LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιουνίου 2021 13:45 | Ανανέωση: 11 Ιουνίου 2021 13:41

Τσίπρας σε Τασούλα: φιμώνετε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Άγρια κόντρα στη Βουλή μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Αλέξης  Τσίπρας - Κώστας Τασούλας - Βουλή

Στη διαδικασία συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων "δεν προβλέπεται παρέμβαση αρχηγών κομμάτων" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, απαντώντας στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να ομιλήσει για το θέμα της μη προσέλευσης του Κ. Μητσοτάκη στην "ώρα του πρωθυπουργού", σχετικά με το πρόβλημα της υπερχρέωσης των πολιτικών κομμάτων. Όπως είπε ο κ. Τασούλας, η σημερινή διαδικασία συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων έχει ολοκληρωθεί, και η αίθουσα της ολομέλειας "δεν μπορεί να μετατραπεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού" . "Στις επίκαιρες ερωτήσεις, δεν επιτρέπονται μονόλογοι ούτε μονόπρακτα" είπε χαρακτηριστικά.

Αυτός που παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής είναι ο πρωθυπουργός "που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του" την καθιερωμένη "ώρα του πρωθυπουργού" σχολίασε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τον κ. Τασούλα να του δώσει τον λόγο με βάση τον κανονισμό που επιτρέπει στους αρχηγούς των κομμάτων να ομιλούν όποτε το ζητήσουν. "Σας καλώ κε πρόεδρε, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως πρόεδρος όλης της Βουλής, και όχι ως πρόεδρος που δέχεται σκονάκια για το τι θα πει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τους συνεργάτες τού κ. Μητσοτάκη. Σας καλώ να μου πείτε, ποιο άρθρο του κανονισμού της Βουλής, δεν μου επιτρέπει να ομιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως πρώην πρωθυπουργός, και ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Σας καλώ να μην υποπέσετε σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα. Έχετε κι εσείς ευθύνη ως Πρόεδρος της Βουλής, για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, να φιμώσετε τη δυνατότητα να ακουστεί ο λόγος και τα επιχειρήματα του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σταθείτε σε αυτό το βήμα ως πρόεδρος της ΒτΕ και όχι ως πρόεδρος της (πτέρυγας της) ΝΔ.

Αλέξης  Τσίπρας - Κώστας Τασούλας - Βουλή

Ανταπαντώτας, ο κ. Τασούλας είπε ότι, ως πρόεδρος του σώματος, δεν θέλει "να μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ή κομματικού ακτιβισμού". Σημείωσε ότι τα άρθρα που δίδουν δικαίωμα παρέμβασης στους αρχηγούς είναι αυτά για το νομοθετικό έργο, τις επερωτήσεις, τις μομφές και τις εξεταστικές επιτροπές. "Στις επίκαιρες, δεν προβλέπεται παρέμβαση αρχηγών" είπε ο κ. Τασούλας, ενώ επανέλαβε ότι στα δύο χρόνια της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει ήδη σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις και έχει προκαλέσει και 5 συζητήσεις με δική του πρωτοβουλία, όταν στην προηγούμενη Βουλή, σε 160 ερωτήσεις απαντήθηκαν οι 8.

Κατέληξε, δε, λέγοντας: "Επειδή θέλω η Βουλή να διατηρηθεί στο ύψος της, επειδή δεν θέλω να μετατραπεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, επειδή η ολομέλεια κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της δεν μπορεί αν μετατραπεί σε συνεδρίαση καμίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και επειδή στις επίκαιρες ερωτήσεις δεν επιτρέπονται μονόλογοι ούτε μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση  και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού" είπε ο κ. Τασούλας.

Θέση υπέρ του Προέδρου της Βουλής, πήρε στα social media ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας «Έρχεται ο Τσίπρας στην Βουλή και ζητά τον λόγο στην μοναδική Κοινοβουλευτική διαδικασία που κανείς, ούτε καν ο Πρωθυπουργός, δεν δικαιούται να μιλήσει. Κανένας αρχηγός Κόμματος ποτέ δεν είχε προσπαθήσει να το κάνει. Ο ΠτΒ ολόσωστα αρνείται να παραβιάσει τον Κανονισμό. Εύγε!»

Ειδήσεις σήμερα:

Σοφία Μουτίδου στο “Πρωινό”: οι άνδρες δεν θέλουν πια να κάνουν σεξ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η μαρτυρία των γονιών του για τα βασανιστήρια (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου21:13Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο