LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2021 16:06

ΑΕΙ: Ο Συρίγος, η "επαναστατική γυμναστική" και οι αντιδράσεις

Για «επαναστατική γυμναστική» έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Άγγελο Συρίγο.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, στις καταλήψεις καθώς και με το τι θα γίνει με τους φοιτητές που πρέπει να κάνουν την πρακτική τους αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Άγγελος Συρίγος.

Ο υφυπουργός  μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι «ξεκίνησε από το Μετσόβιο και συνεχίστηκε στο Αριστοτέλειο, μετά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως και στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. Μια μικρή ομάδα ατόμων, κάποιοι μπορεί να μην ήταν φοιτητές, απέκλεισαν την πρόσβαση στα ιδρύματα. Είχαμε και καταλήψεις, στο Μετσόβιο πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές. Αυτό γίνεται για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Είναι επαναστατική γυμναστική αυτή, για να κρατιόμαστε σε εγρήγορση».

«Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι αστυνομικοί θα μπουν μέσα από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Θα προσληφθούν, θα εκπαιδευτούν και μετά θα μπουν», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Μιλώντας για το θέμα των ασκήσεων των φοιτητών, ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «σε κάποιες περιπτώσεις σχολών υγείας προχωράει ο εμβολιασμός στους φοιτητές. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να πάρουμε πράσινο φως για να προχωρήσουν και άλλες ειδικότητες με κλινικές ασκήσεις, και να μπορέσουν να αρχίσουν και οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών που έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ. Θα χρειαστούμε γύρω στις 50.000 εμβόλια για να καλύψουμε αυτούς τους φοιτητές και τους καθηγητές τους. Δε γνωρίζω ποιο εμβόλιο θα κάνουν. Για τα παιδιά που θα κάνουν κλινικές ασκήσεις και θα έρχονται σε επαφή με ασθενείς έχουν εξασφαλιστεί τα εμβόλια. Για τους υπόλοιπους φοιτητές που κάνουν πρακτική έχουμε ζητήσει self test».

«Με όσους δεν έχουν ορκιστεί, η ορκωμοσία τυπικά δεν έχει γίνει, αλλά θεωρούνται πτυχιούχοι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν γίνεται η γνωστή τελετή, αλλά θεωρούνται πτυχιούχοι, γίνεται διαδικτυακά», εξήγησε ο κ. Συρίγος.

«Υπάρχει πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς, με αυτούς που θέλουν να κάνουν άσκηση σε λύκεια, σοβαρό πρόβλημα έχουν οι φοιτητές φυσικής αγωγής. Περιμένουμε τη γνωμοδότηση της επιτροπής. Παράταση για περιπτώσεις που μπορεί να χαθεί το εξάμηνο λόγω έλλειψης χρόνου τις εργαστηριακές ασκήσεις, ναι θα υπάρξει, για όσο χρειαστεί», συνέχισε για το θέμα των ασκήσεων.

«Οι κατατακτήριες δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως. Θα πρέπει να περιμένουμε μετά το Πάσχα να δούμε τι θα γίνει. Δεν ματαιώνονται, έτσι όπως φαίνεται προβλέπω ότι θα έχουμε δύο φορές κατατακτήριες φέτος, αλλά περιμένουμε ακόμα τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε ακόμα ο κ. Συρίγος αναφορικά με τις κατατακτήριες.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τουρκία αύριο, ο κ. Συρίγος σημείωσε «Μέχρι το 1999 είχε 50 χρόνια να επισκεφθεί υπουργός Εξωτερικών την Ελλάδα ή την Τουρκία, αντίστοιχα. Από τότε και μετά άρχισαν να υπάρχουν συχνές συναντήσεις. Από πέρυσι το καλοκαίρι και μετά τα πράγματα έφτασαν σε ακραίο σημείο. Θεωρούμε πολύ θετικό ότι υπάρχει μια συνάντηση και θα συζητήσουμε όπως πρέπει να συζητούν δύο κράτη. Δε θεωρούμε ότι θα υπάρξει επίλυση των προβλημάτων, αλλά είναι θετικό ότι επιλέγουμε το διάλογο και όχι να στείλουμε πλοία στη Μεσόγειο».

«Είχε υπάρξει μεγάλη επίθεση από την μεριά της Τουρκίας. Είναι δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα. Ας μην περιμένουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά είναι καλό να συζητάμε απευθείας με τους Τούρκους, χωρίς ενδιάμεσους», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η οπισθοδρομική γυμναστική του υφυπουργού Παιδείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κ. Συρίγο ότι αναμασά και παπαγαλίζει τη συντηρητική ρητορική ενάντια σε κάθε διαδήλωση και κινητοποίηση των νέων και των εργαζομένων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ποτέ η Δεξιά δεν μπόρεσε να κατανοήσει "τι θέλει ο κόσμος και βγαίνει στους δρόμους"»

Επίθεση στον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο εξαπολύει η ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον ως «προκλητικό, αποκομμένο από τον εκπαιδευτικό χώρο και αποξενωμένο από τους φοιτητές»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κ. Συρίγο ότι αναμασά και παπαγαλίζει τη συντηρητική ρητορική ενάντια σε κάθε διαδήλωση και κινητοποίηση των νέων και των εργαζομένων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ποτέ η Δεξιά δεν μπόρεσε να κατανοήσει "τι θέλει ο κόσμος και βγαίνει στους δρόμους"»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, προκλητικός, αποκομμένος από τον εκπαιδευτικό χώρο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και αποξενωμένος από τους φοιτητές, χαρακτηρίζει «επαναστατική γυμναστική» τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και υπέρ της υγειονομικά ασφαλούς επαναλειτουργίας των ΑΕΙ, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο.

Δεν προκαλεί εντύπωση? ο υφυπουργός αναμασά και παπαγαλίζει τη συντηρητική ρητορική -από τη δεκαετία του 1980- ενάντια σε κάθε διαδήλωση και κινητοποίηση των νέων και των εργαζομένων. Ποτέ εξάλλου η Δεξιά δεν μπόρεσε να κατανοήσει «τι θέλει ο κόσμος και βγαίνει στους δρόμους», σε αυτή τη δίκαιη, αγγελικά πλασμένη κοινωνία (μόνη εξαίρεση αποτελούν οι διαδηλώσεις για το ονοματολογικό της Βόρειας Μακεδονίας).

Στο μεταξύ, η προαναγγελθείσα -από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια «το δεύτερο 15μερο του Απριλίου» (πχ: συνέντευξη στις 8 Μαρτίου) αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο, λόγω των αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει αλλά και ως κίνηση τακτικής της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να κατεβάσει τους τόνους στη αδιέξοδη σύγκρουσή της με τη νεολαία.».

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως για Δημοτικά και Γυμνάσια: Μετά το Πάσχα βλέπουμε...

Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Πρώτο “πράσινο φως” από το Συμβούλιο της ΕΕ

Μαθήτρια μήνυσε δάσκαλο για σεξουαλική κακοποίηση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο