LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2021 08:42 | Ανανέωση: 30 Μαρτίου 2021 09:00

Πέτσας στον ΑΝΤ1: Οι τρεις κινήσεις για τη στήριξη της Εστίασης (βίντεο)

Τι είπε επίσης ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για τη σταδιακή άρση του lockdown, τα self tests και τους σεισμόπληκτους.

Στέλιος Πέτσας - Καλημέρα Ελλάδα

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες μέσα στον Απρίλιο», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” για την επικείμενη χαλάρωση του lockdown. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις. Καταλαβαίνουμε την κόπωση των πολιτών, αλλά κοιτάμε πρώτα από όλα το συμφέρον της δημόσιας Υγείας, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν δίνεται προτεραιότητα στο λιανεμπόριο ή στα σχολεία, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως σημασία έχει εάν καθυστερήσει το άνοιγμα κάποιας δραστηριότητας, να υπάρχει - όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα - στήριξη του κλάδου. Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε πως «σημασία έχει να προσφέρουμε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης» για να μη χάνουν την επαφή τους οι μαθητές με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τα self tests και τη συζήτηση που έχει πυροδοτήσει η διάθεσή τους, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως το ζήτημα δεν είναι να μην κάνουμε τεστ και να μην ανιχνεύουμε κρούσματα, αλλά να περιορίσουμε το επιδημιολογικό φορτίο. Επεσήμανε πως τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού και στον περιορισμό τους. Εξήγησε πως με τον πολλαπλασιασμό των αυτοδιαγνωστικών τεστ, θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό φορέων που θα ελέγχονται, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που θα διαγνωστούν θετικοί, θα το δηλώνουν και θα ιχνηλατούνται οι επαφές τους. Όσο για τον αναμενόμενο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που θα προκύψει, τόνισε πως σημασία έχει ο δείκτης θετικότητας σε σύγκριση με αυτόν των προηγούμενων ημερών.

Παραδέχθηκε πως κάποια περιοριστικά μέτρα δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως «όταν αντιμετωπίζεις μία πρωτόγνωρη κατάσταση, δοκιμάζεις διάφορα πράγματα. Αν κάποιο μέτρο δεν αποδίδει, διορθώνεται με κάποιο άλλο».

Άφησε να εννοηθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για μετακινήσεις από νομό σε νομό και για Πάσχα στο χωριό.

Ο Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας και ο κ. Πέτσας είπε πως βασικό ζήτημα ήταν η αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών, που βρίσκεται «σε πολύ καλό επίπεδο» με τους οικίσκους και τα τροχόσπιτα που έφθασαν στην περιοχή.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στην Εστίαση, υπογραμμίζοντας τις τρεις κινήσεις που έχουν γίνει: Στήριξη των Δήμων με έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ για να συνεχιστεί η αναστολή είσπραξης των δημοτικών τελών. Παράταση στα μισθώματα για 3 χρόνια στις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων, προκειμένου οι επιχειρήσεις να δουν το αρχικό τους business plan να εξελίσσεται. Εναρμόνιση προς τα κάτω των δημοτικών τελών και για τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία πλέον θα ανήκουν στην ίδια κατηγορία με όλα τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒολοντίμιρ Ζελένσκι σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Ευχαριστούμε για την στήριξη στον ενεργειακό τομέαΣήμερα 13:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία τη Ουκρανίας και την ένταξή της στην ΕΕ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο αγροτικός κόσμος έχει κεντρικό ρόλο στο σχέδιό μας για την ανάπτυξη της χώραςΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι έθεσε στο επίκεντρο ο Πρωθυπουργός στη νέα κυριακάτικη ανάρτησή του.

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από 17χρονο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγίαΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 17χρονου συνεχίζονται.

Αστακός η Αθήνα, λόγω επίσκεψης Ζελένσκι - Που απαγορεύονται οι συγκεντρώσειςΣήμερα 08:41 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές στην Αθήνα θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις, λόγω της επίσκεψης Ζελένσκι;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:06Πέθανε ο Δημήτρης Σταμάτης, πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ - Το συγκινητικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά13:52Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Ευχαριστούμε για την στήριξη στον ενεργειακό τομέα13:38Ιαπωνία : Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα - Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας13:24Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θα σπάσουμε την ανοχή στην Κρήτη13:10Έφτασε στην Αθήνα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι12:56Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν αύριο από τις 2 το μεσημέρι12:42Άγριο μαχαίρωμα στο Μουζάκι: Τρεις τραυματίες έξω από μπαρ12:28Τουρκία: Ο Χακάν Φιντάν για το Κυπριακό, τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις και το ρόλο της Τουρκίας στη Γάζα12:14Στις ΗΠΑ ο Νίκος Δένδιας: Σημαντικές επαφές με ερευνητικά κέντρα για drones, κυβερνοπόλεμο και πληροφοριακά συστήματα12:00Ναύπακτος: Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπεσε σε χαντάκι (βίντεο)11:46Νότια Κορέα: Σταρ της K-pop και η μητέρα της εξουδετέρωσαν διαρρήκτη11:32Μυτιλήνη: Νεκρός εργάτης ύστερα από πτώση του από στέγη οικοδομής11:18Τηλεφωνικές απάτες: Πρώην αθλήτρια της ενόργανης ανάμεσα στους συλληφθέντες - Ηγετικό μέλος ο αδερφός της11:04Ζελένσκι: Η Ουκρανία συμφώνησε για εισαγωγές φυσικού αερίου από την Ελλάδα10:50Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο αγροτικός κόσμος έχει κεντρικό ρόλο στο σχέδιό μας για την ανάπτυξη της χώρας10:36Σε κρίσιμο στάδιο η «διαμάχη» Μπαπέ-Παρί10:22Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες10:08Στην Αθήνα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι συναντήσεις με Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωνσταντίνο Τασούλα09:54Πολωνία: Τα σύνορα με τη Λευκορωσία θα ανοίξουν και πάλι στις 17 Νοεμβρίου09:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο