LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2021 16:34

“Norman Atlantic”: Ένοχοι πέντε από τους κατηγορούμενους για την φωτιά

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά για τους κατηγορούμενους και οι ποινές που επιβλήθηκαν. Ανάλογο δικαστήριο γίνεται και στην Ιταλία.

Norman Atlantic - Πλοίο - φωτιά - διάσωση

Την ενοχή των 5 κατηγορουμένων από τους συνολικά 11, για τη πολύνεκρη φωτιά που είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 28/12/2014 από άγνωστη αιτία, στο γκαράζ του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic» με ιταλική σημαία ανοιχτά της Αδριατικής, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πειραιά. 

Καταδικάστηκαν οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της ΑΝΕΚ καθώς και τρία μέλη του πληρώματος/υπάλληλοι της εταιρείας. Το δικαστήριο μετά από συγχωνεύσεις επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών στον καθένα, μετατρέψιμων σε 20 ευρώ την ημέρα για τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ, 10 ευρώ για τα δύο μέλη του πληρώματος και 5 ευρώ την ημέρα στον τρίτο που ήταν κατώτερο πλήρωμα. Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκασή της από το εφετείο. 

Ανάλογο δικαστήριο γίνεται και στην Ιταλία, ενώ όποια αμετάκλητη απόφαση εκδοθεί πρώτη σε μία από τις δύο χώρες, αποτελεί δεδικασμένο και για την άλλη. 

Στο δρομολόγιο του φορτηγού πλοίου είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι ενώ κάποιοι θεωρούνται έως και σήμερα αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΝΕΚ, το πλοίο είχε νοικιαστεί, βάσει ναυλοσυμφώνου, από την εταιρεία VISEMAR di Navigazione S.R.l και είχε ζητηθεί να συμπεριλαμβάνονται στο πλήρωμα, ως βοηθητικό προσωπικό, και κάποιοι Έλληνες, τους οποίους, ωστόσο, πλήρωνε η ΑΝΕΚ. Βάσει του ναυλοσυμφώνου, τα θέματα της ασφάλειας και του πληρώματος συνολικά βάραιναν την ιταλική εταιρεία.

Το πλοίο την ημέρα του πολύνεκρου ναυτικού ατυχήματος είχε αναχωρήσει από την Πάτρα με 485 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 55 μέλη του πληρώματος, με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ σε Ζελένσκι: Ο Πούτιν θέλει να βάλει τέλος στον πόλεμο22:16Χανιά: Τρίχρονο παιδί παρασύρθηκε από όχημα στο κέντρο της πόλης22:02Στο νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος21:48Αυτοψία ΑΝΤ1 – Παιχνίδι τιμών από βιομηχανίες και σούπερ μαρκετ21:34Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα21:19Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών επί της οδού Κατεχάκη21:05Στοχευμένες δράσεις και τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη οδήγησης με υπέρβολική ταχύτητα από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής20:50Βόλος: Μαθήτρια πήγαινε στο σχολείο με μελανιές, τραύματα και κάψιμο από τσιγάρα20:36Αθηνών - Λαμίας: Υπερδιπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το επιτρεπόμενο όριο είχε στο αίμα του ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα20:21Εξαρθρώθηκε ομάδα που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων20:07Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 19:52Πολωνία: Απερρίφθη το αίτημα έκδοσης στην Γερμανία του υπόπτου για την ανατίναξη του αγωγού Nord Stream 19:38Ίλιον: Ειδική τροχονομική δράση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση τροχονομικών παραβάσεων19:24Εθνική Ελλάδος: Πτώση 8 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA19:10Κρεμλίνο: Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν ενόψει της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν στην Ουγγαρία18:56Συνάντηση Πιερρακάκη - Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ στην Ουάσινγκτον: Tί συζητήθηκε18:42Κυρανάκης: Σταδιακά η αντικατάσταση των τρόλεϊ από “καθαρά λεωφορεία”18:28Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν οι συλληφθέντες για βιντεοσκόπηση - φωτογράφιση σε δικαστική αίθουσα18:14Αθήνα: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών18:00Τραμπ: "Σε περίπου δύο εβδομάδες" η συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα17:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο