LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2021 15:09

Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Περιορισμένες οι μετακινήσεις λόγω πανδημίας

Οι αρχές αποθαρρύνουν τον κόσμο να μετακινηθεί κατά την ταξιδιωτική περιόδο

 Εορτασμοί - κινέζικη πρωτοχρονιά

Έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πεκίνου ένας εργαζόμενος, με προστατευτική στολή, ψεκάζει απολυμαντικό, ενώ στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου ένας μικρός αριθμός επιβατών μεταφέρει αποσκευές – σηματοδοτώντας την πιο ήσυχη έναρξη τον τελευταίο καιρό στην ταξιδιωτική περίοδο της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι κινεζικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί θα ήταν γεμάτοι με ταξιδιώτες που θα έσπευδαν να πάρουν τα εισιτήριά τους και θα συνωστίζονταν για να επιβιβαστούν στα τρένα με προορισμό μακρινές επαρχίες, όπου πολλοί θα συναντούσαν και πάλι τις οικογένειές τους για να γιορτάσουν μαζί την έλευση του νέου κινεζικού έτους -- στη μεγαλύτερη παγκοσμίως μετανάστευση ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης.

Ωστόσο, με το βόρειο τμήμα της Κίνας να είναι αντιμέτωπο με εστίες κρουσμάτων COVID-19 και πολλές πόλεις να τελούν σε καθεστώς lockdown, οι αρχές --υπό τον φόβο ενός γεγονότος υπερμετάδοσης--αποθαρρύνουν τον κόσμο να μετακινηθεί κατά την ταξιδιωτική περιόδο για τη φετινή Κινεζική Πρωτοχρονιά, με το διάστημα αυτό να διαρκεί από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαρτίου.

Σήμερα, οι πολίτες φάνηκαν να λαμβάνουν υπόψιν αυτές τις προειδοποιήσεις.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον σταθμό έτσι –σχεδόν άδειο», δήλωσε ο 27χρονος προγραμματιστής Γου Ντονγκγιάνγκ.

Κανονικά αυτή την περίοδο γίνονται περίπου 3 δισεκατομμύρια μετακινήσεις.

Οι αρχές προβλέπουν για φέτος 1,15 δισεκ. μετακινήσεις, μειωμένες κατά 20% σε σχέση με τις αρχές του 2020 όταν η επιδημία άρχισε να εξαπλώνεται από την Ουχάν, την πόλη της κινεζικής ενδοχώρας, και μειωμένες κατά 60% σε σχέση με το 2019.

Προκειμένου θα αποθαρρύνουν ακόμα περισσότερο τα ταξίδια, οι αρχές έχουν επιτρέψει τη δωρεάν ακύρωση αεροπορικών εισιτηρίων για πτήσεις από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαρτίου.

Έως σήμερα, έχουν ακυρωθεί 7.638 πτήσεις σε όλη την Κίνα, ή σχεδόν το 52% όλων των προγραμματισμένων πτήσεων, σύμφωνα με την εταιρία παροχής στοιχείων για την αεροπορία Variflight.

Για τους εργαζόμενους που θυσιάζουν την επανένωση με τις οικογένειές τους και δεν μετακινούνται, κάποιες εταιρίες προσφέρουν πρόσθετες αποδοχές ή ακόμα και δωρεάν διασκέδαση.

Δεν είναι για όλους εύκολα τα πράγματα.

Η 39χρονη Γιανγκ, που γεννήθηκε στη Σαντόνγκ και εργάζεται στον τομέα υπηρεσιών στο Πεκίνο, δήλωσε ότι αναγκάστηκε να μείνει στον κοιτώνα της εταιρίας της και όχι στο δικό της διαμέρισμα, και πως υποβάλλεται σε τεστ για COVID-19 κάθε δύο εβδομάδες. Αν και η εταιρία της δεν της περιόρισε τις μετακινήσεις εντός του Πεκίνου, η ίδια η Γιανγκ διστάζει να βγει έξω, ειδικά για φαγητό. «Η τοποθεσία του κινητού μου εντοπίζεται», δήλωσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούςΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, η επιστροφή διεξάγεται πλέον με ομαλές ταχύτητες και χωρίς ουρές.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Χθες 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείοΧθες 23:44 | Ειδήσεις

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της επανέναρξης της διάσκεψης παρά τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Ράφα, μετέδωσε αργά την Τρίτη η Αίγυπτος.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη20:01Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο