LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Μαΐου 2021 13:40

“Φλόγα”: Ο ΑΝΤ1 στήριξε το σπουδαίο έργο του Συλλόγου

O ΑΝΤ1 ήταν, για ακόμα μία φορά, δίπλα σε εκείνους που μοιράζονται το όραμά του για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

ANT1 - ΦΛΟΓΑ

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Κάνε την Αγάπη Πράξη», ο ΑΝΤ1, από τις 18 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου, στήριξε τα παιδιά και τις οικογένειές τους που φιλοξενούνται στα Σπίτια της «Φλόγας»  (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια), αποδεικνύοντας έμπρακτα πως είναι σύμμαχος στον αγώνα που δίνουν απέναντι στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Κάθε χρόνο, 350 παιδιά στην Ελλάδα και 15.000 παιδιά έως 15 χρονών στην Ευρώπη νοσούν από καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την πρόοδο της Ιατρικής, τα περισσότερα παιδιά μπορούν να ιαθούν με εξειδικευμένη θεραπεία.

Η ανταπόκριση των τηλεθεατών στο κάλεσμα του ΑΝΤ1 για τη στήριξη του σπουδαίου έργου της «Φλόγας» ήταν άμεση, μαζική και συγκινητική. Μέσα από 42.655 κλήσεις στο 19813, συγκεντρώθηκαν 108.343,70€, ένα ποσό που θα ενισχύσει την προσπάθεια των παιδιών και  των οικογενειών τους να βγουν νικητές στη δύσκολη μάχη που δίνουν!

Ο ΑΝΤ1 αξιοποίησε και φέτος τη δύναμη του μέσου της τηλεόρασης για καλό σκοπό, προτρέποντας το τηλεοπτικό κοινό να γίνει μέρος της αλυσίδας προσφοράς του. Κάθε κλήση σας ήταν ένας κρίκος που την έκανε ακόμη πιο ισχυρή. Όλοι μαζί προστατέψαμε τη φλόγα της ελπίδας, δεν την αφήσαμε να σβήσει και κάναμε την αγάπη πράξη!

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη»

Ο ΑΝΤ1, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κάνε την αγάπη πράξη», αναλαμβάνει εμπράκτως να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους, με κύριο μέλημά του ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Κινητοποιείται και υποστηρίζει δράσεις, με στόχο να συμβάλλει στην ανάδειξη και στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, έχοντας ως σημείο αναφοράς την προσφορά βοήθειας στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, με επίκεντρο το παιδί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΑΝΤ1, μπορείτε να βρείτε στο: https://www.antenna.gr/kanetinagapipraxi/

Λίγα Λόγια για τη «Φλόγα»

Η Φλόγα είαι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με καρκίνο. Αριθμεί 39 χρόνια δυναμικής παρουσίας, εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, ενώ αποτελείται και εκπροσωπείται μόνο από εθελοντές γονείς παιδιών που νόσησαν από καρκίνο. Σήμερα, η Φλόγα έχει καθιερωθεί ως βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Επιγραμματικά το έργο της:

  1. Παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε 50 οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένες να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών τους στα Ογκολογικά Τμήματα των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας που στεγάζονται στο κτήριο της ΕΛΠΙΔΑΣ και Νοσοκομεία ενηλίκων. 
  2. Εφαρμόζει το πρόγραμμα «Νοσηλεία στο σπίτι» για τα παιδιά που κατοικούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και το έχουν ανάγκη.
  3. Χρηματοδοτεί την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού στα περισσότερα τμήματα των δύο νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού,  την πρόσληψη ιατρών και άλλου προσωπικού υποστήριξης στα Ογκολογικά τμήματα, ενώ η ίδρυση και λειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Ακτινοθεραπευτικού Παίδων στο Νοσοκομείο Π.&.Α. Κυριακού οφείλεται στον αγώνα των γονιών της Φλόγας.
  4. Στηρίζει τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και χρηματοδοτεί πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά, στις περιπτώσεις που τις προτείνουν οι θεράποντες ιατροί και δεν τις καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
  5. Χρηματοδοτεί τη συμμετοχή  της χώρας μας στην καθιέρωση και διενέργεια των «Διεθνών Συνεργατικών Πρωτοκόλλων Θεραπείας».
  6. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους: 75 παιδιά ταξιδεύουν με έξοδα της Φλόγας κάθε καλοκαίρι στις θεραπευτικές κατασκηνώσεις Barretstown στην Ιρλανδία και Dynamo την Ιταλία.
  7. Προσπαθεί  να πληροφορήσει σωστά το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσει τις προκαταλήψεις.

https://www.floga.org.gr/

 Ειδήσεις σήμερα: 

“Special Report” στους Αρκιούς και στον “κόσμο του Gaming” (εικόνες)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Ψυχίατρος: Δολοφόνοι με ψυχοπαθητική διαταραχή (βίντεο)

“YFSF - All Star”: οι “μεταμορφώσεις” της Κυριακής (εικόνες)

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ ιστορική ομιλία Τραμπ στην ισραηλινή βουλή μετά την απελευθέρωση των ομήρωνΣήμερα 14:16 | Ειδήσεις

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα της ολομέλειας, οι βουλευτές και οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό και την εκτίμησή τους με ένα συνεχές χειροκρότημα.

Σύνοδος για τη Γάζα: Προσγειώθηκε στην Αίγυπτο ο Ντόναλντ Τραμπ (live)Σήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσγειώθηκε στο Σαρμ ελ Σέιχ.

Παλαιστίνη: Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή των κρατουμένων (εικόνες)Σήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Οι απελευθερωθέντες έφθασαν με λεωφορεία, με ορισμένους από αυτούς να προβάλλουν στα παράθυρα, σχηματίζοντάς το με τα χέρια, το σήμα της νίκης.

Ο Νετανιάχου δεν θα πάει στην Αίγυπτο στη Σύνοδο για την ΕιρήνηΣήμερα 13:38 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αρνήθηκε την πρόταση του Σίσι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιστορική στιγμή στο Σαρμ ελ Σέιχ: Υπογράφηκε η συμφωνία για το τέλος του πολέμου στη Γάζα20:21Τραμπ: Ο τζιχαντισμός και ο αντισημιτισμός απέτυχαν20:07Τι καιρό θα κάνει τη Τρίτη 14 Οκτωβρίου19:53Μαραθώνας: Συνελήφθη 20χρονος για πυροβολισμούς με καλάσνικοφ έξω από σπίτι 30χρονου19:39Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.700 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τη 15η εβδομάδα των ελέγχων19:25Η ΕΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων19:11Ισραήλ: Μόνο τέσσερις σοροί ομήρων θα παραδοθούν σήμερα από τη Χαμάς18:57Νίκαια: Η στιγμή που 41χρονος αρπάζει τη τσάντα ανυποψίαστης γυναίκας (βίντεο)18:43Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Εκστρατεία για Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού18:29Παλαιστίνη: Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή των κρατουμένων (εικόνες)18:15Π. Μαρινάκης: Όλοι βλέπουμε με πολύ μεγάλη συγκίνηση τις σκηνές απελευθέρωσης των ομήρων18:01Σύνοδος για τη Γάζα: Προσγειώθηκε στην Αίγυπτο ο Ντόναλντ Τραμπ (live)17:47Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη 14 Οκτωβρίου - Τι διεκδικούν17:33Μαδαγασκάρη: Ο πρόεδρος έφυγε από την χώρα17:19Ο Τραμπ ζήτησε την απονομή χάριτος στον Νετανιάχου που διώκεται για διαφθορά17:05Προφυλακίστηκε ο 43χρονος που τραυμάτισε με πιρούνι την έγκυο σύζυγό του16:51Γάζα: Φτάνουν τα πρώτα λεωφορεία με απελευθερωμένους Παλαιστίνιους16:3712 χρόνια είναι πολλά, αλλά πρέπει να στηρίξουμε την Εθνική16:23Ντόναλντ Τραμπ στην Κνεσέτ: Ιστορική αυγή μιας νέας εποχής, στη Μέση Ανατολή16:09Βασίλης Βαγιάνης: Επιστροφή στην Αθήνα με νέα ατομική έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο15:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο