LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2021 16:28

Πέθανε η μικρή που είχε πάθει αλλεργικό σοκ

Θρήνος για τη μικρή Θωμαΐς, που έφυγε μετά από εβδομάδες μάχης.

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Πέθανε στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής η μικρή Θωμαΐς από το Βελεστίνο, μετά από μάχη που έδωσε για σχεδόν ένα μήνα, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Η 8χρονη μαθήτρια απο το Βελεστίνο νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 24 Ιανουαρίου, μετά από σοβαρό αλλεργικό σοκ που έπαθε απο γλυκό, μπακλαβαδάκι, που είχε φάει στο σχολείο. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το κοριτσάκι έφαγε ένα κομμάτι του γλυκού που κεράστηκε από συμμαθήτριά της που γιόρταζε. Όμως κάποιο από τα συστατικά παρασκευής του  αποδείχτηκε μοιραίο, διότι η μικρούλα ήταν αλλεργική. Επειδή οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν ότι είναι αλλεγική, τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα. Δεν πέρασαν παρά λεπτά όταν να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία.

Εντρομη η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 8χρονης, ο οποίος έσπευσε αμέσως στο σχολείο. Το παιδί μεταφέρθηκε ακαριαία στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου όπου γιατροί και νοσηλευτές «έπεσαν» πάνω του, ενώ κινητή μονάδα από το ΕΚΑΒ Βόλου έφτανε στο Βελεστίνο για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τρεις ώρες στο Αχιλλοπούλειο,  γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, παθολόγοι  έδιναν πραγματική μάχη για να σώσουν το παιδί. Η προσπάθειά τους ήταν πράγματι συγκλονιστική.  Μέχρι  την είσοδο των Επειγόντων ακούγονταν οι φωνές και οι παρακλήσεις τους το παιδί να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Η κατάσταση όμως ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η 8χρονη υπέστη τέσσερις καρδιακές ανακοπές, μέχρι να καταφέρουν οι γιατροί να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να δοθεί εντολή για επείγουσα διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη.

Από το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου η 8χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η δοκιμασία της συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Άνθρωποι από όλοι την Ελλάδα με κάθε τρόπο «έστελναν» όλο αυτό το διάστημα τη θετική τους ενέργεια για να σωθεί το παιδί.

Εκκλησίες άνοιξαν στο Βελεστίνο, για να διαβαστούν παρακλήσεις, οι πολίτες να ανάψουν ένα κερί και να προσευχθούν η μικρούλα να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Μέχρι τελευταία στιγμή όλοι πίστευαν ότι θα γίνει ένα θαύμα.  Διαρκείς οι εκκλήσεις από τους γονείς της προς τον κόσμο. «Η Θωμαϊτσα μου δίνει μία άνιση μάχη», τόνιζε πριν από λίγες μέρες ο πατέρας της ζητώντας από τον κόσμο να προσεύχεται για την ανάρρωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί προσπάθησαν τρεις φορές  να «ξυπνήσουν» τη μικρή που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, ο οργανισμός της όμως δεν αντιδρούσε. Σήμερα «έσβησε» για πάντα βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά της, τη μητέρα της Πόπη, τον μπαμπά της Στέργιο και τον αδερφό της, ηλικίας 3 χρόνων.

 Πηγή: taxydromos.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙστορική συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Ντόναλντ Τραμπ: Όλα όσα συζήτησαν στον Λευκό ΟίκοΣήμερα 13:49 | Ειδήσεις

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Τέμπη: Έκλεισε η ανάκριση - Αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτωνΣήμερα 13:18 | Ειδήσεις

Αντιδράσεις προκαλεί τις τελευταίες ώρες η διαβίβαση του φακέλου στον Πρόεδρο των Εφετών, με στόχο να φθάσει στα δικαστήρια η υπόθεση.

Τραμπ: Έχουμε συμφωνία για το TikTokΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Νόμος που επικυρώθηκε από το Κογκρέσο το 2024 υποχρέωνε το TikTok να σταματήσει τη λειτουργία του στις ΗΠΑ στις 19 Ιανουαρίου 2025, εκτός κι αν η ByteDance πουλήσει την εταιρεία.

Αποκαλύψεις- Η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου: Με πονάει που είναι στη φυλακήΣήμερα 16:50 | Ειδήσεις

«Η Ειρήνη είναι ισχυρή γιατί είναι μπλεγμένη με πολλά και με πολλούς», δήλωσε η μητέρα της στην εκπομπή "Αποκαλύψεις".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Έχουμε συμφωνία για το TikTok17:24Αποκαλύψεις- Η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου: Με πονάει που είναι στη φυλακή17:10ΔΟΕ: Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση16:56Πάτρα: 15χρονη δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης16:42Ρουί Βιτόρια: Φεύγω με καθαρή συνείδηση έχοντας δώσει τον καλύτερο εαυτό μου16:28Αθήνα: Συνελήφθη 48χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη Γαλλία16:14Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ16:00Καλλιθέα: Εντοπίστηκε παράνομο καζίνο μέσα σε καφετέρια - Έγιναν δύο συλλήψεις15:46Ηράκλειο: Σύλληψη 43χρονου έπειτα από χρήση panic button της πρώην συντρόφου του15:32Τέμπη: Έκλεισε η ανάκριση - Αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων15:18Καραμπόλα πέντε οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας – Δυσκολίες στην κυκλοφορία στο ύψος του Αμαρουσίου15:04Φωτιά τώρα στην Άνδρο - Μήνυμα του 11214:50Unicef: Απάνθρωπο να περιμένει κάποιος εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να εγκαταλείψουν τη Γάζα14:36Γαλλία: Επαναπατρίστηκαν 13 γυναίκες και παιδιά από καταυλισμούς τζιχαντιστών στη Συρία14:22Ιστορική συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Ντόναλντ Τραμπ: Όλα όσα συζήτησαν στον Λευκό Οίκο14:08Κρήτη: Λουόμενοι προσπαθούν με τα χέρια να απομακρύνουν σκάφος με μετανάστες (βίντεο)13:55Πιθανή συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη13:41Τροχαίο στη Μεσογείων: Μηχανή παρέσυρε πεζό13:26Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στη Βόρεια Γάζα13:12Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 46χρονος - Είχε αδυναμία... στις δοκούς αλουμινίου12:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο