LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Μαρτίου 2021 17:06

Lockdown - Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Νέα έντυπα σε ισχύ

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, που θα ισχύσουν για τον Απρίλιο, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας.

Έλεγγος Αστυνομίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας - Βεβαίωση Μετακίνησης

Από σήμερα, 26 Μαρτίου 2021, μπορούν να εκδίδονται βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων-επιτηδευματιών και μελών οργάνων διοίκησης, με ημερομηνία ισχύος έως και τις 9/4/2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, που θα ισχύσουν για το μήνα Απρίλιο 2021, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για τις βεβαιώσεις κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι βεβαιώσεις χορηγούνται αφενός μεν ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αφετέρου δε από τον ιστότοπο forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης- αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση-εργοδότη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:

  1. καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,
  2. τηλεργασία και
  3. νόμιμη άδεια,

οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Με έντυπο, μέσω του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ” ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr, μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Οφείλουν να φέρουν μαζί εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση.

Ειδικά, οι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

Τέλος, με έντυπο, μέσω του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”, μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεωφόρος Κηφισίας: Δυσκολίες στην κυκλοφορία, λόγω παράσυρσης πεζού08:32Λουτράκι: Απομακρύνθηκε από το σχολείο η δασκάλα δημοτικού που κατήγγειλε 6χρονο... για θωπεία (βίντεο)08:18Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία, έχοντας στο επίκεντρο το έμψυχο δυναμικό08:04Έκλεβαν ρούχα στην Ελλάδα και τα πωλούσαν στην Αλβανία - 8 συλλήψεις07:50"Φυγόδικη" η νομπελίστρια Ματσάδο, αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο07:36Θεσσαλονίκη: Δελφίνια έκαναν για ακόμη μια φορά την εμφάνιση τους στον Θερμαϊκό (βίντεο)07:22Η Ουκρανία θα εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία, κατά το σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ07:08IRIS: Από 1 Δεκεμβρίου οι πληρωμές στις λιανικές συναλλαγές B2C 06:54Ηράκλειο: Κλείνει για μια βδομάδα ο κεντρικός διάδρομος του αεροδρομίου - Σοβαρές επιπτώσεις και περιορισμοί06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:12Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο