LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2021 08:42 | Ανανέωση: 30 Μαρτίου 2021 09:00

Πέτσας στον ΑΝΤ1: Οι τρεις κινήσεις για τη στήριξη της Εστίασης (βίντεο)

Τι είπε επίσης ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για τη σταδιακή άρση του lockdown, τα self tests και τους σεισμόπληκτους.

Στέλιος Πέτσας - Καλημέρα Ελλάδα

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες μέσα στον Απρίλιο», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” για την επικείμενη χαλάρωση του lockdown. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις. Καταλαβαίνουμε την κόπωση των πολιτών, αλλά κοιτάμε πρώτα από όλα το συμφέρον της δημόσιας Υγείας, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν δίνεται προτεραιότητα στο λιανεμπόριο ή στα σχολεία, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως σημασία έχει εάν καθυστερήσει το άνοιγμα κάποιας δραστηριότητας, να υπάρχει - όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα - στήριξη του κλάδου. Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε πως «σημασία έχει να προσφέρουμε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης» για να μη χάνουν την επαφή τους οι μαθητές με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τα self tests και τη συζήτηση που έχει πυροδοτήσει η διάθεσή τους, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως το ζήτημα δεν είναι να μην κάνουμε τεστ και να μην ανιχνεύουμε κρούσματα, αλλά να περιορίσουμε το επιδημιολογικό φορτίο. Επεσήμανε πως τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού και στον περιορισμό τους. Εξήγησε πως με τον πολλαπλασιασμό των αυτοδιαγνωστικών τεστ, θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό φορέων που θα ελέγχονται, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που θα διαγνωστούν θετικοί, θα το δηλώνουν και θα ιχνηλατούνται οι επαφές τους. Όσο για τον αναμενόμενο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που θα προκύψει, τόνισε πως σημασία έχει ο δείκτης θετικότητας σε σύγκριση με αυτόν των προηγούμενων ημερών.

Παραδέχθηκε πως κάποια περιοριστικά μέτρα δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως «όταν αντιμετωπίζεις μία πρωτόγνωρη κατάσταση, δοκιμάζεις διάφορα πράγματα. Αν κάποιο μέτρο δεν αποδίδει, διορθώνεται με κάποιο άλλο».

Άφησε να εννοηθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για μετακινήσεις από νομό σε νομό και για Πάσχα στο χωριό.

Ο Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας και ο κ. Πέτσας είπε πως βασικό ζήτημα ήταν η αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών, που βρίσκεται «σε πολύ καλό επίπεδο» με τους οικίσκους και τα τροχόσπιτα που έφθασαν στην περιοχή.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στην Εστίαση, υπογραμμίζοντας τις τρεις κινήσεις που έχουν γίνει: Στήριξη των Δήμων με έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ για να συνεχιστεί η αναστολή είσπραξης των δημοτικών τελών. Παράταση στα μισθώματα για 3 χρόνια στις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων, προκειμένου οι επιχειρήσεις να δουν το αρχικό τους business plan να εξελίσσεται. Εναρμόνιση προς τα κάτω των δημοτικών τελών και για τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία πλέον θα ανήκουν στην ίδια κατηγορία με όλα τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκτακτα μέτρα με εντολή Γ. Κεφαλογιάννη αύριο και σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός23:59Ριέκα – ΠΑΟΚ: Έχασε… αλλά δεν χάθηκε ο “Δικέφαλος”23:47Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί νοσοκομεία και ΜΚΟ να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα23:35Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:21Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07Τραμπ: Θα βγω περιπολία στην Ουάσιγκτον με την Αστυνομία και τον στρατό22:53Το Σάββατο η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου22:40Τρίκαλα: Οδηγός ΙΧ παρέσυρε άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον εγκατέλειψε22:26Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποφύγει τη διοργάνωση μιας συνάντησης με τον Πούτιν22:13Λιμενικό Σώμα - K-9 Ugly: “Έφυγε” η όμορφη… άσχημη (εικόνες)21:59Τσίπρας στη Le Monde: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια για το δημοψήφισμα το 201521:43Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:26Δυτική Όχθη: Δεκάδες χώρες της Δύσης καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ21:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο