σε μεγάλο καμβά, ζωγραφίζω έξω, φτιάχνω στούντιο σε όλο τον κόσμο, όπως στην Γαλλία, στην Παλόμα, τώρα έχω ένα στην Πάρο και κρατάω τα υλικά μου εκεί.

Νιώθετε υπερήφανος που είστε Έλληνας;

Μπίλι Ζέιν:  Αν νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας; Εκτός από το να είμαι πατέρας, είναι αυτό για το οποίο είμαι πιο υπερήφανος.

Μεγαλώσατε με ελληνικές Αρχές και συνήθειες; 

Μπίλι Ζέιν: Μεγάλωσα σε μία πολύ ισορροπημένη ελληνοαμερικανική οικογένεια. Οι γιαγιάδες μου μιλούσαν ελληνικά και μαγείρευαν, όπως όλες οι γιαγιάδες. Οι γιαγιάδες όλων μαγειρεύουν το καλύτερο ελληνικό φαγητό και μεγάλωσα να αγαπώ τη μαγειρική. Και τώρα μαγειρεύω για τα παιδιά μου αυτές τις συνταγές. Είναι η αγαπημένη μου συνήθεια όταν είμαι μαζί τους.

Τι μαγειρεύετε;

Μπίλι Ζέιν: Κοτόπουλο, φτιάχνω γεμιστές πιπεριές, κάνω φασολάδα, κάνω ωραίες σούπες…  Τόσα πολλά πιάτα.

Μπίλι Ζέιν - Πρωινοί Τύποι

Κατάγεστε από ένα χωριό της λακωνικής Μάνης, τα Κόκκινα Λουριά. Πόσο συχνά επισκέπτεστε το χωριό σας;

Μπίλι Ζέιν: Προσπαθώ να πηγαίνω στη Σπάρτη και στο χωριό όσο πιο συχνά γίνεται.

Ο ένας από τους κεντρικούς παρουσιαστές της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «Πρωινοί Τύποι», ο Νίκος Ρογκάκος, είναι μακρινός σας ξάδερφος. Σας έχει γνωρίσει και έχει την καλύτερη εντύπωση για σας. Έχετε να του στείλετε κάποιο μήνυμα;

Μπίλι Ζέιν: Τι κάνεις ξάδερφε; Δουλεύεις.. ΟΚ, την επόμενη φορά, έλα εδώ, να κάνουμε μπάνιο.

Λέει ότι η αδερφή σας μιλάει καταπληκτικά τα ελληνικά και ότι έχει σπουδάσει ελληνική φιλολογία. Ισχύει;

Μπίλι Ζέιν: Η αδερφή μου η Λίζα είναι, όπως λέω συνήθως, το πραγματικό ταλέντο στην οικογένεια. Μαθαίνω τόσα πολλά από αυτή και είναι τόσο ταλαντούχα ηθοποιός, τραγουδίστρια και στιχουργός. Έχει τραγουδήσει στο τραγούδι τίτλων τέλους μιας ταινίας στα αρχαία ελληνικά, που είναι απίστευτο.. να τραγουδάς όχι απλώς ελληνικά, αλλά στα αρχαία ελληνικά.

Παρακολουθήστε την αποκλειστική συνέντευξη του Μπίλι Ζέιν στην Νάνσυ Τάση:  


Ειδήσεις σήμερα:

Πετράλωνα - Καταγγελία για βιασμό καθαρίστριας: “την άρπαξε από το ασανσέρ και την πήγε σπίτι του”

“Πρωινοί Τύποι”: ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για τον πατέρα του, την Πρωτοψάλτη και την περιοδεία τους

Γλυκά Νερά – Κατερινόπουλος στον ΑΝΤ1: να ερευνηθεί το κίνητρο της δολοφονίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε η συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον Ντόναλντ ΤραμπΣήμερα 08:38 | Ειδήσεις

"Ήταν μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα", επισήμανε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία - Το καλωσόρισμα του Κυριάκου ΜητσοτάκηΣήμερα 12:24 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον καλωσόρισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ανδρέα, καλή αρχή και καλή δύναμη".

Κρήτη: Λουόμενοι προσπαθούν με τα χέρια να απομακρύνουν σκάφος με μετανάστες (βίντεο)Σήμερα 13:28 | Ειδήσεις

Σοκ προκαλούν οι εικόνες σε παραλία της Γαύδου, όπου λουόμενοι σπρώχνουν στα ανοιχτά, μια βάρκα γεμάτη μετανάστες.

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα “έσπασαν” στον Θοδωρή Φέρρη - Αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρωινό (βίντεο)Σήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Αποκλειστικές δηλώσεις των διεθνών μας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Λουόμενοι προσπαθούν με τα χέρια να απομακρύνουν σκάφος με μετανάστες (βίντεο)13:55Πιθανή συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη13:41Τροχαίο στη Μεσογείων: Μηχανή παρέσυρε πεζό13:26Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στη Βόρεια Γάζα13:12Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 46χρονος - Είχε αδυναμία... στις δοκούς αλουμινίου12:57Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε η μια από τις σορούς που ανασύρθηκαν από τον Θερμαϊκό12:43Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία - Το καλωσόρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη12:31Σοκ στη Λάρισα: Συνελήφθη 13χρονος για παιδική πορνογραφία - Χρησιμοποιούσε την τεχνητή νοημοσύνη12:17Αντετοκούνμπο: Απειλή θανάτου στη γυναίκα του από Τούρκο οπαδό12:03Επίθεση σε 26χρονη στον Κορυδαλλό - Την γρονθοκόπησαν και την έκλεψαν11:50Η επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο11:36Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 26χρoνου - Κατηγορείται για βιασμό της συντρόφου του11:22ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου11:09“Το Πρωινό”: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολιάζει τις ικανότητες του Λιάγκα στο τένις! (βίντεο)10:55Ρόδος: Φιξάκια κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε αυλή σχολείου10:41Θύμα απάτης η Κρίστη Κρανά: Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου, είμαι σε σοκ10:26Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα δεκάδες ερωτικά γράμματα που δέχεται στη φυλακή10:12Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα “έσπασαν” στον Θοδωρή Φέρρη - Αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρωινό (βίντεο)09:58Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ είτε λέει ψέματα σε αυτά που τάζει, είτε θα αυξήσει φόρους09:44Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας με την πρώην σύζυγό μου09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο