LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2020 17:54

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων: Στην τελική ευθεία για την ενεργοποίησή της

Πότε αναμένεται να είναι έτοιμη η πλατφόρμα, που φιλοδοξεί να καταπολεμήσει την αυθαίρετη δόμηση και να “θωρακίσει” την ιδιοκτησία.

αυθαίρετα - δάσος

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την αναμόρφωση των οικοδομικών διαδικασιών στη χώρα. Η ενεργοποίηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων από τις αρχές του 2021 αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και τη θωράκιση της ιδιοκτησίας, δημιουργώντας έναν μόνιμο και διαρκή τρόπο παρακολούθησης των κατασκευών.

Η απόφαση που υπογράφει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, για την υλοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας του Ηλεκτρονικού Μητρώου της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 5447. Η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος “Ταυτότητα Κτιρίου” θα γίνει ως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), που ορίζεται και πάροχος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς το ΥΠΕΝ, τους μηχανικούς και τους πολίτες.

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων θα αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του κτιριακού αποθέματος της χώρας, την υφιστάμενη κατάσταση, τις άδειες, καθώς και όποια μεταβολή στα παραπάνω κατά τη διάρκεια του χρόνου ζωής κάθε κτιρίου ή διηρημένης ιδιοκτησίας.

Ως χρήστες του πληροφοριακού συστήματος “Ταυτότητα Κτιρίου”, ορίζονται:

  • Οι εξουσιοδοτημένοι μηχανικοί.
  • Οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το πληροφοριακό σύστημα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και οι εμπλεκόμενοι με τις σχετικές διαδικασίες υπάλληλοι των φορέων αυτών.

Η δομή του πληροφοριακού συστήματος θα υποστηρίζει διαβαθμισμένη πρόσβαση με την απόδοση διαφορετικών δικαιωμάτων χρήσης στις αντίστοιχες κατηγορίες χρηστών, βάσει των όσων προβλέπονται στην απόφαση.

Η καταχώρηση της Ταυτότητας Κτιρίου και της Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας στο σύστημα θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και χωρίς χρέωση. Το τέλος ανταπόδοσης που δικαιούται ο πάροχος (ΤΕΕ) αποκλειστικά για την έκδοση πιστοποιητικών ορίζεται σε 20 ευρώ ανά εκδιδόμενο πιστοποιητικό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"Σήμερα 14:43 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, οι προθέσεις των αγροτών, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν είναι να μεταβούν στον κόμβο αεροδρομίου.

Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμεΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

«Οκτώ χρόνια από το δράμα στη Μάνδρα και την τραγωδία στο Μάτι που ακολούθησε, οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί».

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας (βίντεο)Σήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Η συνάντηση της κ. Γκιλφόϊλ με τον Βασίλη Κικίλια

Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμοΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

Για το έτος 2025, συμπεριελήφθησαν στην κατάταξη 2.025 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας (βίντεο)16:24Τουρκία: Ποδοσφαιριστές της Super Lig ανάμεσα στους 20 υπόπτους που προφυλακίστηκαν για παράνομα στοιχήματα 16:10Αγροτοκτηνοτρόφοι στη Θεσσαλονίκη: Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν την έξοδο για το αεροδρόμιο από τη Μουδανιών15:56Εργατικό ατύχημα για 45χρονο χειριστή γερανού στο ναυπηγείο Περάματος15:46Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα και την παρακώλυση συγκοινωνιών15:32Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε15:18Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"15:04ΚΥΣΕΑ: Οι διεθνείς εξελίξεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα στο επίκεντρο της συνεδρίασης14:50Νέο αγροτικό μπλόκο στην Έδεσσα14:36Ρωσία: Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Μόσχας14:22Ζωγράφου: Οδηγός λεωφορείου κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με οδηγό ΙΧ14:08Ηράκλειο: Οι αγρότες έχουν αποκλείσει το κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης 13:54Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧ13:40Χαλκιδική: Στήθηκε στη Νικήτη Σιθωνίας το πρώτο μπλόκο μελισσοκόμων και αγροτών μέσα στον νομό13:26Ζάκυνθος: Αύριο το τελευταίο αντίο στο άτυχο 2χρονο που έχασε την ζωή του από Πίτμπουλ 13:12Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμο12:58Λαμία: Οδηγός παρέσυρε 11χρονο και τον εγκατέλειψε12:44Champions League - Ολυμπιακός: Στην Αστάνα για το "διπλό"12:30Χολαργός: Προκλητική απάντηση στα social από τον νεαρό που επιτέθηκε στον 14χρονο12:16Άγριος ξυλοδαρμός στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ανήλικες μαθήτριες12:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο