LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Απριλίου 2021 14:14 | Ανανέωση: 24 Απριλίου 2021 14:24

Εγνατία Οδός: νέοι κάθετοι άξονες μέσω ΣΔΙΤ

Ποιο μήνυμα έστειλε ο Πρωθυπουργός. Ποιες περιοχές θα ενώνουν οι δύο νέοι κλάδοι.

Μητσοτάκης – Τζιτζικώστας – Οδικοί άξονες

Την αναβάθμιση δύο σημαντικών οδικών αξόνων στη Βόρεια Ελλάδα, του άξονα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και του άξονα Δράμα - Αμφίπολη, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όταν μειώνονται οι φυσικές αποστάσεις, μειώνονται και οι κοινωνικές» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι και για την Έδεσσα και για τη Δράμα οι σύγχρονοι δρόμοι θα βοηθήσουν «έτσι ώστε να σπάσει η απομόνωση των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίες είχαν μείνει πίσω ως προς το οδικό δίκτυο που τις συνέδεε με τη Θεσσαλονίκη και την Εγνατία Οδό. Υποδεχόμαστε σήμερα, την έναρξη δύο έργων που δείχνουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την περιφέρεια, αλλά και για τη συνολική οικονομική και κοινωνική πρόοδο». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα δύο αυτά νέα έργα, που θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ, θα έχουν σημαντικά κοινωνικοοικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις περιοχές καθώς θα επιτευχθεί η ταχύτερη διασύνδεση των πρωτευουσών νομών και η δημιουργία συνεκτικής αλυσίδας για την απρόσκοπτη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων με την υπόλοιπη Ευρώπη. Τόνισε δε ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των μεταφορών μέσω της μείωσης των ατυχημάτων.

«Η Έδεσσα αλλά και όλη η παραγωγική δύναμη της Πέλλας έρχονται πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, η Αμφίπολη μισή ώρα πιο κοντά στη Δράμα. Κυρίως, όμως, οι δρόμοι αποκτούν πια ευρωπαϊκές προδιαγραφές, διευκολύνοντας χιλιάδες οδηγούς», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η απόκτηση οδικών δικτύων γίνεται εναρμονισμένα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και τους κανονισμούς συμβάλλοντας έτσι, μέσω της αναβάθμισης των υποδομών, στη δημιουργία περιφερειακής ανάπτυξης για τη χώρα.

«Η Εγνατία Οδός, λοιπόν, η οδική ραχοκοκαλιά της Βόρειας Ελλάδας, σύντομα θα αποκτήσει δύο νέους κάθετους άξονες. Οι οποίοι μάλιστα θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ένα μη ανταποδοτικό ΣΔΙΤ, κάτι που τους απαλλάσσει από διόδια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενθαρρύνοντας τον θεσμό των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων που θα λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

«Η τελευταία προεκλογική ομιλία μου πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ήταν στην Πέλλα, συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά, όπου τότε είχα αναλάβει τη δέσμευση ότι, εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν, θα ολοκληρώσουμε την πολύπαθη σύνδεση μεταξύ Έδεσσας και Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να βγει επιτέλους η Πέλλα από την απομόνωση» τόνισε ο Πρωθυπουργός για μια δική του προεκλογική δέσμευση που υλοποιείται και μάλιστα εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ορίσει ο ίδιος στην ΔΕΘ του 2019.

 Μητσοτάκης – Τζιτζικώστας – Οδικοί άξονες

«Αυτή είναι μία μεγάλη μέρα για τον τόπο μας, καθώς ένα έργο που αποτελούσε δίκαιο αίτημα δεκαετιών, όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία αλλά για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, θα ξεκινήσει να υλοποιείται χωρίς περισσότερες αναβολές, χωρίς άλλες καθυστερήσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.  

«Κάνουμε, λοιπόν, μεγάλα και σταθερά βήματα μπροστά, όσα δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή μας. Αλλάζουμε τον τόπο μας, κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Δημιουργούμε ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες και προοπτικές για ανάπτυξη, δίκαιη και βιώσιμη, που θα φτάσει σε κάθε πολίτη. Η πανδημία λοιπόν δεν μας σταμάτησε», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας, στον πυρήνα της προσπάθειάς μας να ενισχύσουμε την οικονομία και να στηρίξουμε την κοινωνία», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «δύο έργα με ισχυρό αποτύπωμα στις μεταφορές, στον τουρισμό και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής».

«Η κατασκευή του νέου οδικού άξονα είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα δρόμο, που είναι ανεπαρκής και φυσικά εγκυμονεί κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια τόσο οχημάτων όσο και πεζών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, ο Πρωθυπουργός περπάτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επαγγελματίες της πόλης.  

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης λέγοντας: Μπροστά μας έχουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το Ελλαδα 2.0, δηλαδή την Ελλάδα των επομένων 10ετίων. Υπάρχουν όμως και προβλήματα και εκκρεμότητες, που έρχονται απο το παρελθόν. Ένας απο τους λογαριασμούς με το παρελθόν που κλείνουμε σήμερα ειναι και τα δύο συγκεκριμένα εργα. Μόλις χθες ο οίκος Standard & Poors αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Είχα δεσμευθεί πως θα επιστρέψω στη μεσαία ταξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνηση αυτή υλοποιεί αυτήν την προεκλογική της δέσμευση».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η χώρας βρίσκεται ενώπιον της έναρξης ενός «ενάρετου κύκλου ταχείας ανάπτυξης».

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: πότε γίνονται οι πληρωμές

Μπαρτσελόνα - Μέσι: νέο διετές συμβόλαιο;

“Η Φάρμα”: Γυναικεία υπόθεση η νέα αποχώρηση (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο