LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Μαρτίου 2021 09:29

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ο ηρωικός δάσκαλος που έσωσε μαθητές μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Πώς περιγράφει τις δραματικές στιγμές του σεισμού και τις ενέργειες του ίδιου. Μεγάλες ζημιές υπέστη το σχολείο. Σώοι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Διευθυντής δημοτικού σχολείου - Καλημέρα Ελλάδα

Συγκλόνισε με την μαρτυρία του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι, Γρηγόρης Λέτσιος, ο οποίος με αυτοθυσία έβγαλε με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς, όταν ο Εγκέλαδος “χτύπησε” την περιοχή.

«Δεν αισθάνομαι ότι είμαι ήρωας», είπε ο κ. Λέτσιος, όταν δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Γιώργου Παπαδάκη. Εξήγησε πως ήταν η 5η διδακτική ώρα, όταν «η γη άρχισε να χορεύει κάτω από τα πόδια μας, το κτίριο να κουνιέται δεξιά-αριστερά, να τραντάζεται συθέμελα. Τα πάντα άρχισαν να καταρρέουν, η ψευδοροφή του σχολείου κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα. Μεσοτοιχίες και επιχρίσματα τοίχων διαλύθηκαν…».

«Ένα σύννεφο σκόνης κάλυψε όλο το σχολείο εσωτερικά και δεν έβλεπες τίποτα μπροστά σου», είπε.

«Άκουγα κλάματα παιδιών», συνέχισε να λέει ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου. Προσπάθησε να τα ηρεμήσει και όταν σταμάτησε κάπως η δόνηση, έδωσε εντολή να βγουν όλοι σιγά-σιγά έξω.

«Έψαξα όλες τις τάξεις, θρανίο-θρανίο», είπε και απέδωσε το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, στις πολλές ασκήσεις ετοιμότητας που έχουν γίνει στο σχολείο.

Με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, επικοινώνησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τον συνεχάρη για την ψυχραιμία του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο