LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2021 17:27

Ο Μάρτης ξεκινά με τοπικές βροχές και βοριάδες

Που και πότε θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Που θα πέσουν χιόνια. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την πρωτομηνιά, στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Πελοπόννησο και στο νότιο Ιόνιο, κυρίως τις πρωινές ώρες, καθώς και στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία αίθριος καιρός. Τη νύχτα οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και κατά την διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία μετά το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές στα 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και στα νότια τμήματα του Ιονίου, όπου πιθανώς θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά και βαθμιαία αίθριος καιρός. Από το βράδυ οι νεφώσεις από τα βόρεια εκ νέου θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4-6 μποφόρ, στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ, με τάση εκ νέου ενίσχυσης τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν τη νύχτα στη νότια νησιωτική χώρα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει το πρωί στα νοτιοδυτικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, το βράδυ και στην περιοχή του Καστελλόριζου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”Σήμερα 08:10 | Τοπικά Νέα

Ο δικηγόρος του μαθητή που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βασανισμού στο σχολείο του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο