LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2021 10:37 | Ανανέωση: 02 Ιουνίου 2021 11:23

Pfizer – Ισραήλ: Πιθανή σύνδεση του εμβολίου με περιστατικά μυοκαρδίτιδας

Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ που έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας που ζήτησε να διενεργηθεί για το θέμα. 

AP - Pfizer - BionTech - εμβόλιο - κορονοϊός 
Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε μικρό αριθμό περιπτώσεων φλεγμονής στον καρδιακό μυ σε εμβολιασθέντες με το σκεύασμα της Pfizer κατά της covid-19, κυρίως νέους άνδρες, μια πάθηση που ενδέχεται να συνδέεται με το εμβόλιο. 

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer έχει ανακοινώσει πως δεν έχει παρατηρήσει αυξημένο ποσοστό εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε όσους έχουν λάβει το εμβόλιό της σε σχέση με το αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό. 

Στο Ισραήλ από τον Δεκέμβριο του 2020 ως τον Μάιο του 2021 εντοπίστηκαν 275 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ περισσότερων από 5 εκατομμυρίων εμβολιασθέντων, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας δίνοντας στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας που ζήτησε να διενεργηθεί για το θέμα. 

Οι περισσότεροι ασθενείς που παρουσίασαν φλεγμονή του καρδιακού μυ δεν πέρασαν περισσότερες από τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο και το 95% των περιπτώσεων ήταν ήπιες, σύμφωνα με την έρευνα η οποία διενεργήθηκε από τρεις ομάδες ειδικών. 

Σύμφωνα με την έρευνα, “υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ της δεύτερης δόσης του εμβολίου (της Pfizer) και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε άνδρες ηλικίας 16 με 30 ετών”. 

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, η πάθηση εντοπίστηκε περισσότερο μεταξύ των ανδρών ηλικίας 16 με 19 ετών σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες. 


Η Pfizer σε ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι έχει λάβει γνώση των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας που αναφέρθηκαν στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι δεν έχει εντοπιστεί αιτιακή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και της πάθησης. Οι παρενέργειες εξετάζονται ενδελεχώς και η Pfizer συναντάται τακτικά με την Υπηρεσία Ασφάλειας Εμβολίων του ισραηλινού υπουργείου Υγείας για να εξετάζει τα στοιχεία, πρόσθεσε η φαρμακοβιομηχανία. 

Το Ισραήλ είχε αναβάλει τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 στους εφήβους ηλικίας 12 με 15 ετών, εν αναμονή της δημοσίευσης της έκθεσης του υπουργείου. Παράλληλα με τη δημοσίευση των ευρημάτων αυτών, επιτροπή του υπουργείου ενέκρινε τον εμβολιασμό των εφήβων, επεσήμανε ανώτερος αξιωματούχος. 

Η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 12- 15 ετών και αυτό θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε ο Ναχμάν Ας συντονιστής της διαχείρισης της πανδημίας στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM. “Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ξεπερνά τους κινδύνους”. 

Συμβουλευτική ομάδα των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχε συστήσει τον Μάιο να εξεταστεί περαιτέρω η πιθανή σύνδεση εμφάνισης μυοκαρδίτιδας με τα εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna. Περίπου το 55% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιαστικό Περιστερίου: Άνδρας προσπάθησε να κλέψει εμβόλια της Pfizer

Γρίπη των πτηνών – Κίνα: πρώτο κρούσμα του στελέχους H10N3 σε άνθρωπο

Euro 2020 – Ισπανία: οριστικά εκτός ο Ράμος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο