LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2021 13:02 | Ανανέωση: 20 Ιανουαρίου 2021 13:31

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μας λοιδορήσατε για την επέκταση των χωρικών υδάτων

"Πυρά" κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.

Τσίπρας - Βουλή

Με επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυράκο Μητσοτάκη, για τη στάση του απέναντι στα εθνικά θέματα όταν ήταν στην αντιπολίτευση ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

«Καλωσορίζουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο. Και βεβαίως καλωσορίζουμε κι εσάς κύριε Μητσοτάκη σε μια ακόμα στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις Πρέσπες, τώρα τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θύμισε πως «όταν η δική μας κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή τη θέση, τον Οκτώβριο 2018, τη λοιδορήσατε και την υπονομεύατε δημόσια. Τόσο εσείς όσο και το κόμμα σας, που ήταν τότε στην αντιπολίτευση. Τουλάχιστον δεν κηρύξατε μεγάλο πατριωτικό πόλεμο και γι' αυτό, όπως κάνατε για τις Πρέσπες». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον πρωθυπουργό αναξιοπιστία εξηγώντας: «Τώρα, όμως, εσείς οι ίδιοι που πολεμήσατε τη θέση για την αιγιαλίτιδα στο Αιγαίο, δεν έχετε πρόβλημα να χειροκροτείτε εαυτούς και αλλήλους. Και έτσι αποδεικνύεται ότι η αναξιοπιστία σας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν ήταν μια απλή σύμπτωση. Είναι η δεύτερή σας φύση. Γιατί σε δύο κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, τα οποία με αίσθηση εθνικής ευθύνης ανοίξαμε, εσείς, ενώ γνωρίζατε ότι ορθώς τα ανοίξαμε και ότι ήταν εθνικό όφελος η ολοκλήρωσή τους, εσείς τα πολεμήσατε και τα δύο με υποκριτικό μένος όσο ήσασταν στην αντιπολίτευση. Και όταν γίνατε κυβέρνηση κάνατε και στα δύο στροφή 180 μοιρών». 

Τσίπρας - Βουλή

Ο κ. Τσίπρας παρέθεσε δηλώσεις τοτ κ. Γιώργου Κουμουτσάκου και του κ. Βασίλη Κικίλια, που ήταν αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, καθώς και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του κ. Άγγελου Συρίγου, οι οποίοι είχαν ταχθεί κατά της επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μόνο στο Ιόνιο, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο