LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2021 23:40

Στη 2η θέση η ΑΕΚ με... “σκαλοπάτι” τον Ατρόμητο

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη του αντιπάλου της.  

ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Την τέταρτη διαδοχική της νίκη πέτυχε απόψε η ΑΕΚ, που επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε μόνη πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 17 αγωνιστικές. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Ολιβέιρα στο 63΄, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Λιβάγια στο 73΄. Μείωσε με πέναλτι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 89΄.

Με απουσίες και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ ήταν αγνώριστη στο πρώτο ημίχρονο, σε σχέση με τον πιο πρόσφατο αγώνα της και τη νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του 'Αρη. Πρακτικά δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο το νεαρό Μανδά, ενώ αντίθετα κινδύνεψε άμεσα από μια υπέροχη έμπνευση του Χαρίση, που προσπάθησε από τα 45 μέτρα να «κρεμάσει» τον Αθανασιάδη, ο οποίος όμως έδειξε σε ετοιμότητα (11΄). Γενικά το 4-2-3-1 με τον Λιβάγια να εναλλάσσεται με το Μάνταλο στα αριστερά, δεν «βγήκε», την ώρα που ο Κάναντι είχε φροντίσει να μπλοκάρει το «υπερόπλο» Λιβά Γκαρσία, ντουμπλάροντας τα μαρκαρίσματα πάνω του.

Στο β΄ ημίχρονο η εικόνα ήταν εντελώς αντίθετη. Μια «άλλη» ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο, αποφασισμένη να τελειώσει το ματς χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο στους αντιπάλους της. Και τα κατάφερε! Τα πρώτα 15 λεπτά άσκησε αφόρητη πίεση με διαδοχικές τελικές προσπάθειες, ενώ στο 58΄ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Ολιβέιρα μετά από σέντρα του Μπακάκη. Προηγήθηκε, όμως, από μία πρωτοφανή απερισκεψία του Σάλομον που πέταξε κάτω το Σιμόες μέσα στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει λόγος και μακριά από τη μπάλα! Πέναλτι που καταλόγισε ο Καραντώνης και μετέτρεψε σε γκολ ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 63΄. Το παιχνίδι «κλείδωσε» δέκα λεπτά αργότερα με τον, κορυφαίο απόψε, Μπακάκη να βγάζει την ασίστ και το Μάρκο Λιβάγια να γράφει με κεφαλιά το 2-0 στο 73΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μακράν το καλύτερο του τελευταίου μήνα για την ΑΕΚ, από τότε δηλαδή που ανέλαβε ο Χιμένεθ. Μοναδική «παραφωνία» το πέναλτι που παραχώρησε ο Μάρκο Λιβάγια, που ήταν σε αντιστοίχως «παράλογο» με αυτό του Σάλομον. Σε μία εντελώς ανύποπτη φάση, μάρκαρε άτσαλα τον Χριστοδουλόπουλο και ο πρώην παίκτης της Ένωσης ανέλαβε την εκτέλεσε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 89΄. Ήταν το πρώτο γκολ εναντίον της ΑΕΚ στην καριέρα του Λάζαρου, αλλά και το πρώτο που δέχεται η Ένωση μετά από τρεις αγώνες (και 89 λεπτά!)

Παρά τις απουσίες η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει σχετικά εύκολα μια ομάδα που σχεδόν πάντα της έβαζε δύσκολα. Κορυφαίοι ήταν δύο παίκτες που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό: ο Νέλσον Ολιβέιρα και ο Μιχάλης Μπακάκης.

Οι συνθέσεις

AEK (Mανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα, Σιμόες (82΄ Σιμάνσκι), Σάχοβ, Μάνταλος (78΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (82΄ Τάνκοβιτς), Λιβάγια (90+4΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκάλο (76΄ Ούμπιδες), Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης (40΄λ.τρ. Τομάσεβιτς), Χαρίσης, Σάλομον, Νάτσος, Μουνίθ (76΄ Αγκάγεφ), Ραμπέγιο (61΄ Κωτσόπουλος), Μανούσος (61΄ Χριστοδουλόπουλος).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιάΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Κυρίαρχο στοιχείο του τελικού σχεδίου είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά.

Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην ΕλλάδαΣήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον προθυπουργό της Σιγκαπούρης, Lawrence Wong

Σταύρος Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (βίντεο)Σήμερα 09:27 | Ειδήσεις

Όσα είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα"

Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της ΧαλκιδικήςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε το σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία οι πληρωμές11:38Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής11:24Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί11:10Τσεχία: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένων 10:55Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα10:41Συνελήφθη η Δήμητρα Ματσούκα - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ10:27Θεσσαλονίκη: Πτώση τρίχρονου αγοριού από τις κερκίδες κολυμβητηρίου10:13Σταύρος Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (βίντεο)09:59Σε κατάσταση συναγερμού η Πολωνία: Αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών09:44Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ναρκωτικά09:30Γαλλία: Διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα του Παρισιού09:16Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για κατάφωρες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός09:02Μητσοτάκης στη Σιγκαπούρη - Στο επίκεντρο της επίσκεψης η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός και της Ασίας08:48Χαλκιδική: Ξεκινά σήμερα η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ08:34Γαλάτσι: Αυτοκίνητο αναποδογύρισε μετά από πρόσκρουση – Ελαφρά τραυματισμένος ο οδηγός08:20Σφοδρή κακοκαιρία σε Ήπειρο και Μακεδονία: Υπερχείλισε ο Αλιάκμονας - Καστραφορές στον Γράμμο08:06Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά07:52Κρήτη: Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης 100 και πλέον μεταναστών σε λίγες ώρες 07:38Έναρξη Διαπραγμάτευσης Νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου της LAMDA Development07:24Ο ανατρεπτικός μύθος της Νέας Υόρκης: Το ταξίδι του Lou Reed07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο