LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Μαρτίου 2021 13:45

ΤτΕ: στους servicers δάνεια ύψους 39 δις ευρώ

Κατά πόσο αυξήθηκαν τα δάνεια που διαχειρίζονται εγχώριες εξειδικευμένες εταιρίες. Η κατανομή των χορηγήσεων. Αναλυτικά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κόκκινα δάνεια - χρήματα

Tα 39 δισ. ευρώ αγγίζουν πλέον τα δάνεια που κατέχουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) ή servicers.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η ονομαστική αξία των δανείων κατοίκων εσωτερικού, τα οποία διαχειρίζονται οι εγχώριες ΕΔΑΔΠ και έχουν μεταβιβαστεί σε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού αυξήθηκε κατά 6,264 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 38,929 δισ. ευρώ, έναντι 32,665 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2020. Από αυτά τα 13 δισ. ευρώ αφορούν σε δάνεια προς επιχειρήσεις, καταγράφοντας αύξηση κατά 11,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 2,549 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 13,795 δισ. ευρώ στο τέλος του δ' τριμήνου του 2020. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 8,176 δισ.. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξήθηκε κατά 17 εκατ. ευρώ στα 97 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ' τριμήνου του 2020. Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα αυξήθηκε κατά 2,763 δισ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 18,9 56 δισ. ευρώ κατά το δ' τρίμηνο του 2020.

Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά 209 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 11,516 δισ. ευρώ. Τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν αύξηση κατά 2,938 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 7,347 δισ. ευρώ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαπασταύρου στον ΑΝΤ1: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός σχεδιασμός κλείνει μια εκκρεμότητα πολλών ετών (βίντεο)Σήμερα 20:07 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Τροχαίο - Διόδια Πολυμύλου: Τι λέει στον ΑΝΤ1, συγγενής των δύο θυμάτων (βίντεο)Σήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, συγγενής των δύο θυμάτων του τροχαίο στην Εγνατία Οδό.

Μαγνησία- Κουρέτας για δρόμο που κατέρρευσε: Είχα πάει την μελέτη για τον δρόμο 1 χρόνο πίσω (βίντεο)Σήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας ζητάει πλήρη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη για το έργο το οποίο χαρακτήρισε ωστόσο λίγο πολύ αχρείαστο.

Νίκος Ρωμανός: Εισαγγελική πρόταση για παράταση της προφυλάκισής τουΣήμερα 22:02 | Ειδήσεις

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να παραταθεί η προφυλάκιση τόσο του 32χρονου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βραβεία Όσκαρ: Ποια είναι η νέα κατηγορία που δημιουργείται 23:59Χιονάτη: Απαγόρευση προβολής του ριμέικ στον Λίβανο - Ο λόγος 23:47BCL: Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Ναντέρ23:34Missing Alert για την εξαφάνιση 11χρονου23:20Μπιλμπάο - ΠΑΟΚ: Πάλεψε αλλα δεν τα κατάφερε ο δικέφαλος23:06Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Μοιράστηκαν “δέματα αγάπης” σε εκατοντάδες οικογένειες (εικόνες)22:53Μεγάλη Πέμπτη: Σημεία για rapid test δωρεάν22:39“Αββάς Πιερ” - Γαλλία: Το Βατικανό γνώριζε από το 1955 τις καταγγελίες για τον "άγιο των φτωχών"22:25Νίκος Ρωμανός: Εισαγγελική πρόταση για παράταση της προφυλάκισής του22:11Μελάνωμα του χοριοειδούς: Ο συνηθέστερος ενδοφθάλμιος όγκος των ενηλίκων21:57Κρήτη: Τουρίστρια έπεσε στο φαράγγι και τραυματίστηκε21:41Βόλεϊ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ21:27Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας: Άγρια συμπλοκή κρατουμένων - Τέσσερις τραυματίες (εικόνες)21:14GlobiSMART: Πως οι “έξυπνες διαβάσεις” προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια; (βίντεο)21:00Γαλλία: Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής (βίντεο)20:47Τουρνουά Βαρκελώνης: Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς 20:33Παπασταύρου στον ΑΝΤ1: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός σχεδιασμός κλείνει μια εκκρεμότητα πολλών ετών (βίντεο)20:19Τροχαίο στον Πολύμυλο: Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εγνατίας Οδού στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:04Ο Προμηθέας νίκησε την Καρδίτσα και προκρίθηκε στην τετράδα19:50Τροχαίο Εγνατία: Ποινική δίωξη στον οδηγό του φορτηγού19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο