LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Μαρτίου 2021 07:30 | Ανανέωση: 10 Μαρτίου 2021 07:40

Νέα Σμύρνη: με ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι ο αστυνομικός (εικόνες)

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο νεαρός αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση στη Νέα Σμύρνη. Ποια η κατάστασή του. Τα πρώτα του λόγια μετά την επίθεση.

Νέα Σμύρνη - επεισόδια

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών νοσηλεύεται ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεαρός αστυνομικός διέφυγε τον κίνδυνο, φέρει ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι, μώλωπες και εκδορές σε όλο του το σώμα και σήμερα υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις. Τόσο η αξονική, όσο και η μαγνητική έδειξαν ότι δεν έχει εσωτερική αιμορραγία.

Ο 27χρονος αστυνομικός, από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, ένβας από τους 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς, βρισκόταν για ώρα στο οδόστρωμα, μέσα σε λίμνη αίματος, με το ασθενοφόρο να αδυνατεί να τον προσεγγίσει. «Είμαι καλά, θα αντέξω» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους συναδέλφους του.  «Προσπάθησα να σώσω το όπλο μου» πρόσθεσε.

Σοκ προκαλούν τα βίντεο ντοκουμέντα από τη στιγμή που οι νεαροί τον άρπαξαν από μηχανή της ομάδας του, τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν με μανία.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γεώργιος Καλλιακμάνης, οι νεαροί στέκονταν από πάνω του και καθώς τον χτυπούσαν φώναζαν "να πεθάνεις". "Ήθελαν να σκοτώσουν τον αστυνομικό" είπε χαρακτηριστικά.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση, καθώς οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά. Όπως λένε, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν του έβγαλαν το κράνος από την πρώτη στιγμή, αλλά φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς και σε όλο το σώμα.

Τον τραυματία επισκέφθηκαν, χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, ενώ συνομίλησαν μαζί του και του ευχήθηκαν καλή ανάρρωση.

"Αν δεν γυρνούσαμε πίσω και αν δεν υπήρχε συμπληρωματική βοήθεια από άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά, είμαστε σίγουροι ότι ο συνάδελφός μας που δεχόταν συνεχή χτυπήματα από 20 – 30 άτομα δεν θα ζούσε", δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» αστυνομικός, μέλος της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, για τον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε. «Στην αρχή τον έσωσε το κράνος που φορούσε, όμως αυτό βγήκε και δεχόταν κλωτσιές και χτυπήματα στο κεφάλι. Εμείς πατήσαμε κόρνα για να ξεφύγουμε από το πλήθος. Τότε αντιληφθήκαμε την επίθεση που δέχθηκε ο συνεπιβάτης της τελευταίας μοτοσικλέτας της ομάδας μας. Κάποιος τον έριξε στο έδαφος με αιφνίδιο χτύπημα και αμέσως ακολούθησαν χτυπήματα στο κεφάλι από δεκάδες κουκουλοφόρους. Δεν ξέρουμε αν στη διάρκεια της επίθεσης κάποιος προσπάθησε, όπως αναφέρθηκε, να αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο του, που όμως βρίσκεται σε ειδική προστατευτική θήκη που δεν διαρρηγνύεται. Γυρίσαμε στο σημείο προκειμένου να τον απεγκλωβίσουμε, ενώ είχαν σπεύσει προς βοήθειά του και ΜΑΤ».

Στο 401 παραμένουν για νοσηλεία άλλοι δύο αστυνομικοί με κατάγματα στα δάχτυλα, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να χειρουργηθούν.

Νέα Σμύρνη - επεισόδια

Νέα Σμύρνη - επεισόδια

Νέα Σμύρνη - επεισόδια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο