LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2021 15:30 | Ανανέωση: 10 Μαρτίου 2021 16:00

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις. Τα αιτήματά τους. Δείτε φωτογραφίες.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις καθώς και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά Πανεπιστήμια στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

Περίπου στις 2.30 το μεσημέρι η κεφαλή της πορείας έφτασε στη Βουλή.

Φτάνοντας στην πλατεία Συντάγματος, οι συγκεντρωμένοι άναψαν καπνογόνα, ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Βασικά αιτήματα, η λήψη μέτρων ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατό να ανοίξουν σχολές και σχολεία, καθώς επίσης και η απόσυρση του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για τα ΑΕΙ, που προβλέπει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και θέσπιση Ομάδων Προστασίας στα πανεπιστήμια.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Ενδεικτικά, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) αναφέρει ότι «μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας».

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην ανακοίνωσή της κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών»
και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

«Την 13.00 ώρα σήμερα, με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 2.000 περίπου ατόμων, στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, μέχρι τον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο επί μία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου και η συγκέντρωση-πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 15.30 ώρα στα Προπύλαια.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας.»

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πορεία φοιτητών και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, ενάντια στο νέο νόμο για τις ανώτατες σχολές, πραγματοποίησαν το μεσημέρι φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και έκαναν πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, φτάνοντας στην οδό Αγίου Δημητρίου, έξω από το ΥΜΑΘ.

Εκεί, πραγματοποίησαν δρώμενο, σχηματίζοντας με πικέτες τη φράση "Ανοιχτές Σχολές" , άναψαν δύο πυρσούς και φώναξαν συνθήματα κατά της "αστυνομικής βίας" και της "κρατικής καταστολής".

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε έξω από το ΥΜΑΘ χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο