LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2021 08:32 | Ανανέωση: 09 Μαρτίου 2021 08:32

ΕΣΥ - κορονοϊός: νοσηλεία ασθενών και δυο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές

Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υγείας. Ποιες είναι οι δυο κλινικές που παραχωρούνται στο ΕΣΥ και από πότε θα νοσηλεύουν περιστατικά covid.

ΜΕΘ - Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τη νοσηλεία περιστατικών κορονοΪού στην Αττική, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται για το Ιατρικό Περιστερίου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ του Ομίλου Hellenic Healthcare Group.

Οι κλινικές παραχωρήθηκαν εθελουσίως στο ΕΣΥ, όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, και θα είναι έτοιμες να νοσηλεύουν Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου.

Αναλυτικά η δήλωσή του Υπουργού Υγείας.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις. Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι: 

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους. Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».


Σε δήλωση του, ο Τομέαρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, αναφέρει μεταξύ άλλων, «τώρα που το αφήγημα για «διπλασιασμό» των ΜΕΘ και «θωράκιση» του ΕΣΥ κατέρρευσε  παταγωδώς και άρχισαν οι κινήσεις πανικού για μεταφορά ασθενών covid από την Αθήνα στο νοσοκομείο Χαλκίδας, το Υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα προς τη σωστή  κατεύθυνση . Να αξιοποιήσει δηλαδή 2 μονάδες ιδιωτικές υγείας που οι ιδιοκτήτες τους προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν στο ΕΣΥ.  Μόνο που το βήμα αυτό εκτός από τραγικά καθυστερημένο, είναι πολύ περιορισμένο και χωρίς να είναι σαφείς οι λειτουργικές του προϋποθέσεις. Το μόνο που έχει διασφαλιστεί είναι ο προκλητικά ευνοϊκός διπλασιασμός του ημερήσιου νοσηλίου αποζημίωσης (…). Είναι προφανές πλέον ότι το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την επιστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων της χώρας ( Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα και Ενόπλων Δυνάμεων ) στη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά δεν μπορεί ούτε να εγγυηθεί ότι «δεν θα μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα». Ήδη χιλιάδες ασθενείς χωρίς κορονοϊό δεν εξυπηρετούνται και ταλαιπωρούνται καθημερινά από το εσωτερικό lockdown που έχει επιβληθεί στο ΕΣΥ».

Σε δήλωση του Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται «Στο δικό της παράλληλο σύμπαν φαίνεται να κινείται η κυβέρνηση καθώς συνεχίζει να καθυστερεί τραγικά στο θέμα της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας. Δίχως σχέδιο και δίχως διαφάνεια επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια. Μιλάει για εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά ενδιαφέρεται μόνο για το κομματικό της όφελος. Μιλάει για συνολικό σχεδιασμό αλλά στην πράξη την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 ζητάει από τον ιδιωτικό τομέα να την ενημερώσει πόσες κλίνες ΜΕΘ έχει. Σήμερα ανακοινώνει τη χρήση δύο ιδιωτικών κλινικών για νοσηλεία περιστατικών COVID μετά τη οικειοθελή προσφορά των ιδιοκτητών των εν λόγω κλινικών. Ξεχνάει όμως να διευκρινίσει αν η νοσηλεία θα αφορά μόνο απλά περιστατικά COVID 19 ή και διασωληνωμένους σε κλίνες ΜΕΘ. Η μήπως για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε αναμονή...».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει «Η έξαρση της πανδημίας και η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας δεν αντιμετωπίζεται με τις “εθελούσιες” παραχωρήσεις 2 ιδιωτικών κλινικών, αλλά με επίταξη ιδιωτικών κλινικών που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να τους βάλουμε κάπου όπως – όπως. Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει τα 5 μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αττική και να τα εντάξει στην εφημερία για covid και μη-covid περιστατικά, για τα οποία έχει σχεδόν κηρυχθεί “παύση θεραπειών”. Η κυβέρνηση απλά επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει την προστασία της δημόσια υγείας ως περιττό “κόστος”, ότι δε θέλει να θίξει στο ελάχιστο τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας που εν μέσω πανδημίας κάνουν “χρυσές δουλειές” και ότι εναποθέτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη και τα όποια “μπαλώματα”».

Ο εκπροσώπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, δήλωσε «Συνεχίζεται η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μόλις σήμερα ακούσαμε τον Υπουργό Ανάπτυξης να εξαγγέλλει στα ΜΜΕ το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 ή τις 29 Μαρτίου και της εστίασης (αποκλειστικά για εξωτερικούς χώρους) μετά τις 15 Απριλίου, τη στιγμή που οι ειδικοί προειδοποιούν για νέα ρεκόρ κρουσμάτων ακόμα και πάνω από 3.000 ημερησίως και το ΕΣΥ δέχεται αφόρητη πίεση, ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό που δεν ακούσαμε γιατί δε φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι τα απολύτως απαραίτητα συνοδευτικά του ανοίγματος: την ενίσχυση του ΕΣΥ, των μέσων μεταφοράς, των μέτρων σε σχολεία, την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού και την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Αντ΄ αυτών; εκκλήσεις και ευχαριστίες του κ. Κικίλια για τη συνδρομή των ιδιωτών με άγνωστους όρους και ανταλλάγματα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Το εργασιακό νομοσχέδιο δεν καταργεί το 8ωρο (βίντεο)Σήμερα 09:05 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα τρία ρεπό την εβδομάδα, τις υπερωρίες και την ψηφιακή κάρτα απασχόλησης.

Φονικό στη Μακρινίτσα: η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας των θυμάτων στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Ο δράστης δεν είχε το ακαταλόγιστο, δήλωσε κατηγορηματικά στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», η δικηγόρος της οικογένεια των θυμάτων.

Εξαδάκτυλος για κορονοϊό στον ΑΝΤ1:όχι σε μαζική έξοδο για το Πάσχα (βίντεο)Σήμερα 08:33 | Ειδήσεις

Τι είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», για τις μεταλλάξεις και τον κίνδυνο να εμφανιστεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενδεχομένως πιο ισχυρό από τα προηγούμενα.

Πίνατ: Ο αδέσποτος σκύλος που υιοθέτησε ο Μητσοτάκης (εικόνες)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Ο πρώτος… πρωθυπουργικός σκύλος εγκαταστάθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπουργείο Εργασίας: πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου και επιδόματα12:51Πίνατ: Ο αδέσποτος σκύλος που υιοθέτησε ο Μητσοτάκης (εικόνες)12:38Τι λέει ο Τζάστιν Θερού για τη σχέση του με την Τζένιφερ Άνιστον μετά το διαζύγιο12:25Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς12:13Κρήτη: έβγαλε το όπλο κι άρχισε τους πυροβολισμούς έξω από το δημαρχείο12:01Δένδιας για Τουρκία: Δεν μπορούμε να κρύψουμε τις διαφορές μας κάτω από το χαλί11:48Θεσσαλονίκη: χειροπέδες σε εμπόρους ναρκωτικών11:34Σταϊκούρας: Μετά το Πάσχα οι φορολογικές δηλώσεις11:21Μηταράκης: φυλάμε τα σύνορα μας με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο11:08Εμβόλιο κορονοϊού AstraZeneca: Νέο περιστατικό θρόμβωσης στον Καναδά10:56Μεγάλος σεισμός στο Ιράν10:43Κατερίνα Γερονικολού για το Glance.gr: Ένα γυναικείο περιοδικό στο διαδίκτυο (βίντεο)10:31NBA: οι “αρκούδες”… έφαγαν τα “ελάφια” παρά την καλή εμφάνιση του Αντετοκούνμπο10:17Κτηματολόγιο: Ποιοι επαγγελματίες θα μπαίνουν με ένα κλικ10:04“YFSF - All Star”: όσα θα δούμε την Κυριακή στον ΑΝΤ1 (εικόνες)09:50Φονικό στη Μακρινίτσα: η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας των θυμάτων στον ΑΝΤ1 (βίντεο)09:37Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Το εργασιακό νομοσχέδιο δεν καταργεί το 8ωρο (βίντεο)09:23Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Περού09:10Ταινίες για την Παγκόσμια Ημέρα Γης από το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης08:56Εξαδάκτυλος για κορονοϊό στον ΑΝΤ1:όχι σε μαζική έξοδο για το Πάσχα (βίντεο)08:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο