LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2021 23:53

Καθαρά Δευτέρα με lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν

Πού πετάμε χαρταετό, μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε και με ποιον τρόπο. Η λειτουργία της σαρακοστιανής αγοράς.

Καθαρά Δευτέρα - μέτρα - κορονοϊός

Με μια σειρά μέτρων εορτάζεται φέτος η Καθαρά Δευτέρα στη χώρα, που πλήττεται από το τρίτο κύμα του κορονοϊού. Παρά το lockdown, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιορισμένες δυνατότητες να πάρουμε μια «γεύση» από κούλουμα, αλλά και όλες αυτές που θα μας επιτρέψουν να στρώσουμε το σαρακοστιανό μας τραπέζι. Aνοιχτά θα είναι και τα πάρκα, για τους πολίτες που μπορούν να μεταβούν σε αυτά με τα πόδια ή με ποδήλατο, δηλαδή για όσους μένουν κοντά τους.

Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.
  • Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές, τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ. Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ.

Τι ισχύει για το πέταγμα του χαρταετού

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του lockdown, το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Βουλευτής έριξε μπουνιά σε συνάδελφό του12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο