LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2021 15:33

Κορονοϊός – Γερμανία: Υπουργός αρνήθηκε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η καυστική απάντηση του στον Γερμανό Υπουργό Υγείας, που κάλεσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZenεca.

AP - Κορονοϊός - AstraZeneca - εμβόλιο

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αρνήθηκε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, απορρίπτοντας έτσι σχετική πρόσκληση του υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν.

«Η απάντησή μου στην πρόσκληση του Γενς Σπαν είναι "όχι!". Δεν θα επιτρέψω να με πατρονάρει κανείς», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ στην εφημερίδα BILD, αποφεύγοντας ωστόσο να αξιολογήσει το ίδιο το εμβόλιο, η χορήγηση του οποίου συνοδεύεται πλέον στην Γερμανία από τη σύσταση να αποφεύγεται στα άτομα κάτω των 60 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σπαν κάλεσε χθες, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη της κυβέρνησης που είναι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν με AstraZeneca, προκειμένου να συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Η πρόσκληση αφορούσε την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ (66 ετών), τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς (62), τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ (71), τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (62) και τον υπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας Γκερντ Μιούλερ (65).

Ανάλογη πρόσκληση είχε απευθύνει ο υπουργός Υγείας και στους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. «Θα το κάνω αμέσως μόλις έρθει η σειρά μου - και με AstraZeneca», δήλωσε ο 62χρονος Πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ μέσω της εκπροσώπου του, η οποία διευκρίνισε ωστόσο ότι το κρατίδιο δεν έχει φθάσει ακόμη στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 60-69 ετών.

Νωρίτερα σήμερα πάντως ο 65χρονος Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στο Νοσοκομείο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Βερολίνο. Για ένα «μικρό τσίμπημα με μεγάλη επίδραση, ένα μικρό τσίμπημα που μπορεί να κάνει τη διαφορά», έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Ερωτώμενος, αντίστοιχα, για τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, διευκρίνισε ότι δεν απευθύνθηκε σε κάποιον υπουργό συγκεκριμένα ζητώντας του να εμβολιαστεί με AstraZeneca και εξέφρασε την κατανόησή του για όσους επιθυμούν να συμβουλευτούν προηγουμένως τον γιατρό τους. «Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος θρόμβωσης. Και τότε είναι λογικό να χρησιμοποιήσει κανείς διαφορετικό εμβόλιο», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον εαυτό του, ο κ. Σπαν, ο οποίος είναι 40 ετών, δήλωσε ότι, «χωρίς να έχει συμβουλευτεί ακόμη γιατρό», θεωρεί ότι δεν συντρέχει τέτοιος κίνδυνος και ανέφερε ότι, όταν έρθει η σειρά του, θα δεχθεί να εμβολιαστεί με οποιοδήποτε διαθέσιμο εμβόλιο - και αυτό της AstraZeneca.

Ο υπουργός ζήτησε πάντως για μία ακόμη φορά μεγάλη προσοχή από τους πολίτες για την περίοδο του Πάσχα και σημείωσε ότι και ο ίδιος ακύρωσε τα σχέδιά του για επίσκεψη στην οικογένειά του. "Συνεχίζουμε με βιντεοκλήσεις", είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο